onsdag 28. april 2010

Yrkesvalg. Og laks

Gutta er ganske så vinglete når det gjelder framtidig yrkesvalg. De har ennå ikke bestemt seg for hva de skal bli som voksne.

Skammelig og flaut, spør du meg. De er da tross alt over barnehagestadiet, og bør absolutt begynne å tenke på sin egen framtid. Eller i det minste sine foreldres pensjonisttilværelse. Hvem skal sørge for oss, liksom?!

De siste bestemmelser er at en skal bli kroppsbygger, en atomfysiker og en pensjonist.

Forrige uke var det bilmekaniker, militær og rockestjerne som gjaldt.

Føler det er et kappløp mot tida, og håper de snart får bestemt seg. Vesla skal penses inn på noe innen lakseoppdrett. Eller er det i oljebransjen at pengene sitter løst?

Ha en yrkesrettet kveld, med eller uten framtidsvisjoner!

18 kommentarer:

 1. Doktor eller søppelmann er bestandelene i valgets kval her i huset, - at the moment.

  SvarSlett
 2. Jeg er mor til en kommende jordmor - vissnok. ☺

  SvarSlett
 3. hahahaha...du er HERRRRRRRRRRRRRRLIG!!!!! Blir alltid i godt humør av bloggen din!!!

  Stoooooooooooooor klem

  SvarSlett
 4. Hehehe:-)
  Jeg trodde det var innen finans pengene lå jeg, tihi..
  Eller bare å gifte seg med en rik mann (gjelder forhåpentlivis bare for minstejenta di, hehe:-)

  Ha en flott onsdag!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 5. Eg stemmer for pensjonist. Fri heile tida :-) Når eg var 10 år ville eg verte statsminister. Sidan då har ambisjonane berre sunke. Idag veit eg ikkje kva eg vil bli sjølv om eg allereie har valgt ein veg og gå.

  SvarSlett
 6. Jeg har en kommende fotballproff i huset heldigvis!!! Jeg har derfor startet på et brevkurs i hvordan bli Berit Rise! Så da er jo den pensjonisttilværelsen ordnet! ☺

  Ellers har jeg en som vil bli fugleekspert eller urolog som han sier (det er jo noe helt annet, men jeg har ikke hatt hjerte til å si det til han enda...)

  Han største har ikke bestemt seg enda, bare at han skal ivertfall ha 6 i matte og han ser allerede nå at veslebroren toppen vil få en 3er.

  Minsten må jo bli togfører eller eller noe, om man skal legge interessen hans for Thomastoget til grunn.

  Uansett har vi heldigvis fått 4 barn da Pia, så en av dem må vel bli istand til å forsørge sine gamle foreldre får vi tro! ☺

  SvarSlett
 7. Ha-ha-ha! Minstemann skal bli dinosaur eller sjørøver. Mellomstesnupp vil bli frisør eller lege, to yrker som ligger ganske nært opp mot hverandre....

  Ha en fin kveld! ;)

  SvarSlett
 8. Simen skal bli traktormann han:-)

  Det var virkelig IDYLL i kveld og da blir jeg så glad. Husbonden er jo borte tirsdag-onsdag og torsdag...så jeg har hatt nok kvelder som ikke har vært idyll. Så de funker jo disse mannfolka lell da, selv om hørsel er svekket på natta:-)

  SvarSlett
 9. ehhmmm.... Jeg er mest overrasket, og ikke minst imponert over at guttungene vet hva en atomfysiker er! :)

  SvarSlett
 10. Det er spennende å tenke på hva det blir ut av avkommet. Her er det en som vil jobbe med unger og en popstjerne/bondekone (den ene står ikke i veien for den andre; variert hverdag) De to minste er er jeg usikker på. Men Alida synger Hode, skulder, tååå.. Så lege?? og Andrine skal nok bli ekstremsportutøver. Basehopper? sukk...

  SvarSlett
 11. Selv hadde jeg store planer om å bli budeie. Eventuelt F16-pilot. Med flyskrekk av dimensjoner, er nok budeiedrømmen mer realistisk, men jeg vet ikke hvor lett det er for byggingeniører å komme inn på budeiearbeidsmarkedet...

  SvarSlett
 12. Minstemann skal bli Batman når han blir stor - ikke han i filmen - det er eventyr - men Batman i virkeligheten.
  StoreSnuppa skal bli lege, ballerina eller flydama - og innimellom frister det med en jobb på sykehjemmet;)

  SvarSlett
 13. I oljebransjen sitter pengene løst - det kan jeg love deg. Men spørs om det er noe å satse på, om ca. 30 år er det slutt på det. Men da går det jo an å bli tidlig pensjonist:-) Herlige yrkesvalg. Lot meg også imponere av atomfysiker.

  Her håpet vi lenge på en fotballproff som kunne forsørge sine foreldre, men det blir nok studier på BI, og noe innen markedsføring. Andreas er jo blitt så stor nå at nå nytter det ikke å drømme lenger. Fra høsten er det alvor.

  Veslesnuppa er nok mer et sykepleieremne. Veldig fascinert av sår og skader og beinbrudd og sånt.

  Deilig å være så små at man ennå har drømmer og troen på at alt er mulig:-)

  Klem

  SvarSlett
 14. Hahaha! :)
  Her i huset skulle eldstedatteren bli forretningsadvokat i mange år - det hadde hun nemlig hørt var særdeles innbringende! Vel, planen ble raskt forkastet da hun skjønte at hun faktisk måtte jobbe for pengene, hehe! Nå vil gjøre minst mulig og tjene masse penger - lurer på når hun møter virkeligheten! ;)

  SvarSlett
 15. Eldste sønnen min ville også bli pensjonist da han var liten. For da slapp han å jobbe. Nå er han 17 og har gudskjelovogtakk lyst til å få seg både utdanning og jobb når han blir voksen. :)

  SvarSlett
 16. :)
  Eg trur eg hadde blitt bekymra hvis eg var deg ja. Barna dine er jo store, og burde tatt eit valg for leeenge siden. Kanskje minstajenta kan vente litt ennå, men dei andre burde hatt ei klar formeining om kva dei skal bli. Eg foreslår at du setter foten ned her og tildeler dei eit passande yrke. På samme måte som vi også bør finne deira framtidige koner/menn, burde også yrkesvalget vært oss foresatte sitt ansvar...

  SvarSlett
 17. Ikke lette nei.....
  Eldstemann (som nå går på elektrofag) skulle på et tidspunkt bli arkeolog - men han skulle ha noen "svarte" å grave for seg.... Og på et annet tidspunkt ville han bli søppelmann;) Minstemann(13 år) har alltid snakket om å bli fotballstjerne - først skal han spille på det lokale A-laget, så på Viking og deretter Manchester united.... Foreslo et han skulle bli rørlegger - så hadde vi en elektriker og en rørlegger - som kunne gjøre noen jobber i hjemmet;)

  SvarSlett
 18. Jentene mine skal bli prinsesser eller ballettdanserinner, mens sønnen skal bli fotballspiller. Lurer på om det er gener eller dårlig påvirkning...)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails