torsdag 11. mars 2010

En vanlig hverdag hjemme hos oss, i bilder.

Jeg vet at mange av dere higer etter å se hvordan den perfekte mora med de perfekte barna har det hjemme.

Hvordan gjør de det for eksempel med lekser, tenker dere nok? Sitter de harmonisk kledde barna ved hver sin datapult på hvert sitt nyoppussede barnerom med retrotapet på veggene og jobber stille og lydig med fransk lydlære? Mens vesla stille og rolig sitter ved symaskinen og quilter en liten lampeskjerm i friske vårfarger? Og mor lager de herligste middagsretter fra bunnen av, spekket med spelt og vitaminer?

Å, nei da.

Her er noen bilder fra leksearbeid denne uka.
Gutta holder på med lekser, vesla hoier og skråler, kjøttkakesaus fra Knorr koker over på komfyren. Ryddig kjøkkenbenk vitner om en mor med alt på stell.

Niåring skriver et eventyr om et kjøkken og bruker ord som føydalisme og tortur, og selv mor klarer ikke helt å henge med.

Seksåring limer inn et bilde fra Phuket Zoo, litt uvørent og litt sånn opp-ned, ytterst på siden. Er det så nøye?

Tålmodig katt dukker opp. Og har ennå ikke tatt poenget med at han bør holde seg unna veslas klør.

Baby får tak i tålmodig katts øre. (Legg merke til fiffig oppbevaringsdetalj til høyre - en plastpose fra Joker rommer mye.)
Pausebilde mens mor redder tålmodig katt.

Niåring vil helst at mor skal være stemmen til baby, sånn at han kan snakke med baby i stedet for å skrive videre på eventyret. Niåring pusler med alt annet enn lekser.
Seksåring lurer på hvorfor han må gå på skolen, for han kan jo alt. For eksempel at 2+2 er 4. Jeg forklarer at det blir vanskeligere etterhvert. Men han kan det også. Han kan til og med noe med hundre. Mor blir svar skyldig, og nevner ikke noe om den kanskje-ikke-helt-på-topp-sånn-finmotorisk-skrifta hans.
Mor tar bilder, staver WOLVERINE, rører i sausen, fjerner stearinlys og andre fristelser fra bordet, og rydder ut av oppvaksmaskinen. (Og JA, jeg er faktisk en blekksprut)
Og her må mor bare legge bort kameraet, og redde unger, lekser, katt og saus.

Ha en lærerik dag, med eller uten lekser!

31 kommentarer:

 1. Haha, for et herlig innlegg! Godt å se hvordan virkeligheten faktisk er! At andre har det akkurat som oss, plastposer er perfekt oppbevaring ;)

  Jeg liker at kjøkkenet er et samlingspunkt for hele familien, så koselig det må være hos dere!

  Ha en fin fin torsdag! Klem

  SvarSlett
 2. Som jeg har skrevet - herlig, befriende non-hvit lesing! Dette er ekte vare. Å få til leksestund uten å stå over ungene med forskjærskniv, er jo egentlig idyll i bøtter og spann synes jeg. Mye mer enn like ullnikkers og matchende bomullsskjorter på avkommet. Vi har en minstemann som ikke akkurat er født med et bankende leksehjerte. Det skal sies at det har utvidet min lærerinnsikt å bale med lekser på hjemmebane sånn - selv om jeg tenker at jeg helst ville vært spart ;).

  Hva skal du forresten gjøre med jobbing framover? Med fire små på hjemmebane?

  Så hyggelig at du tenker at teppet er finere live. Jeg har jo ikke akkurat anstrengt meg for å få til bra interiørbilder av disse produktene mine - men kanskje når det blir utevær?

  SvarSlett
 3. Ha ha, alltid like morsomt å stikke innom deg:)


  Jeg "frir" til dere her i bloggverden om litt hjelp! Lurer nemlig på om du kunne tenke deg å bruke noen minutter på å dele dine meninger med meg og samtidig bli med i trekningen av min give-away.

  Gå inn på http://mammasgutter.com/spørsmal-til-guttemammaer-og-give-away/

  Blir kjempeglad for all hjelp !

  Klem fra Marianne

  SvarSlett
 4. Jeg tror det er sånn hos de fleste jeg ;)
  Med krydder på kjøleskapet?
  Det har jeg ikke sett før..Morsomt! :)

  Og førsteklassinger med skolebøker?
  Finnes det?
  Mine førsteklassinger får ark!
  Jaja.. Man bør velge sin kommune ;)

  Håper dagen blir GOD!

  SvarSlett
 5. Så hyggelige bilder fra hverdagslivet deres! Jeg glemmer ofte å ta sånne bilder - blir ofte bare jul og bursdag etc.

  SvarSlett
 6. Herlig herlig herlig!! Og for en forfriskende motsetning til disse "perfekt husmor - perfekte hjem - perfekte barn"-bloggene.... ikke at du ikke har alt det, men bildene du viser og situasjonene du beskriver er jo den hverdagen de fleste av oss har... "glansbildefamilien" er jo noe de færreste av oss faktisk kjenner oss igjen i (men kanskje drømmer LITT om avogtil...) Dette er ekte - og herlig! Og godt at andre også har sånne glupe oppbevaringsmetoder som plastposer hengende på veggen, tomflasker på kjøkkenbenken og som bruker Toro som eksperthjelp til middagen!! Fantastisk!!

  SvarSlett
 7. Hei. He-he, må le litt men kjenner meg igjen. Dett er jo mye mere realistisk. Sånn er det nok i de fleste hjem. Selv om bildene vi blogger som oftest sier noe helt annet. Ha en flott dag sammen med de kjekke barna dine.
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 8. Må jo bare le:-) Det er bare så herlig befriende å komme inn her å lese innleggene dine. For det er jo sånn hverdagen er. Glansbildeblogging overlater vi til andre:-)

  Klem

  SvarSlett
 9. Dette gjør så godt! Det er kjærligheten og omsorgen som teller.

  SvarSlett
 10. Dette hørtes kjent ut! Herlig innblikk i hverdagen. :)

  SvarSlett
 11. Jeg håper dette er hverdagen til de fleste jeg! Så herlig å se plastposer og synlige tomflasker og ikke minst kjøleskapet fullt av lapper! Sånn er det her og som regel! Dvs. lappene på kjøleskapet begrenset seg etter at lille H fant ut at han kunne klatre opp på tripp trapp stolen og rive dem ned. ;)
  Et flott og ærlig innlegg!

  SvarSlett
 12. jeg synes historien om kjøkkenet var utrolig bra. kjenner igjen stilen fra livet som lærer i samme aldersgruppe. helt fantastisk. det er akkurat dette jeg liker så godt med de yngste elevene. åpent sinn til tusen! :) Hvilken aldergruppe er du vanligvis lærer for Pia?

  SvarSlett
 13. Herlig! Minner meg mye om åssen vi hadde det mens alle barna fortsatt bodde hjemme. Vi var bare 5 unger (4 jenter og en gutt), ei innpåsliten katte (som fortsatt lever merkelig nok) og en hyperaktiv hund ved navn Jazz.
  Skulle liksom gjøre lekser, men alt mulig annet var SÅ mye mer spennende. Sende papirfly på søster eller bror på andre siden av bordet eller på måfå i retning komfyren, lugge katten i halen eller tegne litt i kladdeboka til naboen. Ah, those were the days♥

  SvarSlett
 14. For et herlig innlegg! Ærlig, morsomt og koselig - rett og slett. :o)

  Ønsker deg og din familie en riktig fin torsdag!

  SvarSlett
 15. Jammen bra du er er pedagog på jobb Pia, og "vanlig" forelder i hverdagen! Det er sikkert ungene glad for, at de ikke har lærer rundt seg 24/7!!!

  Og bortsett fra oppslagstavle og krydder på kjøleskap, katt og joker pose (det siste er helt passè forresten, det er SPAR eller ULTRA som gjelder nå evt en poseholder i tovet ull ☺☺☺....) så ser vårt leksemiljø ganske likt ut!!! De gjør leksene i stua eller på kjøkkenet. Og leksene blir stortsett gjort riktig og levert i tide lell....

  SvarSlett
 16. Herlig "hjemme hos" :) Tenker mange kjenner seg igjen her;)

  SvarSlett
 17. Storartet! Jeg flirer meg fordervet.

  SvarSlett
 18. Herligt innlegg, tusen takk for titten=)

  SvarSlett
 19. Herlig å se fire barn pluss en katt som har sine egne tanker og "puslerier" ved kjøkkenbordet.

  Selv en eneboer som meg ønsker seg ofte noen blekksprutarmer, og da tør jeg ikke tenke på hvordan det må være for en firebarns- og kattemor. Pluss fotograf og skribent.

  Har du flere timer i døgnet enn oss andre?

  Klem

  SvarSlett
 20. Deilig å se at hverdag er hverdag hos andre også, det deiligste er at jeg kjenner meg igjen hehe!
  Dessuten likte jeg svæææært godt den fiffige oppbevaringsdetaljen; det enkleste er det beste ;-)

  SvarSlett
 21. Vi kjenner en familie med tre gutter og en lillesøster. En dag de var på besøk var hun ca 2 1/2, og snakket flytende sitt morsmål da hun sa: "Pappa, de er slemme med dronninga!" Aner meg at den lille prinsessen på enden der allerede har full oversikt, og om ikke lenge kommer til å holde styr på det meste av saker og ting, gjenfortelle fra lekse lesing og omtale seg selv i 3 person!

  SvarSlett
 22. åhh som jeg koser meg når jeg leser bloggen din! Et av dagens små høydepunkter

  SvarSlett
 23. Så koselig med litt hverdagsbilder!!! Man kan jo bli mettet at disse perfekte bildene av de perfekte hjemme av og til.. Det er godt å se bilder av en familie i hverdagslige sysler...

  Ha en fin fredag!

  Klem

  SvarSlett
 24. Åh, jeg blir så glad når jeg ser kjøkkenbenken deres! Jeg var så overbevist om at når jeg fikk nytt kjøkken, DA skulle jeg ha det ryddig på benken, da! Har jeg det? Nope! Det flyter over og det er visst ingen andres jobb å rydde av og tørke over. Forøvrig har dere sånn kjøkkeninnredning mannen her i huset egentlig ville ha. Men fikk han det?? ;o)

  SvarSlett
 25. FOR et gaaaaalehus, Pia! *eh.... i så fall et herlig sådan* Klem Heidi

  SvarSlett
 26. -Ble spent på hvordan det eventyret til 9-åringen sluttet, jeg!

  Forøvrig morsom billedserie. Lett å kjenne seg igjen, ja.

  SvarSlett
 27. Synes nesten det morsomste her er alkohol-reklamen på capsen til storebror(innendørs!!). Er det rart det er hardt å være lærer i dag, sier jeg altså. Takk for en realistisk framstilling av en blogg-familie.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails