torsdag 20. mai 2010

Fotball. Og heieutfordringer.

Nå er jeg fit for fight igjen. Og det er enda godt, for som firebarnsmor passer det dårlig å være skral i mai. Det passer egentlig alltid dårlig, når jeg tenker meg om.

Nuvel - nå er fotballsesongen i gang, og som heiende mor kan det by på visse utfordringer.

Det enkleste er når gutta spiller hver sin kamp etter hverandre. Da rekker jeg fint å heie og juble for alle. Blir litt hes etter som kampene ruller avgårde, men ellers går det greit.

Når to av dem skal spille samtidig, er det verre. Det beste er om de for eksempel spiller på bane 3 og 4. For de to banene klarer jeg å dekke samtidig. Et triks er å se på sønn A mens jeg roper høyt navnet på sønn B. Det er de vant til hjemmefra også, så det er intet problem. Så sper jeg selvfølgelig på med heiarop for hele laget, mens jeg tar bølgen for meg selv. Og heier litt på Kristian og Mathias og sånn - de er det alltid mange av på alle lag.

Spiller gutta på bane 1 og 6 samtidig, sliter jeg mer. Det ser fryktelig dumt ut at en mor løper vilt tvers over samtlige baner mens hun tungpustet brøler HEEEIAAAA!

Så jeg brøler ved bane 1 i noen minutter, før jeg i mer kappgangaktig stil haster over til bane 6.

Dessverre får jeg sjelden med meg at noen av gutta skårer. Okei, da, akkurat det der har vel mer å gjøre med fraværende skåring enn med fraværende mor. Men det hadde vært artig å være ved riktig bane akkurat når en av de håpefulle faktisk var nær ballen.

Bilde lånt herfra

Og husk at disse små utfordringene kun gjelder når to av barna er i ilden. Beskrivelser av større utfordringer får vente.

Ha en herlig kveld, med eller uten heiarop!

16 kommentarer:

 1. Puhhhh...jammen slitsomt å være soccer-mom!
  Få deg en ropert, da trenger du ikke skrike deg hes ihvertfall :-)
  Høres ut som god trim å løpe mellom banene da.
  Riktig god langhelg til deg!

  SvarSlett
 2. Jeg har heldigvis bare en som spiller fotball akkurat nå. Men jeg ser at det kan bli en utfordring seinere om BÅDE Eimund OG Ingvar begynner. Kanskje jeg allerede nå skal pense en av dem inn på dans i stedet? Eller korps... Dette må tenkes litt på...
  :)

  SvarSlett
 3. Engasjert, engasjert hipphurra for engasjert mamser!

  Jeg kjenner med meg selv at jeg gleder meg til det blir min tur når storebrorer skal begi seg ut på heiarom på fotballkamper- blokkfløytesoloer, korpsstevner, pingvinmerker mm....

  Godt du er frisk igjen snuppa!!

  SvarSlett
 4. hehe, du får prøve å få vesla til å begynne på dans eller noe da, høres litt slitsomt ut hvis du år en bane til å dekke

  SvarSlett
 5. Ser det kan bli en utfordring hvis de to minste skal begynne å spille fotball og. Selv om fotball hadde vært en super aktivitet å velge. Ikke fordi jeg synes det er spesielt stas med fotball, men vi har fotballbanen bare et steinkast unna. Så det hadde vært veldig praktisk for å slippe kjøring og sånt:-)

  Det må nok bli piano og ballett på lille Henny:-)

  SvarSlett
 6. Herregud!
  Er jo avhengig av å gå inn på bloggen din daglig, og nå viste jeg dette og innlegget under med de herlige kreasjoner og ugle til konemor mens jeg hikstet og lo så tårene sprutet til alle kanter! Du er jo så vanvittig morsom!

  SvarSlett
 7. Regner med de ikke har kommet i den alderen at de syns det er flaut med heiing ennå. Husker da jeg spilte håndball som mindre og mamma stod og brølte på sidelinja. Syns ikke det var like kult når jeg ble 13-14 år... :p

  Men du er en veldig sporty mor da, det skal du ha! ;)

  SvarSlett
 8. Løsningen kan være å skjemme ut seg selv og ungene med aldeles ukontrollert brøling og heiing, noe som følges av bannlysing fra banen av typen: "mamma, enten går du på den kampen, eller så går jeg. Og gjett hvem de andre på laget helst vil se!" Og gjett hvordan jeg vet dette...

  SvarSlett
 9. Det kan være slitsomt å være fotballmamma....det vet jeg alt om, selv om jeg bare har 1 å følge opp. Det har jeg gjort siden han var 6...nå er han snart 18, men jeg er like ivrig.
  Var på kamp i går....i sprutende regn, gutta "badet" på banen. Så det ble litt ekstra show:):)

  SvarSlett
 10. Tandemkamper må være en fysisk krevende øvelse, også for Mor! Særlig alternativ bane 1 og 6. Poden min har akkurat begynt med fotball, endelig har vi funnet en øvelse han liker, selv om han og laget stort sett taper... God helg til deg!

  SvarSlett
 11. Hehe, det skal ikke være lett å være mor til fler:-)
  Gleder meg til noen år, når du også må være på en håndballbane på andre siden av byen sammen med lille snuppa:-) DET blir en morsom avhandling fra deg vil jeg tro:-)

  Ha en strålende pinsehelg!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 12. huff den tia så den flyr... må huske å nyte d no mens ho e lita...

  SvarSlett
 13. Utrolig morsomt og flott skrevet. Vi har nå bare en og det blir straks mye lettere. Men det hender jeg glipper en scoring eller noe annet flott, da hender jeg later som jeg har sett det.

  Tusen takk for hilsen angående mitt lille bloggjubileum.

  SvarSlett
 14. ...og det er nettopp derfor - i ren forutsigbarhet og synskhet fra min side - at mine 2 små - Snuppa og Snoppen "ønsker" å bli ballettdansere. Jeg får dem ihvetfall samla i en sal - håper og tror jeg - mulig det er en eller annen catch der og som jeg ikke har forutsett - og jo mer jeg tenke på det nå - dess mer nervøs kjenner jeg at jeg blir.
  Damn!
  Ha en fin kveld!!

  SvarSlett
 15. Interessant og artig å lese om dine fotballmamma-erfaringer. Sjølv skal eg på min første kamp for å sjå mi lille fotballjente på mandag :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails