lørdag 15. mai 2010

Hva er en god blogg?

Jepp, hva synes dere?

Nå som jeg har blogga i et år, har jeg gjort meg opp noen tanker om hva som gjør en blogg god. Eller bra. Eller interessant. Lesverdig.

Her er min liste:

A) Godt språk! En god blogger må kunne skrive! Ikke nødvendigvis så mye. Men du må beherske språket. Skrivefeil kan alle og enhver ha, men en blogg med mange feil er ikke tiltrekkende. Skjønner jeg ikke setningene dine, eller tankene dine - da faller jeg av lasset.

B) Fengende tema. Og her er vi jo ulike. Bryllupsforberedelser og hekleoppskrifter engasjerer ikke akkurat meg. Amming og scrapping engasjerer kanskje ikke deg. Ved å variere oppnår du å kunne treffe flere lesere. Skriver du KUN om marsvinet ditt, blir det jo kun marsvinelskere du får inn i bloggen din. Men har du et godt språk (se A), så besøker jeg gjerne marsvinbloggen. Eller heklebloggen.

C) Bilder. Jeg merker sjøl at innlegg med bilder ofte er mer spennende å kaste seg over enn innlegg uten. Bilder i seg sjøl kan si mye. Mange har flotte bilder som alene er verdt et bloggbesøk. Andre bruker bilder for å understreke, illustrere eller å live opp i et blogginnlegg. Men igjen viser jeg til punkt A - mange av mine favorittblogger har få eller ingen bilder, men de klarer flott å fenge min interesse.
.
D) Personlighet - vise litt av seg sjøl. Det trenger ikke å bety at du må stå fram med bilder eller skrive en detaljert dagbok om livet ditt. HVA og HVORDAN du skriver sier mye om en person.


E) Positiv holdning. Og her har jeg slitt litt sjøl. For jeg elsker jo sarkasme. Men jeg ser jo at de bloggene som utstråler vennlighet og varme, faktisk er tiltrekkende. Sykdom, elendighet og klaging er liksom ikke så stas. Helt personlig synes jeg at blogger som har for mye klem, kos, nuss, lykke, kjærlighet, fred, perfeksjonisme, prinser, prinsesser OG spelt kan bli i meste laget. Jeg liker mange småfrekke, fjasete blogger. For selv de kan være hyggelige bak alt fjaset. Men jeg liker også koselige blogger, kloke blogger, lærerike blogger, rare blogger....

Til slutt - det finnes ikke kun en mal på hva en god blogg er! Blogger og personene bak bloggen er ulike individer, og det er utallige måter å skape en god blogg på!

Lykke til med videre blogging!

Hmmm, er det noe jeg har oversett nå, mon tro?
Trur ikke det - jeg trykker publiser innlegg, og ønsker dere en flott kveld, med eller uten refleksjon.

32 kommentarer:

 1. Det er lite soving ja, mest moro å leke "såvva" med pappa. Helst UNDER dyna. Pappa holder på å dø. Hahahaha!

  Ellers er det leggetid som normalt, men ungen skravler for seg selv i 2 timer. 2 timer!!! Hallooooo.... Tror vi må fjerne lampa over senga. ;P

  *klem*


  PS: Jeg tror faktisk jeg er enig med "all of the above". Spesielt språk. Mitt er ikke perfekt, men det er som du sier at man må forstå hva eier av bloggen mener, ellers faller man av...

  SvarSlett
 2. Heisan!
  Jeg er innom din blogg for første gang i dag.
  Må si det er artig å oppdage ny spennende blogger, og jeg liker dine definisjoner av en god blogg.

  Må si jeg ikke føler meg kvalifisert med min blogg, men koser meg med blogging allikevel.
  En lykkeboble, eller en utslippskanal...
  Ja, hva er det egentlig?

  Klem Lykkeliten

  SvarSlett
 3. Ja si det Pia, jeg vet hva som ikke er en bra blogg.
  Men allikevel så gjør jeg de samme feilene som de bloggene jeg ikke synes så mye om selv.
  Jeg skriver ALT FOR MYE når jeg først skriver, kjedelig synes jeg selv.
  Jeg skriver rett fra fingrene og da blir det MANGE SKRIVEFEIL, eller UTYDELIG SAMMENSURIUM av setninger, vil jo forstå hva folk prøver å si.
  Nei enkelt skrevet, ikke så høytidelig og glade bilder gjør en god blogg.
  Kunne jeg bare ha lært av feilene mine ;)

  SvarSlett
 4. Skrev akkurat en kommentar til ditt forrige innlegg, men måtte bare skriv et til siden jeg ble akutt grepet av skrivekløe ikveld!!! ;) Likte det bildet du la inn nå :)!! Ang bloggeoppskrift er heldigvis smaken som baken... Syns det er kjekkest med blogger som er uforutsigbare jeg! I like surprises! ;) Man finner etterhvert blogger som man virkelig faller for og trives med. Du er en av mine favoritter iallfall;) Kunne tenke meg et skrivekurs hos deg. Jeg liker å tro at jeg kan skrive morsomt. Men det blir som når jeg maler kunst. Jeg ser for meg det superbra opplegget i hodet, men så kommer alt ut feil;) Får heller "skryte" på meg litt heklegreier jeg da;)

  god kveld videre Pia!
  Klem

  SvarSlett
 5. Enig! Du må jammen ha det ryddig i toppen som klarer å systematisera slik om kva ein god blogg er. ;) Ha ein fin kveld!

  SvarSlett
 6. Ja, jeg vil si at min blogg inneholder alle punktene som du ramser opp her, og mer til! En perfekt blogg med andre ord!
  Eller....av og til mangler jeg C, og ved neste innlegg mangler jeg A og B, deretter kommer E bort i alt D-et...og sånn går no dagan!

  Næsj...jeg vil egentlig bare signere dette innlegget og si meg enig i alle punkt! :)

  SvarSlett
 7. En ting som kan være irriterende; folk som skriver milelaaaange tekster uten punktum eller lyserosa skrift som man nesten ikke ser. Og blogger som blottlegger litt vel mye personlig informasjon sånn at man blir litt flau av å lese.. hehe.

  SvarSlett
 8. Vekdig, veldig enig!!! Men vi er jo forskjellige. Noen ER veldig opptatt av speltbrød eller hamstre, andre synes ikke det er interessant i det HELE TATT. Noen synes det er nydelig med et bilde av en latte i solskinnet, andre synes det er kjedelig. Det viktigste er å skrive FOR EN SELV, forhåpentligvis fenger det andre også. Og det er kanskje lettere å kommentere "enkle innlegg" med bilde av en pen blomsterkvast enn å diskutere mer dypere temaer osv. ☺ (ikke at jeg påstar jeg har noen sånne innlegg heller, he he).

  SvarSlett
 9. Jeg må si meg enig i alle punktene dine!
  Men det er ikke så lett å følge alle punktene selv da, hihi. Jeg har mange ganger tenkt på at jeg har flere lesere som er lærere. De irriterer seg sikkert grønn over skrivefeil og kommafeil på bloggen..
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 10. Å, nå kom jeg på en ting som irriterer meg: Veldig lys/dus tekst og/eller mye bakgrunnsstæsj og/eller musikk som starter automatisk. Ja, det ble tre ting. En nettside skal være behagelig for øyet. Er skrifta/farger osv. for styla er det ikke behagelig rett og slett. Synes jeg.

  SvarSlett
 11. OG spelt. You nailed it! (beklager, total tospråklighet og bostedadresse Unaiten i mange år will do that to you. Mye norwengelsk)

  Pia, du har jo alt dette og det er frydefullt at du deler hemmeligheten bak din suksess. Jeg er ikke sarkastisk nå, men oppriktig.

  Du skriver godt og har en herlig livsanskuelse. Takk for at du er.

  Ha en fortsatt fin helg!
  Therese

  SvarSlett
 12. Hi hi - et genialt innlegg! Må si meg enig i at variasjon er tingen - og ikke for mye jeg selger ditt og datt... Er også svært enig med Elisabeth over meg at musikk vil jeg gjerne velge selv... Men leser jeg blogger ? Å,ja!
  Nyt helgen!
  Hilde

  SvarSlett
 13. Mona og Mariann: Alle kan ha skrivefeil! Og man ¨må ikke bli "hemma" av redsel for å skrive feil! Med godt språk mener jeg ikke kun "riktig" og "korrekt" norsk, men også et levende og fengende språk!
  Elisabeth: enig i at too much kan bli ehh...too much...Hilsen ei som ELSKER å bruke STORE BOKSTAVER, gjerne med farger...;) Men skulle jeg hatt det, pluss balalaikamusikk, pluss uleselig håndskriftfont, pluss lys rosa skrift på mørk oransje bakgrunn, pluss masse dingser rundt omkring - VEL, det kan bli for mye. Særlig med kommafeil i tillegg. Og ordd elings fei,l.

  SvarSlett
 14. Guuuri altså *hehehe*
  Atte, jeg tror kansje muligens atte kansje jeg har maaaaange og grove skrivefeil altså, og ordd elingsfeil *knegg*
  Når jeg ser dem hos meg selv så tenker jeg "jadda, jeg ser det..." uten at jeg gidder å rette det opp. Ser jeg det til andre blir jeg litt svett. Snakk om å være selvmotsigende!
  Jeg er forøvrig veldig enig med det meste du skriver over her, egentlig alt når jeg bare får tenkt meg om ;)

  SvarSlett
 15. Fint å lese om tanker rundt / bak blogging. Dette er en ny ting for mange (og meg). Man kaster seg ut i noe og finner ut endel etterhvert. Uansett rart hvordan internett har åpnet for denne litt absurde koblingen av privat / personlig / offentlig. Enig med deg i mye av det du skriver. Har også rukket å få endel glansbilde-blogger i vrangstrupen. Det er nok fasade i hverdagen, tenker jeg. Ser at andre benytter den noe anonyme blogg-tilværelsen til å være mer ærlige / uhøytidelige enn "vanlig". Det er gøy. Masse klaging er ikke like gøy. Noe er og blir trivielt..?

  SvarSlett
 16. Den lista er jeg veldig enig i. Du har en kjempefin blogg med både a,b,c,d og e. Keep it coming! :)

  SvarSlett
 17. ja, der fikk jeg noen tips!!!!! TAKK!!!!
  Glad du fortsetter å skrive :)

  Har våkna litt igjen jeg også:)

  Klem fra Anett ;)

  SvarSlett
 18. Jeg tror egentlig du har satt opp malen her! Og jeg er veldig enig med deg på de fleste punkter. Jeg har riktignok et par blogger jeg MÅ innom en gang iblant, nettopp på GRUNN av skrivefeil og elendig språk. Forøvrig, automatisk musikk på blogger burde vært FORBUDT! ;o)

  SvarSlett
 19. Ser veldig bra ut det her altså. Tror jeg må lese dette innlegget ditt på nytt i mårra, litt for trøtt nå. For det er jo gøy når folk leser. Har en liten journalist/forfatterspire i meg som jeg gravla som 19 åring. Blogg er det perfekte stedet for slike spirer. Ingen forpliktelser, ingen føringer eller krav. Jeg bestemmer når og hvor mye og om hva. Natta!

  SvarSlett
 20. Enig! Blogger der alt er så fantastisk, får jeg oppi halsen. Liker at folk tør å blogge litt rett fra levra. Ingen er perfekte, ikke sant...

  SvarSlett
 21. Her var det iallfall noen tips å finne for en "fersk" blogger :-)
  (bare man finner ut av alt dette tekniske da...he he)
  Jeg må si at jeg er fast leser av bloggen din, og får meg både en god latter, gjenkjennende humring og av og til littegranne ettertanke...
  Keep out the good work :-)

  SvarSlett
 22. Hallo kjære Pia!
  Har du slått opp i leksikonet på "GOD BLOGG"?
  Vet du, der er det bilde av Pias verden !! Se det:)))
  Er ikke tull det altså!!
  Håper du får en hei dundrende fin 17. mai - noe sier meg at den IKKE blir kjedelig!!
  Alt godt til deg!!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 23. Veldig enig med deg!!! :) I alt i grunn! Særlig det med variasjon! Liker bloggen din veldig god så for meg er deg en god blogg! Ellers har jeg flere favoritter sånn som f. eks jorid kvam og fru fly!

  Hva er dine "favorittblogger"? :)

  SvarSlett
 24. Væææ. Jeg som hadde lurt på om jeg skulle lage meg en blogg men med den lista tror jeg ikke jeg tør. Jeg har dysteleksi(eller hvordan det nå skrives) og jeg er ikke morsom når jeg skriver(til det sliter jeg for mye med å skrive korekt)og jeg er en som bruker bare SPELT i matlaging hehe...

  SvarSlett
 25. Flott oppsummering og jeg er så enig så enig! Også synes jeg det er utrolig tidig at spelt er så turnoff (jeg er ingen spelter jeg heller... haha). Ha en supersøndag. Koz og moz med et dryss av spelt fra Heidi

  SvarSlett
 26. Godt formulert, Pia. Er totalt enig med deg. Mye som er uinteressant for meg, i utgangspunktet, blir interessant hvis det anrettes på et tiltalende vis. Jeg gir meg selv strykkarakter på punkt c), ellers går det vel opp og ned etter humør og inspirasjon. Klemzzz;-) og kooozzz;-)

  SvarSlett
 27. Enig! Godt språk er viktig, og litt humor er heller ikke å forakte:-) Fine bilder er kjekt, men absolutt ingen nødvendighet. Er det et velskrevet innlegg savner man faktisk ikke bilder.

  Blogger med mye farger, stæsj og musikk er pyton!

  Klem

  SvarSlett
 28. Flott oppsummering du hadde.

  Liker heller ikke "bakgrunnstapet" eller musikk, som andre har påpekt før meg.

  Også er det irriterende når bildene er så små at man må sitte med forstørrelsesglasset. Jeg er heller ikke spesielt glad i *fnis* *ler* osv.

  Ha en strålende søndag!

  SvarSlett
 29. Hehe, er langt på vei enig med deg og andre her. "Perfekt-liv"-blogger, blogger med automatisk musikk og ekstrem design, fjortis-blogger og blogger med generelt dårlig språk holder jeg meg langt unna.

  Og jeg må innrømme at jeg har fått litt nok av alle de hvite interiørbloggene også. Det er mange som er fine og inspirerende, absolutt! Men jeg får litt dilla når den ørtende bloggen jeg åpner viser et hjem der det ser ut som himmelens hærskare har kastet opp over et hvitt og slightly shabby inventar...

  Jaja, det sier hu som skriver en blogg som umulig kan interessere andre enn henne selv... hehe!

  SvarSlett
 30. Ha, ha, ha. Lo av spelt. Godt fanget opp.
  Veldig enig.
  Du har en superblogg som jeg synes er gøy å lese.
  Det som er litt deilig med blogg, synes jeg, er å følge litt forskjellige blogger. Noen med kos, klem og prinsesser, noen med fjas og vas, noen som kåserer, noen som skriver vakre dikt, noen med fantastiske bilder, noen som provoserer, noen som går i dybden - og noen som bare er veldig sjarmerende.
  Du er en av bloggene jeg gleder meg litt ekstra til å lese - først og fremst fordi du får meg til å le:)
  God 17.mai!

  SvarSlett
 31. Jeg noterer at hamster og marsvin er kjedelig... Skal ikke gjenta seg! Æresord. Og ellers er jeg enig i alle punkt. Skulle gjerne kommentert litt mer utfyllende her... Men jeg ligger i senga. Klokka er altfor mye. Jeg leser dette via mobil... Og tastene er små og det er litt slitsomt å skrive. Se, hadde jeg brukt dette på en skikkelig kommentar istedenfor å unnskylde meg for at jeg ikke orker skrive...da hadde det blitt en lang og utfyllende kommentar/svar på det du spør om. Men sorry. Tror du vet hva jeg mener om bloggstiler :) Natta

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails