søndag 9. mai 2010

En katt. Og et Vesen

En gang fikk jeg en oppfordring. Fra Elisabeth, som ikke kun er ond, men faktisk en tullete og oppegående kvinne. Ganske lik meg sjøl, egentlig.

Hun ville så gjerne at jeg skulle vise fram katten. Jeg har jo prøvd å vise nettvett og skåne katten, men har jo nå utlevert samtlige i familien, så nå er det jaggu meg kattens tur. Men velger å ikke bruke navn, sånn at dere ikke kan spore den opp og catnappe den.

Vi har hatt Katten i mange år. Den tror den er en hund, og dilter med ungene overalt, når de leker, gjør lekser og sover.
Men så kom Vesenet i hus.

I slutten av august kom et tungtpustende, til tider bråkete Vesen inn i kattens liv. Vesenet var på samme størrelse som katten. Men Vesenet fikk mye mer oppmerksomhet.

Vi fjernet katten hvis han prøvde å legge seg oppå Vesenet.

Vesenet vokste, og Vesenet følger nå etter katten. Vesenet tar tar i kattens pels, hale eller øre. Vesenet krafser i matskåla. Vesenet legger ansiktet sitt oppi vannskåla.

Men katten viker ikke. Katten legger seg rett utenfor Vesenets rekkevidde. Men nå som Vesenet har ganske stor rekkevidde, sliter katten litt.  Men jeg tror at katten egentlig er veldig glad i Vesenet, og jeg håper og tror at Vesenet er glad i katten.

Ha en dyrekjær kveld, med eller uten katter!
(Og dere som lurer på katterase og sånn - her har vi en katt av simpleste sort, med både ukjent far og mor. Funnet dumpa i en pappeske på en søppelplass, reddet av Foreningen for Omplassering av Dyr. Plukket ut av guttene. Hjertefeil og greier. Men han er en skjønn, flott og kul katt!)

19 kommentarer:

 1. En veldig, veldig fin katt :D
  Får lyst til å kose med halen!

  SvarSlett
 2. Fantastisk! Du er bare vittig altså:)
  Katten er helt nydelig, det er noe spesielt med disse dyra. Herlig!
  Ha en deilig søndag!

  SvarSlett
 3. Haha. Catnappe :D
  Du er god. Godt å høre at Vesenet og katta omsider kommer overens.

  SvarSlett
 4. Hehe...tror nok Vesenet og pusen er og blir gode venner!:) I omleggingen på bloggen min hadde du dettet (dotte på bergensk) ut av listen min....iiiik, men nå er du på plass igjen. Jeg må ha mitt daglige Pia-fiks!! For du er jo superflink å oppdaterer selv om du skremte oss litt med solid nedtrapping! Jippi - og ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 5. Så utrolig nydelig kattepus! Jeg er katteelsker de luxe og synes selvsagt denne pusen var til å spise opp...ikke bokstavelig talt selvsagt. hehe Nydelig var den!

  SvarSlett
 6. Herlig pusekatt og det vesenet var ikke så værst det heller;)

  SvarSlett
 7. Takk, he he. Katt er nydelig, flott pels. Jeg har en dyrekjær kveld med Olme Beist og laptop i fanget. ☺

  SvarSlett
 8. Herlig blogpost, herlig pus, herlig vesen :-)

  SvarSlett
 9. Kjempeskjønn pusekatt! Hadde katt for 3-4 år siden,men den var ikkehelt god (litt lik familien den bodde hos...), så den endte sine dager hos dyrlegen... Og nordlendingen vil absolutt ikke ha katt igjen. Får bruke min kvinnelist, så får vi se hvem som får siste ordet:-)

  SvarSlett
 10. Skjønn katt... den er gangske stor? altså ikke som i feit hihi men høy og lang

  SvarSlett
 11. Det var virkelig en flott katt. Kjempefin. Herlig med slik "oransj"-farge på katter:-) Vi har også 2 stykker her i heimen, de er ca like gamle som Sofie og ankom bolig 1 uke etter at vi flyttet hit. Guttene, spesielt Simen, er veldig glad i dem. Sofie lager en utroolig høy hylelyd når en av kattene kommer til syne. Pondus (frøken-pusen) er ikke spesielt begesitert for Sofie, men Muskatt "liker" og bli "kost" med.

  Ha en fin ukestart:-)

  SvarSlett
 12. Hehe...takk for mange gode innlegg, koser meg når jeg leser bloggen din! Ha en flott uke!

  SvarSlett
 13. Fiiine pusen (og skjønne vesenet)!
  Tipper de er bestiser jeg, sånn egentlig ;o)

  SvarSlett
 14. Pusen din er jo helt praktfull. Nå synes jeg plutselig veldig synd på meg selv for at jeg er allergisk. Snufs.

  SvarSlett
 15. Såå søt pus, og helt sikkert veldig smart - og heldig som valgte dere.

  SvarSlett
 16. Katten din/deres er virkelig nydelig!
  Takk for nok et herlig innlegg!

  SvarSlett
 17. Nydelig katt :)
  Jeg har fått lest meg litt gjennom her og der. Ikke minst innlegget om da du ble lurt av Elisabeth. Ho ho, innrømmer det glatt. Flira så tårene trilla :D
  Godt å være tilbake i bloggverden :)

  SvarSlett
 18. Så nydelig pus! Jeg har selv en søt lita ei, men hu er korthåra og sort. Helt ulik!

  Håper du får en nydelig mandag!
  Klem fra Sophie Mari ♥

  SvarSlett
 19. Så herlig katt. Og selvfølgelig skjønn baby!
  Her i huset var det stas for den første katten da vi fikk barn nummer en. Men da hun skulle bli storesøster, gikk katten inn i en alvorlig depresjon som økte på i takt med at magen vokste. Han ble aldri seg selv etterpå...

  Rare disse dyrene.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails