søndag 14. mars 2010

Gratulerer med dagen, Pi!

Ja, dette lyste mot meg fra VGs nettsider, og jeg tenkte Jøss, har jeg blitt såpass kjent? Men så skjønte jeg at det var tegnet pi som hadde bursdag. Jeg leser videre at matematikere over hele verden går bananas i en ellevill feiring.

Det skjønner jeg godt. Her har også jubelen stått i taket, fra morgen til kveld. Jeg mener, PI, liksom, hvem feirer ikke det? Vi har vært i ekstase hele gjengen. Ballonger og brus! Kaker og kalkulatorer! Gutta ramser opp desimaler i det uendelige, og vesla klapper og ler når vi roper trekommafjorten!

Her er min lille hyllest til pi:

Heia pi, du er knall!
Grattis til verdens beste desimaltall!

Ha en ellevill feiring, med eller uten desimaltall!

13 kommentarer:

 1. Hva skulle vi gjort uten Pi?

  Godt dere har feiret til gangs, her i heimen ble det nemlig glemt....ops....

  ha en fin kveld videre med PI

  SvarSlett
 2. Hadde overhode ikke peiling på den feiringen, men hvilken rolle spiller det? Om Pi har bursdag eller ikke vedkommer liksom ikke meg.

  Gøyal filmkveld, tydeligvis. Jeg tror disse aller minste synes det er noe ekstra bare ved det å få være med, enten de ser noe av filmen eller ikke.

  Ha en kjempefin kveld.

  Klem

  SvarSlett
 3. He he. Jeg har lest en roman som heter "Historien om Pi" Veldig bra og spesiell historie :)

  SvarSlett
 4. He he, ikke verst når du kan få meg til å smile av et så kjedelig tema;)

  SvarSlett
 5. heheh, kos dere med feiringen. Kanskje vi burde feire litt her i huset og? Få opp stemningen litt? Tror vi har litt krokanis i frysern..

  Ha en festlig kveld, Pia! ;=)

  SvarSlett
 6. Ja, jeg er blodfan av Pi etter at jeg lærete meg hvordan man kommer frem til at det er 3,14 som er det magiske tallet for å jobbe med sirkeler. Lurer bare på hvorfor jeg ikke lærte det da jeg gikk på skolen, mye morsommere og enklere når man forstår at det er en forklaring bak.

  SvarSlett
 7. Fader å, jeg visste det var noe jeg hadde glemt i dag.......!!!

  Det burde jo ringt en bjelle når jeg så at omkretsen min rundt midjen hadde økt litt i løpet av helgen, eller når jeg kanskje var litt vel irrasjonell i dag. Men nei, min gode gamle venn Pi ble glemt gitt!

  Fint at dere feiret han da! ☺

  SvarSlett
 8. det var synd ikke gubben visste det for han er en matematisk fyr ;-)
  han har bryllupsdagen vår i minne pga at han giftet seg med PIa på "pi", altså datoen er 3.1.04, nokså bra 3,14 det vel ;-)
  ha en flott feiring :-)

  SvarSlett
 9. Pi ja, har vel ikke akkurat det største forholdet til det tallet, selv om en kverulant nå ville ha kastet seg inn i samtalen og hevdet at 'pi is all around you' eller noe sånt;)

  Henger meg heller på filmkveldene deres, for å si det sånn:) Det har vi også innimellom, med popcorn og masse puter og pledd på gulvet. Ingen brokkoli eller poteter iallfall, snart-6-åringen brekker seg av poteter, og brokkoli har han jo smakt hos Mattias (og gulrøtter, og blomkål og alle andre grønnsaker som vi ber han om å bare smake LITT på. ALT har han smakt hos Mattias, så DET trenger han ikke å smake på hjemme!;)
  Vel vel, kun kjøtt og ketchup er kanskje undervurdert???

  Ha en super uke! Klem B:)

  SvarSlett
 10. Jeg sovnet fra hele feiringen. Søren også. Men gjett om jeg tar det igjen neste år! Skal legge det inn i kalenderen med det samme.
  Når vi først snakker om det: Det er den nasjonale chips dagen i morgen. I hvertfall i England, så jeg på Facebook.
  Forslag til hvordan den kan feires?
  Klem fra Liv som koser seg med alle blogginnleggene dine!

  SvarSlett
 11. He-he :)
  Har feira her også med en "Harry-tur" over grensen. Denne gangen etter mat :)

  Hmmmmm.....han Lars har ikke dukket opp!!!

  Klem fra Anett:)

  SvarSlett
 12. Hm. Kjenner jeg har et anstrengt forhold til PI fremdeles, så mange år etter. Det var liten trøst i mattelærerens utsagn: "jeg skjønner jo at du gjør så godt du kan, men.." . :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails