tirsdag 6. april 2010

Mammakunst. Og sentimental

I dag har jeg vært en tur innom jobben. Og straks skal mannen i huset ta over formiddagstimene med vesla her hjemme. Og det blir bra. For alle.

Men jeg gruer meg litt.
Ikke fordi jeg skal tilbake på jobb. Det er en bra jobb.
Ikke fordi vesla skal være hjemme med faren. Det er en bra far.

Jeg gruer meg fordi jeg har hatt vesla på meg og nær meg og ved med helt siden hun ble født for over 7 måneder siden. Og nå skal vi liksom skilles. Bittelitt.

Jeg blir litt sentimental når jeg tenker på dette forholdet mellom mor og barn. For det er noe unikt. Noe veldig spesielt. Ja, jeg ville sagt fantastisk om jeg hadde til vane å strø rundt meg med sånne ord.

Inne på etsy er det mye flott. Jeg oppdaget en kunstner ved navn Katie M. Berggren som jeg falt for. Jeg falt for bildetitlene hennes. Og jo mer jeg så på maleriene hennes, jo bedre likte jeg dem også.

I butikken hennes får du kjøpt rimelige trykk av maleriene hennes. Hun har også orginale malerier til salgs, samt kort. En glimrende gave til en eller annen mamma. Og dem er det jo en del av.

For man blir jo litt sånn klissete og opphengt i mor/barn-relasjoner når man går hjemme med sin egen lille baby. Ihvertfall gjør jeg det. Og faller pladask for titler som Cling, Attachment og Mother to Many.

Ta en titt, bli litt sentimental, og tenk over så fantastisk det faktisk er, dette å være MAMMA!

Ha en sentimental dag, med eller uten mammaperm!

27 kommentarer:

 1. Et flott innlegg!
  Det er virkelig fantastisk å være mamma!

  Jeg falt pladask for de bildene du viser!
  Noe så nydelig! Takk!

  SvarSlett
 2. Maleriene var utrolig flotte!!
  Skjønner godt at du gruer deg til å "skilles" .. det er en deilig tid når man går hjemme og får ha barnet tett på seg hele tiden :)

  SvarSlett
 3. Åhh - for ett nydelig innlegg, både med ord og bilder. Og JA, det er lov til å være litt sentimental når man skal "skilles" fra det kjæreste man har noen timer midt på dagen.
  Men det er jo godt å komme seg ut litt også :o)
  Lykke til.

  SvarSlett
 4. Herlighet så nydelige malerier!
  Tusen takk for tips og link! Jeg må ha!!

  Klem

  SvarSlett
 5. Hadde lagd et langt innlegg, men det forsvant visst i et feiltrykk her...

  Så mangt man kunne gått glipp av om du ikke fikk det fram i lyset Pia. NYDELIGE bilder var det!

  Mammalykken er stor! Og vemodig blir jeg når jeg tenker over at det ikke blir flere babyer her i huset (selv om jeg også er VEL fornøyd med de 4 rakkerne jeg har innimellom!!!)

  Kos deg og nyt de siste dagene i perm og kos deg på jobben også når den dagen kommer. Dere kan uansett ikke "henge sammen" som siamesiske tvillinger resten av livet vet du!☺

  SvarSlett
 6. Pia det kommer sikkert og gå greit og begynne og jobbe, men jeg forstår deg. Bildene var helt i min smak helt nydelige. Ha en fin uke med tulla. Stor klem fra meg!

  SvarSlett
 7. Nå ble JEG litt sentimental...! Kjenner meg igjen i følelsene du beskriver. Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 8. Nydelig billedkavalkade, Pia. Jeg velger å kalle det for det.

  Man trenger faktisk ikke ha mammaperm for å føle kjærligheten til det vesle barnet, men det er klart det er spesielt.

  Bare vent til du blir bestemor. Det er selvfølgelig en helt annen rolle, men det vidunderlige tror jeg er like sterkt, selv om det blir på en annen måte.

  Velkommen tilbake til hverdagen.

  Klem

  SvarSlett
 9. Så sant, så sant. Men alt har si tid, som Skrifta seier ;) Kjempefine bilder forresten, og festlig blogg. Må ha ein dose Pia kvar dag, mykje KLOKT frå den kanten ja.

  SvarSlett
 10. *sukk* 16 dager til jeg begynner på jobb!! Dette innlegget traff meg midt i hjertet!!!!

  Nydelige bilder!

  Klem

  SvarSlett
 11. Jeg er kresen på kunst, den må røre ved noe i hjertet mitt, og det gjorde disse bildene... De var rett ut nydelige, jeg fikk lyst til å se veldig mye mer! Lykke til med permisjonsbyttet :)

  SvarSlett
 12. Siteter herved litt fra talen mim mann holdt til meg i bryllupet vårt Han takket meg for å ha gitt ham muligheten til å bli pappa. Han sa: "Jeg vet ikke om noen mer fantastisk tittel enn PAPPA, det må være med unntak av MAMMA da!"
  Så overtar pappaen ansvaret for bloggen også da eller?

  SvarSlett
 13. Ja! Det er fantastisk å være mamma! Nå ble jeg sentimental. Leste innlegget ditt for en time siden, og har i mellomtiden lagt minstemann. ÅÅh som jeg har kjent på gleden å være mamma nå:)
  Takk for et flott innlegg.

  Bildene var også kjempefine.

  Lykke til jobbstart og permisjonsbytte:)
  klem Vivian

  SvarSlett
 14. Du kjenner kanskje litt ekstra på det at dette er siste gangen du antagelig får oppleve denne spedbarnsperioden? Jeg er sikker på at etter noen uker synes du det er superdupert å være tilbake i voksenverden igjen. ☺ Jeg likte veldig godt fargene i maleriene, hadde passa godt over sofaen her.

  SvarSlett
 15. Ja off, gruer meg til det er min tur... :)

  SvarSlett
 16. Dette var nydelig - og ekstra sentimentalt i disse dager synes jeg!

  SvarSlett
 17. Kjempefint innlegg, Pia!

  Og utrolig flotte bilder - må ta meg en tur inn og kikke...som sagt - veggene mine trenger kamuflasje;-)

  SvarSlett
 18. *sukk....* Så deilig å lese. Mor-og-baby-symbiosen er fantastisk! Ja, du skjønner det at jeg er ikke redd for å strø rundt meg med store, svulmende ord. ;)

  SvarSlett
 19. forstår så godt hva du mener og sikkert kjenner.

  SvarSlett
 20. Søren tute.. hadde tenkt at du kunne berolige meg med at dette kom til å gå smertefritt og at det blir lettere for hvert barn...
  Jeg skal jo ikke tilbake før 1. juni, men har allerede begynt å kjenne på følelsene.
  Som du skriver har det ingenting med frykt på jobbings eller at kjæresten ikke skal fikse pappapermen å gjøre.. det BLIR bra for alle!
  Men det er bare følelsen.. følelsen av å ikke ha knerten nær meg like mye som jeg nå har blitt vant til..
  Puh, masse feelings som kommer til overflaten bare av å skrive om dette gitt.
  Det er heftig å være mor! På alle måter :)

  SvarSlett
 21. Hm...man blir rent varm i mammahjertet *smiler*

  SvarSlett
 22. Det var fint å lese, og litt trist. Jeg hadde det akkurat slik da jeg skulle ut igjen i jobb i mai i fjor. Jeg føler også mor-barn-båndet så sterkt, så sterkt, og det var vanskelig å komme tilbake til jobb, og jeg var også redd for å miste det nære. Alt har jo selvfølgelig gått fint, men jeg må innrømme at jeg innimellom drømmer om å være hjemmemamma:-)

  SvarSlett
 23. Uff ja, det blir nok hardt å "skilles" fra lille skjønne. Nydelige bilder du har funnet, de var fantastiske alle sammen!

  Ha en fin dag

  SvarSlett
 24. Thank you Pia! Of course, I am unable to read your lovely words, but it is wonderful to see your children's faces, and feel so appreciated from afar :) Thank you thank you, I look forward to keeping in touch!
  Love & Sincerely,
  Katie

  SvarSlett
 25. Koselige bilder! Forstår sentimentaliteten (oi det var et langt ord...;) og tankene dine..

  Og ja, å være mamma er spesielt og fantastisk!  Lykke til i jobb!!

  SvarSlett
 26. Jeg føler med deg. Også synes jeg det er veldig flott at dere benytter pappapermen til det den er ment til! Selv har vi hatt to pappapermer, og den ene ble benyttet til hus- og hytte-beising. Jeg hadde ulønnet perm i noen uker. Det angrer vi begge på, 3 år senere. Hus og hytte hadde alltids blitt beiset, men de hellige ukene med far og 1-åring er dessverre borte nå. Lykke til med en ny hverdag. Sørg i veg, og kos deg med den siste tiden! Håper du fortsatt kan legge ut daglige glimt fra livet deres!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails