mandag 22. mars 2010

Pest? Og oppfordring.

Hva var mer naturlig når du tusler rundt på Bryggen i Bergen enn å snakke om pest? Rotter, byller og elendighet. Gutta mine synes det var vindunderlig, ihvertfall. Det var utrolig spennende å være der, midt i svartedauens sentrum. Spiller ingen rolle for gutta om vi er i år tjueti eller 1349. De så tydelig at rottene sprang oppover smugene, og de kunne skimte flere pestsyke når de tittet inn gjennom vinduene.

Da vi skulle kjøre hjemover om kvelden, måtte jeg fortelle om Pesta. Og svartedauen. Det ble et krav om at jeg måtte toppe elendigheten for hver bygd vi dro forbi. "Her tok Pesta med seg mange!" og "Her kom Pesta med kosten og sparte ingen liv!" og "Her døde de som fluer, alle som en!"

Ved Voss var jeg drit lei pest, men måtte jo bare fortsette. Jeg klarte å få pensa pestpratet inn på Mini-Pesta som føyk rundt i dalstrøka innafor med tannbørsten sin, og skrekk-pesthistoriene gikk over til morsom-pesthistorier, og jeg snakka så jeg ble hes og endelig ved Geilo sov de. Alle fire. Mini-Pesta og de tre små rotter.

Hvis Mini-Pesta dukket opp med støvkosten, strøk alle i husstanden med.


Dukket Mini-Pesta opp med bling-trommestikker, derimot, ble alle i husstanden spart. Men de fikk en dundrende hodepine.
Neste biltur skal jeg snakke om kolera.

Ha en pestfri kveld! Med eller uten bilkjøring.

PS: til mamma : tusen takk for SMSen jeg fikk i dag tidlig der det kun sto "Om 9 måneder er du 40!". Takk skal du ha, og vi kom oss velberga hjem i natt over fjellet, ja, og ungene sov litt, og alt er vel med oss.

Til alle dere andre : ønsker dere å få et barn på selveste førtiårsdagen min, så får dere logge dere av her, og logge dere på et annet sted. Lykke til.

24 kommentarer:

 1. Eg var faktisk utkledd som pesta ein gong det var Halloween. Det er vel igrunnen det einaste forholdet eg har til ho. Eg såg ikkje klok ut.

  Eg har ingen planer om å få born på bursdagen din så eg vert pålogga litt til ;-)

  SvarSlett
 2. Blir garantert ingen barn på 40års dagen din fra denna gjengen heller.... Ser på alle gravide om dagen og tenker, "takk og pris, det ikke er meg..." hehe, så definitivt ikke verpesjuk. To tette gjør at vi har hendene fulle nok for nå... Men kanskje man burde hatt en skokk på en 12-14-20 stk, i tilfelle pesten kommer igjen????? jeg satser på det går bra jeg ;)

  Klem fra Beate

  SvarSlett
 3. Hallo der, og takk for sist. Besøket har jeg omtalt på bloggen min, så du får ta deg en tur innom.

  Skal si du har fortellertalent. Du kan sikkert tjene penger på det - på et eller annet vis.

  Jeg maler, rydder og vasker. Jo mer jeg gjør, dess mer ser jeg av ting som må gjøres.

  Hils Øystein og si at tegningen hans kom vel fram på mail til meg. Hvor finner jeg bloggadressen hans?

  Klem

  SvarSlett
 4. :-)
  Likte best de to PS-ene jeg.....haha:-)

  SvarSlett
 5. Takk for historietimen. ☺ Pesta med bling-trommestikker var ny, men det høres fornuftig ut det med hodepinen...

  SvarSlett
 6. hohoho det var et innlegg til inspirasjon!Herlig frodig, tullete og ordentlig mamma samtidig. ( Hva nå en ordentlig mamma er, jeg er litt søvndeprivert for å si det litt fancy schmancy).Dine fire små er heldige tror jeg bestemt.Fin mandagskveld til deg!

  SvarSlett
 7. Hehe, jeg husker jeg var godt over gjennomsnittet interessert i pesten da jeg gikk på skolen...*minner*

  Ellers så skal jeg overhodet ikke ha barn på din 40-årsdag, så da blei det ikke no' på'n ikveld gitt...!

  SvarSlett
 8. Hehe - bare inne og humrer litt. Så kjekt at dere hadde en fin tur hit til Bergen da!:o) Jeg hadde det fint i på østlandet óg. Og litt tørrere... Ha ei fin våruke!:o)

  SvarSlett
 9. He he he, blir glad av å lese bloggen din! ;-)
  Pesetn har alltid fascinert meg også, ikke bare gutta dine.

  Alt godt fra Eirin.

  SvarSlett
 10. Tenk så heldige dine barn er som har en mamma som kan fortelle om historien,sjelv hadde jeg glömt helt bort dette med pesten (skems på meg ;-)
  Men det var godt du påminte meg!
  Som vanligt kjempe koselig og lese din blogg og se alle fine bilder. Tulla har ett så uroligt gott fjes og er så skönn. Jeg får veldig lyst på en go klem når jeg ser henne. Om dere får lyst og gi dere ut på flere eventyr så er dere hjertligt velkommene hit til oss, vi har näre både til Katthult (där Emil bodde) og Astrid Lindgrens verden. Vet ikke om det blir like populärt som pesten men litt morro er det nok. Stor Klem til deg vennen!

  SvarSlett
 11. Hørest ut som dere har hatt en super tur, både med og uten pest

  SvarSlett
 12. hahaha... nå ler jeg så jeg griner her.. fantastisk bra skrevet :-) :-)

  denne bloggen kommer jeg garantert innom igjen :-)

  klemmer fra Wien

  SvarSlett
 13. Takk for koselig kommentar på bloggen :)
  Pest ja... Alt man må drive å fortelle om *humre* Har litt å glede meg til når ungene blir større ser jeg :D

  SvarSlett
 14. Pesten er helt klart facinerende:)
  Høres ut som dere hadde en super tur til Bergen.

  Moro oppfordring:)

  SvarSlett
 15. Pesten definitivt fascinerende. Å lære om Svartedauden er det jeg husker best fra barneskolen.

  Klem:-)

  SvarSlett
 16. Hehe, herlig!! Håper dere koser dere på tur. Morsomt å treffe en bloggvenninne også da :)
  Vi utnytter pappapermen til det fulle og reiser opp til samboerens familie. For å være heelt ærlig, så føles det som om det hadde vært deilig å slappet av hjemme noen dager først (hysj, hysj, det får bli mellom oss ;)).

  SvarSlett
 17. Pest kan gjøre nytten på sin måte forstår jeg:)
  hehe..
  Logge meg av da kanskje og se om nr 5 blir født på bursdagen din!!Eller forresten jeg tror det får holde å si gratulerer med dagen når bursdagen kommer;)

  SvarSlett
 18. Haha, festlig mamma du har! G

  leder meg til å følge med i bloggen din om en ni-måneders tid. Regner med at det blir en stor billedkavalkade over nyfødte... For jeg antar at de som vanligvis kommenterer her og IKKE har gjort det i kveld, virkelig har logga seg på et annet sted? ;o)

  SvarSlett
 19. Snedig det der med pesten, virker som det fenger veldig hos unger. :)

  Flere barn skal jeg definitivt ikke ha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  :)

  SvarSlett
 20. Fantastisk o rdd eling jeg fikk med der...

  SvarSlett
 21. Ja, du er god! *ler*
  Og nei takk - ikke et bein i kroppen min som er verpenøden!

  SvarSlett
 22. Heidi : satser på en horde av nyfødte om ca ni måneders tid. Gjett om det skal gjøres stas på i bloggen.

  Ellers ser jeg at mange understreker at det IKKE blir flere barn på dere. Vel, jeg får bli med i deres gjeng, jeg og...

  SvarSlett
 23. Kan anbefale Ove Røsbaks bok om samme tema som rett og slett heter "Svartedauden". Den passer fint for (de eldste) ungene, tenker jeg!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails