søndag 4. april 2010

Gjester. Og påskerebus

Siden jeg kun legger ut bilder av mine helt nærmeste, kan det se ut som vi er en ganske så ensom familie. Men vi har faktisk noen ganger samvær med andre mennesker. I bursdager ber vi andre hit, i ferier kan det hende at vi er sammen med andre, ja, selv på en vanlig hverdag kan det slumpe inn en liten gjest eller fire.

I går, for eksempel, hadde vi besøk. Og vi tro til med en liten påskerebus. Ikke lar jeg ungene få fri tilgang til påskegodsaker, nei! De får sannelig streve litt først.

Jeg elsker å lage rebuser og løyper - det er spennende og morsomt for ungene, dessuten er det flott lesetrening og hjernetrim. Og du får i tillegg aktivisert ungene i ca tolv minutter (inkludert fortæring av godsaker)

I går ble seks gutter delt inn i tre lag, og the game was on! Niåringene kom først i mål, men ventet på de andre, og så delte de på skatten.

Skatten kan for eksempel være litt tørket frukt med spelt, en kvart appelsin, eller kanskje litt havregryn dyppet i veldig mørk sjokolade. Eller, som i vårt tilfelle, en haug med smågodt fra harry-handel i Sverige, spekket med de herligste farger og e-stoffer.

Ha en hyper påskedag, med eller uten godsaker!

20 kommentarer:

 1. Koselig å høre at der er andre og som lager rebuser til ungene, som viser vei til påskegodtet.

  Her i huset har vi hatt det i 12 år nå. Vanskelighetsgraden har vokst med barna. I år med 16-åringer så ble rebusene ekstra vanskelige. Og barna ser på dette som påskens høydepunkt hvert år! :)

  Ha en god påske videre!

  SvarSlett
 2. Jeg har også trua på smågodt fra harryhandel, hehe... Ikke så lett å "lure" barna til å spise sunt godteri, hehe...
  Jeg elsker rebusløp selv jeg, dette kommer nok til å bli en påskeklassiker her i heimen når småtten har blitt litt større:-)
  Ha en flott siste feriedag imorra!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 3. Hos oss er det jeg som spiser opp smågodtet. Og helt ut rebus, også...

  SvarSlett
 4. Så gøy! Elsker rebuser! Dette må innføres når barna blir litt større. Ungene kan gjerne få svenskehandelsnop, selv foretrekker jeg ordentlige saker - som 200 grams melkesjokolader fra Freia og sånt:-)

  SvarSlett
 5. Skikkelig luddi! Det der skal pröves naar guttene blir litt större og faar laert seg lesekunsten:)

  SvarSlett
 6. WHAT - gir du ungene dine smågodt?? Nå begynner jeg å forstå saker og ting - jeg som trodde dere var på spelt og nøttekjøret:-D

  Ha en strålende dag i morgen!

  SvarSlett
 7. Hipp hurra for påskerebuser... jeg digger også å lage slike, men må innrømme at de siste par årene har det blitt veldig "enkle" varianter tupe: "næhhh jeg såg akkurat PåSKEHAREn og den løp SÅ i lende... og så løper ungene *les minstemor* avgårde og finner som regel et egg slengende underveis...Var mer morro før da de to største ikke var FULLT så store da hadde vi rebusløp på høyt (eller relativt høyt) nivå. NYT morgendagen... det skal jeg ;o)

  SvarSlett
 8. Rebuser er tipp topp! Vi var på Påskerenn med natursti, Anton, mamma og jeg i går. Vi hadde alle svarene riktig og kom på delt 1. plass. Min mor 64 år er overmåte fornøyd med det og har nevnt det en god del ganger det siste døgnet. Litt gøy for meg og, men Anton er HELT avslappet.

  SvarSlett
 9. Heisann Pia :)

  Så koselig å høre at du leser bloggen min. Jeg leser nemlig din også - er bare ikke like flink til å kommentere :) Synes du skriver knallbra og det er så moro å lese!

  Jeg skal prøve å bli flinkere til å legge igjen spor her hos deg :)

  Takk for kommentar og jeg ønsker deg videre en GOD NATT! :)

  SvarSlett
 10. PS!! :P glemte å si... Veldig moro at det er folk i alle aldersgrupper som leser bloggen min og som selv blogger. Føler det er få litt "eldre" som blogger! :)

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 12. Haha herlig!
  Men ærlig talt...Jeg syns absolutt
  du burde overveie å ta turen til Tromsø
  for å handle smågodt! ;)

  SvarSlett
 13. Du er virkelig flink til å finne på mye spennende med barna dine!
  Jeg har ikke barn selv, men er storveis glad i mine nieser og nevøer og mine venninners barn:))
  Jeg pleier å kjøpe blader som "mamma" ol for å henge med og få gode tips til gaver ol, men nå skal jeg bruke deg som inspirasjonskilde også!
  Du har en herlig blogg - deg har jeg lyst til å følge!!
  Ønsker deg en nydelig mandag!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 14. Humret godt da jeg leste innlegget ditt! Herlig forfriskende...og harryhandelsnop med masse deilige e-stoffer err jo bare DIGG!! Mmmm....kos deg i dag!

  SvarSlett
 15. Påske er påske og da kan man unne seg litt
  e-stoff godteri, men resten av året regner jeg med at det kun er de sunne variantene på bordet hos deg:) Påskerebus er forøvrig en hyggelig morsom tradisjon så lenge ikke konkuranseinstinktene tar over og kampen for å vinne går ut over gleden over å delta:)Ha en hærlig siste fridag i ditt hjem:)

  SvarSlett
 16. Hei - tusen takk for hyggelig kommentar på min ferske blogg:) Morsom blogg du har selv - gøy med påskerebus og "slit" skal det da være for å finne skatten - likte skatte-innholdet også:)

  Gode hilsner fra Bente.

  SvarSlett
 17. Åh! Jeg blir jo alltid så glad av å besøke bloggen din - skikkelig feelgood og masse humor - men veit du; når jeg så fotoet av snopet blei jeg lei meg, og vet du hvorfor? Jo, fordi jeg innså at mitt påskeegg bare har det kjipeste godteriet igjen i bunnen, og at påska dessuten straks er over...hulk!
  Men men, snart er det syttendemai, hurra :)

  SvarSlett
 18. her ifamilien min erbegge ungene på 20 og 22 år! og vi har fortsatt påskerebuser, det har de hatt siden de var små, og er de maser om det like mye nå :)

  SvarSlett
 19. Her er det også vill oppstandelse hvis det ikke blir påskerebus. De krever også at den skal være på rim! Men det er jo moro da, å lage hint som de skal finne ut av. Lurer på å lage en med GPS i år. Sette inn koordinatene så får de søke seg frem til hvor de skal. Hm....

  SvarSlett
 20. Her så krever barna at rebusene også skal være på rim. Stort hodebry for mor. Jeg har begynt å legge ut ledetråder utendørs, slik at de får trimme litt før de går i gang med godtespisinga! Veldig morsomt og populært. I år så lurer jeg jammen på om jeg skal gi dem koordinater pr GPS for å finne ledetrådene, så kan de navigere seg frem til skatten/eggene. Hm... ide :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails