fredag 26. mars 2010

Tattoo. Og smykker

Alle mødre med en viss repekt for seg sjøl, bør ha barnas navn tatovert et eller annet sted på kroppen. På urdu midt på halsen. På hebraisk inne i håndflata. Eller med sirlig løkkeskrift rundt overarmen, gjerne med litt piggtrådaktig mønster som frisk pynt.

Navnet til din kjære bør tatoveres over rumpesprekken eller på et bryst. Eller navnet kan skrives fra navelen og nedover. Greit nok hvis du er gift med Per eller forelska i Bo, ikke fullt så heldig hvis du er ringforlova med Fredrik Aleksander.

Er du litt mer pinglete, sånn som meg, kan du jo satse på SMYKKER. Smykker med med barnas navn. For det er innmari viktig å bære barna med deg, liksom. Tenk om hukommelsen plutselig svikter i løpet av dagen, og du glemmer hva ungene heter! (You wish!....)
Nei, det er ikke til mine barn Kåre og Charmaine. Dette smykket fant jeg inne hos Echoes of Norway.


Eksklusive smykker kan du kjøpe hos Amanda Egilson

Inne på etsy kan du også finne utallige navnesmykker. Dette bildet er lånt fra Brag About It. Hvis barna dine heter noe annet enn Rishi, går det sikkert an å fikse det.

Nok et etsy-smykke, til deg, Ellen Gås... Bildet er funnet hos Lilly Ellen Designs.

Dette er mitt smykke, som er kjøpt fra svenske W collection, med helt greie priser. Det er selvfølgelig en kjærlighetsjulegave fra mann og barn, men mor var sterkt involvert i handelen, for å si det sånn. (Jeg skulle til å skrive at mannen har kjøpt den med påholden mus, men det hørtes litt...eh..rart ut...)

Så hvis du skaffer deg et sånt navnesmykke, supplerer med navneøredobber og navnering, får sydd deg en kjole med barnas navn påbrodert, skaffer deg navnebarnevognskilt og navnesmokk OG har din egen stemme som mykt og kjærlig sier mommy loves you, Latasha Savannah som ringetone - jepp, da nærmer du deg den ultimate mor, spør du meg....

Ha en kjærlig dag, med eller uten smykker!

29 kommentarer:

 1. Oj, nå får jeg mamma angst! Jeg har jo ingen ting av det der hjelp!!!
  Håper jeg klarer meg fra socialen. Til deg super mamma önsker jeg en riktig god helg og stor klem fra meg!

  SvarSlett
 2. Hei, flott idé! Jeg har et armbåndsur med bilde av mine barn, nettsiden er nederlandsk. men de blir laget i Frankrike, så kanskje sender de også til Norge. Du kan selv laste opp et bilde med eller uten tekst, og du kan velge typen og farger. www.timissimo.nl

  SvarSlett
 3. Shit, jeg stryker visst på alle fronter for tiden. Ingen mammasmykker, ingen bilder av barn på mobil eller i lommebok. Ingen bilder av høvding eller bikkje heller. Bare dato i giftering, fritt for fagre ord. Her må store endringer skje:)

  SvarSlett
 4. Hi, hi, ja, da er jeg laaaangt unna å være den ultimate mamma:-) Det hender ungene mine får navnet sitt på bursdagskaken.... Nå fikk jeg nesten dårlig samvittighet - igjen.

  Klem

  SvarSlett
 5. Opsidopsi - her ser jeg også helt klart grunnen til at jeg til tider ikke er en supermummy - jeg har jo ikke tatovert, gravert, strikket, sydd, brennmerket osv navnet på ungene mine noen plass. Kanskje det hjelper på tålmodigheten å ha navnene deres gravert på søtt smykke rundt halsen. Bør prøves:-)

  SvarSlett
 6. Søren. og jeg som tok tattoeringer FØR jeg fikk mann og barn.

  SvarSlett
 7. Kjempefine smykker!! Da har jeg noe å tilføye ønskelisten til bursdagen. Eller, jeg må kanskje vente med å ønske meg noe sånnt til vi har fått alle barna vi skal ha!? Ellers kan man jo risikere at det blir mange smykker etterhvert...

  SvarSlett
 8. Hehehe! Jeg er av de som har tatovert navnet til barnet mitt på kroppen min (søt liten greie med kruseduller på venstre håndledd). Får jeg 100 barn så skal det fortsatt føres på alle navn. Jeg er ei stor dame, så det er rikelig med plass ;P

  Har også barnevognskilt med navnet til vesla på. Henger da selvsagt på vogna hennes, og blir vel sikkert dørskilt etter hvert som vi slutter å bruke vogn.
  Fikk englebarnsmykke av mannen i huset i bursdagsgave. Ble nok navneting, så da ble det heller noen diamanter i stedet for :P

  SvarSlett
 9. Nå her jeg flirt godt av baby som vil ha fast føde, men som må nøye seg med kattemat og reklame. Av barns oppvekst i gamle dager, og din egen beskrivelse av hvordan du skjeler og blunker på alle bilder. Syns kjolebildene ved muren ble flotte, jeg!!
  Og så smykkene - har veldig lyst på et slikt, men vil jo ha det i gave fra min kjære, men han er av den formening at jeg bare roter bort smykkene mine, og at det heller er bedre å gi meg noe som ikke kan rotes bort (og som han kan ha litt glede av også, tror jeg), som en MAC eller en I-phone, som jeg forøvrig er veldig glad i!!
  Ellers så blir guttungen ett år alt ja!!
  Klem!

  SvarSlett
 10. Haha, Latasha Savannah! Kåre og Charmaine! Loving it. Jeg tror jeg skal drive med litt sånn scarification, og skjære inn Håkon og Vårin i kryss, som i LEV VEL i minnebøkene, med felles å. OMG. Gleder meg. Ellers skal jeg innrømme at jeg har Vårin-smykke men ikke Håkon-smykke. Men det er jo sånn med søsken. Nummer en bades hver dag (sies det), nummer to en gang i uka, og nummer tre tørkes det støv av en gang i blant. Åssen er det med nummer fire, du som er erfaren?

  God helg, og god påske, Pia!

  SvarSlett
 11. Hmmm, mange elendige mødre der ute, skjønner jeg...

  Gunn Beate: Nr 4 bades aldri, og tilbringer dagene inne på et mørkt kott.

  SvarSlett
 12. Se her, Pia. Finner innlegg om tatovering jeg vet du ;)

  http://lillebea.blogspot.com/2009/12/tatoveringer.html

  SvarSlett
 13. Gud bedre, vi må jo være rene superforeldrene mannen min og jeg!For her er det tatoeringer på armer, bein og bryst både i sirlig løkke og litt mindre sirlig thai. Og navnesmykke fikk jeg av mannen til jul så nå er det bare vognskiltet som mangler.....

  SvarSlett
 14. Ja, jeg har i hvert fall ikke dårlig samvittighet. For I'we got theire names written all over my body!!!!!!!! Skulle bare ønske de var litt større hehe! Glemme navnene til barna, aldri! Men jeg er bare så veldig glad i demmine og navnene de har fått betyr enormt mye for meg! Å er man glad i tatoveringer, men ikke vil ha hva som helst, så er det ikke noe vanskelig valg :-) De er for alltid uansett.
  Å de smykkene synes jeg er helt utrolig fine. har sett en del inne på epla som nok havner under juletreet i år :-) Er visst helt rar jeg, for jeg ahdde jo tanker om navn på kjoler også hahah! Jizuuz... Men holdt meg til hjerter der altså. kan jo ikke skjemme de helt ut/bort!
  Er vel lik Monika over her, for min grense går også ved vognskilt :-)
  Mannen har også barnas navn på en hel legg hver!

  Stor helgeklem fra meg!

  SvarSlett
 15. Lekre smykker!
  Jeg har et smykke med navna til barna mine, men der stopper det. Ikke engang bilder i lommeboka eller i veska, hehe. ;)
  Ha en flott fredag!

  SvarSlett
 16. Uff, jeg skulle hatt noe slikt! Eller egentlig burde barna mine ha navnet sitt påskrevet stort et eller annet sted på seg selv, slik at jeg kunne se det når jeg skal tiltale barna ved navn, for jeg blander stadig! Det er en familiesvakhet etter min far. (Hjemme het jeg alltid "Lajla-Pernille-...Camilla"!)
  En gang jeg var ute på lekeplassen med barna, og jeg blandet navnene, snudde en liten jente seg forskrekket mot meg og sa: "Vet du ikke hva barna dine heter??!" :oD
  Og etter denne episoden har jeg til og med fått enda et navn (og barn) å holde styr på! Hjelpes!!

  SvarSlett
 17. HAHAHAHA. Geniale ideer du gir hodet mitt her!

  SvarSlett
 18. Pusta egentlig letta ut da jeg kom til den delen med smykker:)Tatovering og fire unger, og jaggumeg en kar med et navn også.5 navn tatovert.Dyrt og vondt.Men smykkene falt jeg for :)

  SvarSlett
 19. Hei. jeg må tilstå at jeg snubla over denne bloggen før i dag. Nå da kvelden har senket seg og far har tatt seg av kveldsstell og legging, så har jeg virkelig hatt en fantastisk stund her i bloggen din. Dette er den beste fredagsunderholdningen jeg har hatt på lenge :)
  Jeg håper det er ok at jeg legger deg i blogger som inspirerer meg :)
  Jeg ønsker deg og dine en riktig god påske!!

  SvarSlett
 20. Heisann. Jeg liker sånne lange kjeder med mye dingel. Men når man kun har ett barn så blir det så stusselig. Begynner å hjelpe om jeg tar med navnet på kattekreket også, men det er kanskje litt sært?

  I kveld kom jeg på et program du kan melde deg på, siden Puls-opptredenen ga mersmak: Superkviss! Du må få med en av sønnene også, en som helst blir litt falu over mor, det gir best tv-underholdning. God fredagskveld.

  SvarSlett
 21. Camulen: jeg har samme problem sjøl, særlig yngste sønn blir alltid omtalt som Edvard,altså navn på sønn nr 2. Og når han blir litt snurt, later jeg som om det er han som har hørt feil.

  Janne-Lise: Takk. Sånne kommentarer gjør meg glad.

  Elisabeth: Vi ser på Superkviss. Kanskje noe for ungene. Puls-Pia holdt i massevis for meg, tro det eller ei...

  SvarSlett
 22. Har tenkt tanken om å kjøpe meg et slik navnesmykke ettersom tatovering for min del er helt uaktuelt. Jeg sliter nok med blodprøve en gang i året på legekontoret sånn stikkmessig. Jeg har et symbolsmykke på en måte. Jeg hadde en morfar jeg hadde en helt spesiell kontakt med - som døde for 2 år siden. Jeg bruker å ha gifteringen hans - veldig tynnslitt - i et dåpskjede - rundt halsen. Da føler jeg at jeg at jeg blir litt passet på på en måte.

  Jeg er egentlig ikke noe smykkete. T og jeg bruker ikke gifteringer en gang, men jeg kjenner at jeg etter 16 år som kone nå snart kunne tenkt meg å ha noe på fingeren - men ikke i form som en vanlig giftering kanskje. Har hinta om litt diamanter og hvitt gull - selv om det IKKE er meg ;).

  Det er for tidlig å si god påske til hverandre ennå ja ;). Og jeg skjønner deg på rosa/gult/oransje. Vi er da jenter, Pia ;). Jeg har hatt litt lite rosa stoffer, men i det siste har jeg fått tak i litt mer - så det kommer mer i de valørene.

  SvarSlett
 23. oj... tattooeringer har jeg... men ungenes navn... nei... og ikke har jeg smykker heller. Men jeg HAR englebarna da :o) Kvalifiserer det til en god mor tro???

  SvarSlett
 24. Jepp, men man trenger jo ingen PIN-kode for å netthandle :D

  Genialt innlegg. Tror faktisk jeg SKAL bestille meg et smykke jeg. Selv om ungene ikke heter Rishi og sånn...

  SvarSlett
 25. Jge har faktisk et smykket designet/laget av meg/en venninne som har navnene på mine kjære. Veldig kjekt å ha. Men jeg falt pladask for disse smykkene da, og har sendt mail til Sverige;)

  SvarSlett
 26. Jeg har ingenting jeg, men navnesmykker er ikke så dumt! Tattiser har jeg fått fra naturen av, og føler vel ikke for å "pynte" på kroppen mer enn det som allerede er der! :-)

  SvarSlett
 27. Åh, nå ble jeg inspirert! Det første jeg skal gjøre på mandag er å dra innom tattis-sjappa på hjørnet og forevige mine barns navn, samt en svart panter, på ryggtavlen! Etterpå skal jeg ut og kjøpe barnevognskilt (finnes de til rullestol, mon tro?), for så å dra til Folkeregisteret og bytte navn på mine tre yndige. De skal minst ha fire navn hver, med både t´er og h´er, og kanskje stumme b´er? Det skal være navn som gir krøll på tunga og er fonetiske sensasjoner og nyskapninger. Hohoi! Jeg kjenner det kribler i kroppen! Etterpå skal vi handle navnesmokker til hele gjengen, og selv de som ikke bruker smokk, skal få! De må vel ha opptil tre, kanskje fire, i munnen til enhver tid for å vise frem de nye, flotte navnene sine.

  Navnesmykke har jeg så klart. Man er da vel en god mor.

  SvarSlett
 28. Noen ultimat mor er jeg helt klart ikke! Men siden tatooer er totalt uaktuelt for meg (jeg liker nemlig å være litt spesiell!), tror jeg kanskje et smykke med navnene til mine kjære skal føyes på ønskelista! Flere fine der, gitt! :o)

  SvarSlett
 29. Supermamma her, med både fotavtrykk og navn tatovert ;)
  Men du og du, så mange av smykkene var jo kjempeflotte! Sitter og surfer på nettet nå, og ser på bilder av forskjellige. Mulig jeg må bestille....

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails