søndag 25. april 2010

Grupper. Og navn

Dere som ennå ikke har kommet lenger i livet enn at dere er babyforeldre - bare vent! Så snart de starter i barnehagen er det i gang. Med grupper. Og navn.

Kanskje 1-åringen din skal gå på Hvitveis? Eller i Bakkebygrenda? Blir han et rumpetroll eller en elg? Har barnehagen kanskje kjedelige navn som RØD eller BLÅ?

På skolen fortsetter de med ekorn eller påskeliljer. Eller lilla firfisler, gruppe a. På onsdager. Ellers er de vanlige gauper.
I helga var det fotballcup, hvor min yngste sønn debuterte på laget Asteroider. De spilte mot Snipp og Bever. En stor dag!
Typisk eksempel på en stolt asteroide. Med helt nye keeperhansker.

Vi kvinner deles som kjent inn i epler og pærer. Eller liljer og rosenknopper, hekser eller engler. Sikkert flodhester og gribber, for alt jeg vet.

Deles nyfødte inn i grupper på barselavdelingen, sånn uten at vi mødre får vite om det? Rekene innerst i gangen, ved siden av uglene? Mine nyfødte har vært typiske ugler, tror jeg.

Ha en navnerik kveld, med eller uten grupper!

21 kommentarer:

 1. Hi Hi. Bare så det er sagt så syntes jeg det er DRITkult med fargenavn på avdelingene...! Eh...

  Hilsen ei som jobber på Rød avdeling hihi

  SvarSlett
 2. Du har så rett, det kryller av navn (også her i sverige)til og med der jeg jobber er avd delt i to vård lag röd og blå. Skulle värt göy om de hette noe som var litt artig. Takk for koselige inlegg hos meg! Önsker deg fortsatt en fin kveld og en fin fin uke! Klem fra meg.

  SvarSlett
 3. hehehe...ja, du sier noe der...morsomt!

  SvarSlett
 4. Haha... Theodor går på Gyngehesten i barnehagen - men jeg skulle ønske han gikk på Hompedessa.... Mye kulere navn.

  SvarSlett
 5. Vi holder oss til Tyrirota i barnehagen. På skolen tror jeg det var noe sånt som rød, oransje, måne, rev og ekorn.... Tror ungene selv vet hvilke grupper de hører til, for jeg har gitt opp for lenge siden. Vet hvilket trinn de er på da..... ( Og skole..., men det er vel kanskje ikke så imponerende).

  SvarSlett
 6. hi hi, ja det kan være forvirrende til tider....
  Flotte bilder av en stolt keeper, kan tenke meg det var kjekt. Her er også fotballsesongen igang(bare minstemann som spiller) og i morgen er det kamp igjen. Han er også keeper;)

  SvarSlett
 7. Jeg kunne tenke meg sånne navn på de ulike teamene på jobben jeg! Det hadde vært noe! :-)Og ja. I kveld er det jeg som er på kjøret.

  SvarSlett
 8. hihi... Sånn er det i barnehagen til jenta mi også. Hun begynte på Loppa og nå er det Kleggen. Og så finnes det såklart Lusa og Myggen :)

  Og jeg er også ofte på kjøret :)
  Ønsker deg en god uke!
  Klem Vivian

  SvarSlett
 9. Artig med det der. De må iallfall ha kreativiteten iorden de som jobber i barnehager! Jeg hadde gått tom for dyr og div eventyr titler;)

  SvarSlett
 10. Nils er åtte måneder, håper i grunn Henny er bitte litt eldre...Hun er i hvert fall litt mer dreven enn Nils! Han lærte seg nemlig å krype i helga... hehe :)

  Festlig innlegg.. Nils begynner i Gresshoppa eller Humla, rimelig standard barnehagenavn vil jeg tro... :)

  SvarSlett
 11. Haha, herlig=)
  I august skal største i bhg, og jeg må si at jeg nå ble spent på om hun havner på Leitet, Lia,Stølen, Utsikten, eller Åsen kanskje? Vet faktisk ikke om jeg fant noen favoritt heller...=P

  SvarSlett
 12. Loke skal inn i Bamsehiet til høsten.

  Bedre enn Trollskogen, Svinestien eller Rompestompen..... Muligens noen gikk tom for dyrenavn... ???

  Jeg er en agurk for tiden. Litt sånn blubb over det hele, og skeiv i ryggen... Fader, er det vanlig å få vondt i ryggen av å bære på en 10kilosklump i timesvis...??

  SvarSlett
 13. Tji, hi, du gjør deg mange herlige refleksjoner, Pia:-) Sara går på Himmelblå - akkurat det klinger jo ganske bra for tiden. Selv jobbet jeg i en barnehage hvor avdelingene het Muspelheim og Nivelheim, og DET klinger dårlig det... ( Hentet fra norrøn mytologi) Så ungene sa bare oppe og nede. Like greit:-)

  KLem

  SvarSlett
 14. Morsomme navn på fotballlag annet enn lagnavn er jeg ikke kjent med, men så bor jeg jo i grisgrente strøk der vi er heldige om det er nok unger til å danne et 7er lag liksom.....☺

  Ellers er det utrolig masse rare navn ute og går, men av og til skulle jeg ønske de var litt mer orginale, hvor mange avd i b.hagene rundt om i norges land heter blåklokke og hvitveis f.eks??

  SvarSlett
 15. Da er alt enklere i Russland... Var innslag fra Barnehage nr 1 på nyhetene igår. Hos oss er det Barnas Hus som gjelder.

  SvarSlett
 16. Er så enig. Men du, jeg er lærer og ser meg nødt til å dele i grupper både titt og ofte. Vi har jo trinnet, også bokstaven, også blir det etter noe vi har jobba med. Eks. planeter og edelstener. Det høres dumt ut, ja. men andre forslag tas imot med takk!

  Forresten- en dame jeg var borti engang het Edel Steen...

  SvarSlett
 17. hehehe... takk for en god latter nok en gang!!
  Tja - men hva skal man kalle alt?? Jeg jobber i solkroken, og her heter avdelingene mars, merkur og uranus - sistnevnte navn har det vært mye morro med opp gjennom, da skiltet utenfor avdelinen titt og ofte har manglet både u og r... hehe - ville du levert barnet ditt på anus??

  SvarSlett
 18. He he, herlig bilde med de hanskene!

  SvarSlett
 19. Jeg er på bloggkjøret i kveld, og takk og lov for det, for da fant jeg jo deg. Du skriver fantastisk bra! Som jeg har ledd :-) Legger meg til som følger!

  SvarSlett
 20. He he, gjennkjennelig fra barnehagen. Men nytt for meg at de har begynt med det i fotballen også. :)

  SvarSlett
 21. Nikoline blir herved maur fra 15 august. Synes det navnet passer henne bra faktisk. Dessuten synes jeg vi voksne og kunne hatt sånne koselige navn på jobb, istedenfor sånne "team" osv.
  Du, forresten, jeg har nå flytta bloggen min over til blogspot. Mye bedre her :=)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails