mandag 29. mars 2010

Pakking. Og påske

Jeg rakk liksom ikke å pakke ut bagen etter at jeg kom hjem fra fødeavdelingen. For da var det på`n med amming og kjøring til fotball-cup. (Snakker om forskjellige barn her,altså)

Så ble det plutselig jul med innpakking og utpakking, farting i ut- og innland. Og nå er det sannelig påske. Og jeg er lei pakking.

Er det så vanskelig å beregne hva en familie på seks personer trenger å pakke med seg?, tenker nok en del av dere. Ja, det er vanskelig. For det er ingen matematisk formel sånn ala antall personer ganger antall dager er lik riktig antall plagg, leker, bøker, nintendospill og viskelær.

For det er en god del usikre faktorer med i dette regnestykket.

For eksempel :

været : her i Norge kan det jo skifte mellom himmel og helvete, gjerne i løpet av en time. I andre normale land kan du ta på deg en shorts når du står opp, og vite at det holder den dagen. Men her til lands bør man ha med alt fra bikini til termodress.

søl og klin : du kan umulig beregne mengden av snørr, oppkast, melk, ketchup eller sjokolade som vil klistre seg til klærne i løpet av ferien. Okei, så veldig farlig er det vel neppe at du tilbringer påskeaften ikledd en genser innsmurt med egg og avføring, men det setter jo en viss demper på påskegleden.

En mulig løsning er å ha fullt skift liggende på hytta eller hos besteforeldre. Men det glemmer man jo at man har, og pakker like mye for det.

Og hva er egentlig fullt skift? Har du såkalt fullt skift liggende i barnehagen eller på SFO, veit du jo at det ikke holder. Sender du med tre par sokker, trenger ungen fire. Sender du med ekstra bukser, trenger han finlandshette. Og så videre.

En annen løsning er å pakke med seg alt. Rubbel og bit. Bestill flyttebil og ta med deg det du har.

Den enkleste løsninga : bli hjemme.

Ha en fortreffelig påske, med eller uten pakking!

16 kommentarer:

 1. Og det verste er at det er nok utfordring bare å være 3 personer. her skal det pakkes i kveld, etter å ha pakket ut etter vinterferien. Eller, det er jo bare å ta med samme bagen, kanskje hive oppi noe rent undertøy..

  SvarSlett
 2. Pakking er pyton. Jeg tar med omtrent alt vi har, og det er som regel altfor meget. Forresten hater jeg utpakking (heter det det? Seansen når man er vel hjemme igjen og skal traktere et tonn med skittentøy?) enda mer enn pakking. Håper dere får en flott påske, Pia! Og at du har nettilgang, sånn at du får blogga littunderveis.

  SvarSlett
 3. Vi gikk for den enkle ;) ha en super påske

  SvarSlett
 4. He,he vi har caraelle men mannen river seg i håret over hvorfor han ikke sto hardere på for å kjøpe den laaaange utgaven!!! Der var det dessverre mors evner til lukeparkering og rygging som fikk bestemme og ikke behovet for PLASS!

  Men jeg erfarer stadig at jeg ALLTID har for mye med jeg da, så jeg øver meg på å pakke "lettere" og så gleder vi oss til vi slipper både å ha med bæremeis, pulk og vogn når vi skal avgårde på tur....☺

  Ønsker deg og familien en riktig god påske! ☺

  SvarSlett
 5. For ikke å snakke om når man skal ha med seg slalåmklær og utstyr, kose-seg-på-hytta-klær, klær til å gå ute blant folk og penklær. Og det bare for en helg! Og det er garantert at noe blir glemt, noe blir det for lite av og noe blir det for mye av. Garantert. Og det til tross for at jeg bare har meg selv å tenke på *humre*

  SvarSlett
 6. Jeg planlegger nå hva jeg skal ha med på tur til England/Irland 8.april...... Vi reiser med Ryanair som (visstnok) er nazi på overvekt, og jeg kan ikke pakke. Whatsoever...

  http://www.mammas-hus.com/2009/06/fra-mobil-vi-pakker-ulikt.html

  SvarSlett
 7. Pakking er gøy! Lister er gøy! Lister og pakking = fantastisk kombo ;)

  Å pakke ut derimot...PYTON!!

  Ha en fin fin påske du også!!
  klem

  SvarSlett
 8. Hehe, jeg synes at det er styr nok å pakke til en familie på tre... Herlig bilde forresten!
  God påske til dere

  SvarSlett
 9. Jeg sendte prinsessen avgårde på hytten i går, sammen med en stor koffert. Skal vedde på at fetteren hennes kom med et par plagg i en pose. Merker at jeg pakker minst like mye til henne som jeg gjør til meg selv (om ikke mer...) Jeg klarer ikke å planlegge hva jeg skal gå med i en hel uke, så jeg tar likså godt hele klesskapet med meg. Jeg får aldri brukt for alle klærne, men lærer aldri likevel. Og når prinsessen nærmer seg med stormskritt 10 år, har hun faktisk en egen mening om hva hun skal ha med av klær. Siden jeg pakket ned et par grønne sokker, må hun selvfølgelig ha med en genser som passer til de sokkene, osv...
  Men min filosofi er at det er bedre å ha med for mye enn for lite..

  Ha en fin dag!

  Klem

  SvarSlett
 10. He, he - det stemmer akkurat på en prikk det du skriver. Vi har funnet løsningen; vi har kjøpt stor henger. Ingen begrensning på hva vi kan ha med på hytta. God påske til deg og dine.

  SvarSlett
 11. Takk for at du ga din stemme og meldte deg på konkurransen på min blogg!
  Konkurransen er nå startet!! For mer informasjon om hva du kan vinne og hva du må gjøre finner du på bloggen min (cmila.blogg).
  Håper du fortsatt er interessert i å delta og å vinne! ;D
  - Camilla

  SvarSlett
 12. Ha-ha-ha! Herlig! Jeg kjenner meg veldig igjen ja. Jeg skulle dra med de to minste barna på hytta for èn natt, og bilen var stappfull. Ble du sjokkert? Hva hvis jeg i tillegg forteller at vi har en 5,4 meter lang bil, som faktisk har plass til både vogn og rullestol, og at hverken vogn eller rullestol ble med... Jeg er verdens dårligste pakker. ::

  SvarSlett
 13. Hei !
  Kjenner meg veldig godt igjen. Men har blitt flinkere jo flere barn vi har fått. Pakket jo nesten like mye når vi bare hadde ett barn.
  God påske til deg og dine !!
  Cecilie

  SvarSlett
 14. vi tok fly i dag, med 2 barn, vogn osv..
  god påske til deg og :=)

  SvarSlett
 15. Pakking skulle eg helst vert for uten. Det verste eg veit er å pakke til sønnen min når han skal på ferie med pappaen, sånn som no i påska, for når eg ikkje ein gang veit sikkert kva han skal er det vertfall umulig å pakke rett.

  God påske ønskast deg og :)

  SvarSlett
 16. I know med to barn! Men så koselig bilde! Anton har dratt Waldemar på kjelke med hundebånd i dag. Ser veldig likt ut her vi er....

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails