onsdag 28. april 2010

Wolla! Jeg er hipp, kul og urban!

Jeg har fått vite at jeg er hipp, moderne og tilpasningsdyktig. Eller kanskje ikke jeg, da, men språket mitt. Rettere sagt Oslo-dialekta.

Men siden jeg faktisk ikke kommer fra Oslo, kan jeg vel heller ikke skryte av den kule Oslo-dialekta mi.

Uansett, jeg tok Oschlo-testen, og er fornøyd med resultatet. For selv om jeg kanskje ikke er så hipp eller moderne, er jeg ihvertfall tilpasningsdyktig. Det stemmer. Jeg får også vite at  jeg spiller de språklige virkemidler jeg trenger for å passe inn. (Ord i kursiv = mitt resultat)

Jeg kan leike og snakke om promping sammen med små unger, jeg kan chille med kidsa og jeg kan diskutere fagdidaktikk med kolleger. (Eller jeg strør om meg med noen fine fraser - samma hva det betyr, bare det høres imponerende ut)

Men stort sett tror jeg at jeg snakker og skriver ganske så vanlig og forståelig.
Dere kan jo sjøl prøve denne fete testen.
(Husk at det er muntlig språk som testes - det står vordan og sell i testen - de ordene skrives jo hvordan og selv, så ikke bli forvirra!)

Ha en sykt lættis dag! Med eller uten språktester!

P.S: Har dere andre problemer med å laste opp bilder fra PCen til bloggen?

11 kommentarer:

 1. Følte meg ikkje velkommen til å ta den testen, siden eg ikkje har noe som likner på Oslodialekt...
  så eg kan ikkje finne ut om eg er kul. :/
  Heldig du som både er hipp, moderne og tilpasningsdyktig! :)

  Eg får til å laste inn bilder - iallfall på utkast.

  SvarSlett
 2. Nja, tror jeg hopper over den testen. Med min totalt ødelagte sunnmørsdialekt er det ikke håp. Hverken kul eller hipp. Bare forvirrende. Folk gjetter at jeg er fra henholdsvis Nord-Norge, Kristiansund, Molde, Bergen. Ingen gjetter Ålesund. :)

  SvarSlett
 3. Hei! Godt det er andre som har samme problem, da er det ikke min mac som har fått virus! Jeg trykket på en knapp som lå sammen med bildene hvis du skønner. Knappen ligger i høyre kolonne i det bildet som kommer opp når du trykker på sett inn bilde i "lage innlegg" boksen. Det sto "fra fil" eller noe sånt på knappen. Da dukket bildene mine opp.
  Jeg liker ikke forandringer på data`n..Vanskelig nok å lære det som allerede er der!!!
  Lykke til! Takk for hyggelige kommentarer!!!!

  SvarSlett
 4. Jeg kommer visst fra vestkanten. Og har'ru sett - det gjør jeg jaggu også :-D

  SvarSlett
 5. How SCHPA, jag med! Peøver her å vise at jeg egentlig er en Cosmopolitt!

  SvarSlett
 6. Jeg ble en tradisjonell vest - veldig bevisst på språket og på å ta vare på tradisjoner. Stemmer overraskende bra. Ikke mye lættis, schpa og chille her i gården... Morsomt med sånne tester:-)

  SvarSlett
 7. Og ikke overraskende ble jeg også hipp, moderne og tilpasningsdyktig, ha ha. Lurer på hvor øst man må være for å bli Øst, jeg har tross alt vokst opp på Østkanten....Trodde forresten Schpa var helt ut....Kul test.

  SvarSlett
 8. Lættis er lett å få med en dødskuul, hipp tenåring i huset... og mor - hun er bare døv å må chill'n rett som det er... hehe :)

  SvarSlett
 9. Æ trur æ står over............

  SvarSlett
 10. Hva er det egentlig "lættis" betyr?? De i tiåret under meg bruker det jo støtt og stadig, men jeg har aldri tatt mot til meg og spurt hva det egentlig er de snakker om...

  SvarSlett
 11. Haha..
  Jeg kommer fra vestkanten med min trøndersk...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails