tirsdag 15. juni 2010

Dugnader. Og vannblemme

Det er en del events coming up in June.

Det er en del avslutninger, både på skolen, kulturskolen og i korpset. Noen sammenkomster på jobb. Spe på med noen fotballkamper og cuper, noen spilleoppdrag for de to eldste og litt annet småsnacks, sånn som bursdager - og VOILA - der har du juni i et nøtteskall.

Sånn for å toppe det hele, dras det i gang med et par dugnader på toppen av alt! Kjekt det!

Forrige uke troppet jeg opp med rake og kost, klar for å gyve løs på skolens ballbinge. Jeg kostet så jeg fikk vannblemmer inne i hånda. (Okei, det vitner kanskje mest om at mine sarte hender ikke har utført så mye kosting de siste ukene åra)
Et av bildene prøvde jeg å pynte litt på. Ved å bruke det fantastiske programmet PAINT. Og jeg lurer på: Er Photoshop noe alle har? Finnes det i gratis-versjon?

Dagen etter ventet jeg at mine sønner skulle troppe opp her hjemme, glade og fornøyde, mens de takknemlig ville utbasunere "Mor! Tusen takk for at all smågrus er feiet bort fra vår ballbinge!"
 eller
"Mor! Din feieinnsats vil garantert gjøre meg til en bedre fotballspiller og jeg vil senere kunne på både deg og far når jeg blir fotballproff!"
eller
"Mor! Det ble et gledens friminutt i dag! Vi la alle merke til det nyfeiede kunstgresset! Vi er deg evig takknemlig! Og tusen takk for at du ofrer litt av din dyrebare ettermiddagstid for oss".

Men sa de noe som helst? Nei! Hadde de lagt merke til den rene ballbingen? Nei!

Og jeg er fristet til å kjøre forbi ballbingen i nattens mulm og mørke og kaste inn en neve grus, sånn bare på trass. Men det gjør jeg ikke. Jeg slikker mine vannblemmer i fred, og gleder meg til neste dugnad, denne gangen i skolens gapahuk.

Ha en takknemlig dag, med eller uten blemmer!

(Og har du gått glipp av juni desiderte høydepunkt, kan du klikke deg inn her og bli med!)

24 kommentarer:

 1. Utakknemlige unger er ikke moro, nei du får dra de etter ørene til ballbingen og vise dem hva du har gjort for dem.
  Stakkars deg du er jo skadet alvorlig etter den innsatsen.
  PS, når du er ferdig med straffen så ligger det noe til deg på bloggen vår ;)
  Ha en glitrende smertefri dag

  SvarSlett
 2. Åja, det går slag i slag. Ta med kake og grillmat,ta med stol og kopp og gevinst og kake og pyntede barn...., ryddegjeng i dag, riggegjeng i morgen, noen bursdager innimellom, og det er jo hyggelig, da, men en fulltidsjobb.... Men skoledugnader i juni var en imponerende tilleggsøvelse!! Ren ballbinge til sommerferien blir sikkert alle glad for...

  SvarSlett
 3. Travelt ja... Kvifor skal alt skje i juni? ...ikkje alt forresten, litt legg dei også til dei rolige dagene/ukene før jul...
  Ellers: kva skal du med Photoshop?? Klarte seg så fint med paint!
  ...men ja; alle har photoshop. ;) Og: det koster MASSE. Men mulig det går an å snike seg til ein gratisversjon?? sånt kan eg ikkje noko om..

  SvarSlett
 4. Jeg syns du har vært flink jeg, Pia :D

  Juni raser merkelig nok avgårde i samme tempo som mai. Vi får håpe juli blir bedre, hehe.

  Og her i gården har det ikke vært en eneste vannblemme på mange år. Til gjengjeld hadde jeg titalls på hver hånd hver eneste dag hele sommeren i den tiden jeg drev og rodde. Mulig jeg er herdet? God bedring med vannblemma di hvertfall ;-)

  Busteklem

  SvarSlett
 5. Og forresten, bruk Picasa - gratis og enkelt

  SvarSlett
 6. Hvis du først skulle gått ut i nattens mulm og mørke, så måtte du ihvertfall tatt med mer enn en neve grus.

  Unger legger ikke merke til den typen innsats. Det burde en intelligent dame som deg ha forstått for lenge siden.

  Du kan jo bruke GIMP. Husker du den beskrivelsen?

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 7. Dugnad er livets krydder!

  SvarSlett
 8. Får man erstatning for slike dugnads-skader?;-D
  Eller kan man pantsette ungene når de ikke sier tuuusen takk skjønne mamma?;-D
  Begge er under vurdering etter de to siste ukenes innsats her i huset!!
  Ha en morsom kveld,
  klem Hege.

  SvarSlett
 9. Ikke værst med en dugnadsblemme :)

  Men du kan også laste ned photoscape - det er også gratis å laste ned, og er ganske bra!
  Jeg har photoshop, men bruker like gjerne photoscape da det går så kjapt både med rammer, collage og redigering!

  SvarSlett
 10. Avslutning i går, dugnad i dag....
  Får aldri tid til den dugnaden eg skulle ha hatt i heimen...

  SvarSlett
 11. Paint holder lenge, vi liker usminkede vannblemmer. :-)

  Men hvis du leter etter et gratisprogram, og er GIMP ganske likt Photoshop.

  SvarSlett
 12. Ingen dugnad i barnehagen i år, og han eldste er så stor at han utfører sine selv. Jeg nyter det så lenge jeg kan. Stilig med vannblemme - da har du virkelig gjort en innsats:-)

  SvarSlett
 13. ER det mulig - jeg har glemt å skrive at jeg har funnet igjen deg ;). Setter veldig, veldig pris på kommentaren din, Pia!!!!!!!!! Må inn og redigere litt her. Pia MÅ med. Fordi jeg VIL ;)!

  SvarSlett
 14. - og jeg blir litt småflau at denne modell-greia di ;). På profilbildet har jeg ordnet håret for begravelsen til pappaen til ei av mine beste venninner. Med krøllruller. Så...litt stasja for kirke - faktisk. Jeg var i hvert fall ikke spes synlig på lærerskolen akkurat - hverken personlighetmessig eller på noen annen måte ;). At Thormod la merke til meg - er fortsatt et lite mysterium for meg. Må ha vært noen endorfiner i naturfagtimene til han kjekkaslæreren jeg ikke husker navnet på. Meant to be. Must be.

  SvarSlett
 15. photoscape har jeg og det er gratis og helt greit til mitt bruk.

  SvarSlett
 16. Paintnet og Picasa er mine anbefalinger!

  SvarSlett
 17. Jeg har spisset ungenes fargeblyanter så jeg fikk vannblemme!! Ingen som takket meg heller.....

  Glemte helt å kommentere innlegget ditt om Lano-ungen. Jeg kan faktisk ikke blir mer enig og jeg har fulgt Guros oppfordring:-) Takk for et kjempefint innlegg!

  En klem faktisk - jeg vet jo at du ikke er klemmet her i blogglandia, men denne må du ta i mot...hehe

  SvarSlett
 18. Men du rekker tydeligvis å ta manicyr, selv i en hektisk hverdag ;=)

  SvarSlett
 19. Sjarmerende med Paint, du trenger ikke noe annet, synes jeg. :-)
  Du burde henge opp et skilt på den ballbinge, sånn som entreprenører gjør på bygg under rehab. "Kostet fri for all småstein av: PIA". Lykke til med den blemma, for meg ser det mer ut som et gnagsår...Du mener det er blemme, ja...en stor en....ok.

  SvarSlett
 20. Utakk er verdens lønn, og sånn er det med den saken;-)

  SvarSlett
 21. Photoshop er dyrt, men Photoshop Elements koster rundt tusenlappen og har det aller meste man trenger fra PS og holder i massevis! Jeg har hatt PS, men ble lei av å slåss med alle innviklede funksjoner. Elements er mer brukervennlig. Forøvrig bruker jeg mest Picasa for redigering av bilder før blogging. Paint er forresten mye festligere i windows 7 enn i tidligere versjoner av Windows. :o)

  SvarSlett
 22. For en herlig blogg du har. Legger den til på blogglisten min jeg. Slik at jeg får fulgt med på dine innlegg!
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 23. Dugnad er gøy, og utakk er verdens lønn :)
  Hadde mine takket for slik hjelp, hadde jeg besvimt :-p hehe
  FLott blogg du har :) Har tittet en stund :)

  Ha en deilig soldag :)

  SvarSlett
 24. Du vidunderlige vannblemmemamma:))
  Du gir alt - det er storveis altså!!
  Ønsker deg gode dugnadstimer videre - og lykke til med de kommende vannblemmene- for med slik en innsats kommer de garantert poppende...
  Nydelig neglelakk du :)) skal si du retusjerer og ordner opp :))
  Digger stilen din, ja jeg digger den :))
  Ha en finfin uke!
  klem Lokki

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails