torsdag 4. mars 2010

Egentid.

Til eventuelle nye lesere: innlegg som dette, der det virker som om jeg kun er ute etter å komme meg vekk fra ungene, får dere kanskje til å tro at jeg er en lat og ond kvinne. Vel, det er jeg kun delvis. Men med 4 barn i alderen 0-11 år, blir det lite tid aleine. Så de sjansene man får til litt egentid blir ganske viktige.

Da vi var i Thailand, var jo alltid en voksen opptatt med vesla. Og selv om gutta er ganske store, krever jo de litt også. Så vi sleit ikke ut solsengene, for å si det sånn.

Jeg omtaler ofte gutta som om de skulle vært en enhet, men vi snakker faktisk ikke om de tre musketerer, de hellige tre konger eller Ole, Dole og Doffen. De er tre ulike individer med ulike interesser og behov. Når vesla sov, var det kanskje kun en av gutta som lå på ei solseng og leste ei bok, sånn som man jo skal i Syden. Men en annen ville da spille forball eller se på en trefrosk i en souvernirsjappe. En ville snakke om forskjellen på ovale og runde hårsekker, mens en ville herje i bassenget. Sammen med en voksen. Og egentid for mor på solseng med bok måtte vike.

Vi ville helst ikke ty til Play and Chat for ofte - vi hadde ikke dratt halve jorda rundt og lagt ut et femsifra beløp for at gutta skulle sitte inne på et mørkt og kaldt rom og spille Playstation. Det driver de nok med hjemme.

Innimellom klarte jeg å få til litt egentid på ei solseng med ei bok, sjøl om det etterhvert ble til at jeg lå på solsenga og stirret apatisk opp mot terrassen vår og ventet på å bli tilkalt. Og jeg hadde sterkt overvurdert mine planlagte avslappende bok-stunder - av mine 7 medbragte bøker, rakk jeg kun de første ni kapitlene i Shantaram.

Vesla fikk masse egentid på solseng. Hun kom seg gjennom Tassens samlede verker i løpet av ferien.

Det ble arrangert fotballkamp hver ettermiddag. Dette var jo et tilbud nettopp fordi vi voksne kunne få 45 minutters egentid. Men det skjønte ikke jeg. Av gammel vane, sto jeg og heiet, fotograferte og pusha vann og solkrem. Gutta hadde nok gjerne sett at jeg tok poenget og forsvant.
P.S: Badehettene viser hvilket lag de er på - det er IKKE en hysterisk mor som frykter svidd hodebunn.

Alltid omringet av horder med barn, umulig å unnslippe.

Vesla chiller med noen av kompisene.

Her spiller de så vakkert og fredelig en runde sjakk, og jeg ser i ettertid at også her kunne jeg ha bytta ut kamera med ei bok. Men da ville det blitt elendige bilder. (Ok, den siste der var dårlig. Men jeg måtte bare....)

Play and chat! Der visse barn gikk rundt og sikla etter en time eller to med playstation.

Ha en avslappende dag, med eller uten egentid!

19 kommentarer:

 1. Ja - egentid, det er det ikke akkurat overflod av... Begge guttene har vinterferie i dag og i morgen og jeg lurer stadig på HVOR LURT VAR DET?? Min egentid i dag: TA PÅ LINSER:-) Nå tar Sofie en blund, og guttene leker faktisk ikke krig eller brytekamp, så da kan jeg starte på en bloggrunde.

  Ha en fin dag - jeg skal straks fortsette mitt eget morgenstell med å ta av meg "slabbe-sluske-buksa" og ha på meg olabbuka:-)

  SvarSlett
 2. Herlig bilde av Vesla sammen med kompisene! :D

  Og Tassens samlede verker - ler meg skakk!

  Det er ikke bare enkelt å balansere alles interesser og behov, og siden vi kvinner ofte har et selvutslettelses-gen liker jeg å tenke at egentid er overvurdert ;)

  En avslappende dag ønskes til deg også. 9 kapitler av Shantaram er jo forresten slett ikke verst :)

  SvarSlett
 3. Egentid i en 4 barnsfamilie er dessverre ikke lett å få til. Men du verden, så kreativ man blir på området etterhvert! ☺ Jeg liker å tenke slik at hvis ikke jeg har et allright liv som kan fylles med litt av det jeg liker UTOVER UNGENE, så blir jeg ikke en hyggelig mamma eller kone for den sags skyld! For jeg blir selvutslettende, sur og misfornøyd!

  Vi er også etterhvert blitt flinke til å gjøre ting bare sammen med 1 eller 2 av ungene. Både for vår del men også for deres del! Nå i helgen skal jeg og eldstemann på helgetur til besteveninna mi i Asker, som tilfeldigvis er mamman til bestevennen hans. Vi skal ta buss og kose oss i 4 herlige dager uten alle de andre i familien rundt oss. Om det ikke er helt alenetid, så er det ivertfall pretty close og nesten bedre!!☺☺☺

  SvarSlett
 4. Fantastisk bilde av Henny og kompisene! Utrolig bra!

  Egentid er det fint lite av med barn i huset. Så vi er veldig fornøyd med de smulene vi får. Sånn som fem minutter alene på bloggen:-)

  Klem

  SvarSlett
 5. He, he - ingen romantiske aftener alene altså.?:-)
  Fire barn her også..!:-)
  Ha en fin dag Pia, klem Hege.

  SvarSlett
 6. Egentid er skikkelig vanskelig. Med fire barn skjønner jeg at utsiktene er verre en mine. Og haha - sju bøker, Pia ;). Optimistisk er du i hvert fall. Etter å ha innsett at alt jeg står på hodet og gjør for familien min med matlaging, rydding, støvsuging, handling etc. etc etc. etc. etc knapt blir lagt merke til at husets andre beboere - har jeg nå pr. i dag - inngått en pakt med meg selv - om en stille streik. I dag har jeg gjort Nina-ting. Dvs det ble ikke så god tid - i og med at jeg ikke våknet før 13.00, men sove var nok viktig - etter to 40årsvenninnefeiringer på 5 dager. Så tok jeg med hunden på sparktur i sola - og så måkte jeg meg en snøfri krok på terassen min og har lekt påskeferie. Nå er det kjøring - henting - og bringing til alskens aktiviteter. - Men mat ble bare Grandiosa -og jeg rydder kun mine ting. Så får vi se hvor lenge jeg klarer å holde ut i streiken min. Hei og hopp ;)

  SvarSlett
 7. Det er litt å ta igjen når man har hatt en bloggfri dag slik som jeg hadde i går, men det har vært fornøyelig å lese de to siste innleggene dine.

  Skal forsøke om jeg kan hjelpe til litt slik at du får bli virkelig kjendis. Det holder ikke med å bli kåret til årets morsomste mammablogger. Det må være et jevnt sig av priser og presentasjoner.

  Er det ikke noe du kan bruke Forbrukerinspektørene eller TV2 hjelper deg til? Du klarer helt sikkert å dikte opp en historie og alliere deg med noen. Jeg stiller opp, jeg.

  Klem

  SvarSlett
 8. Heisann - så hyggelig at vi fant hverandre!!
  Vettu jeg skjønner deg - det er travelt med 4 unger og man har behov for egentid..men som du sier selv - du må bli flinkere til å gripe den når den er der..fritiden..men det er ikke lett - man vi jo se unga spille ball også!!..hihi..

  Vi blogges - ha en finfin torsdagsettermiddag og kveld!

  SmilKKann

  SvarSlett
 9. Kjenner meg veldig godt igjen, du :)
  Bildet av vesla og kompisene var jo bare fantastisk :)

  SvarSlett
 10. Hi-hi:)
  Godt vi har god fantasi og kan flukte inn i den....om egentid :)
  Men nå har jeg kun 2 barn da, og den ene flytter snart!!!!

  Ja, herlige små Budda-barn da :)

  Klem fra Anett :)

  SvarSlett
 11. Hehe, jeg har en kollega som er supergod på å få seg egentid selv om det stormer rundt henne. Hun bare åpner en bok hun og så er hun borte. Og for å få kontakt, må vi nærmest riste i henne. Imponerende!

  SvarSlett
 12. hi hi Høres ut som om du har hatt en helt vanlig sydentur med barn! Jeg lurer av og til når jeg sist gang fikk ligge i sola og bare slappe av en hel time- eller når neste gang blir. Men det er så lenge siden at jeg ikke husker. Det verste er at jeg er så vant med å bli "tilkalt" at jeg ganske raskt begynner å tvinne tomler om jeg får ligge for lenge i fred også:-) Det er vel sånn mødre er laget. Fedrene derimot har en egen evne til å koble ut både med og uten barn:-)
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 13. Hehe, jeg bare gliser meg igjennom innleggene dine altså! Kjempevittig :D

  Ha en fin kveld!
  Klem fra Maren :]

  SvarSlett
 14. Jeg hadde garantert ikke klart å holde fingrene unna kamera *tjihi* og kjenner meg godt igjen der ;)

  SvarSlett
 15. De badehettene! Er det mulig!? Stakkars unger. Bildet av vesla og kompisene var schtiilig.

  SvarSlett
 16. Ja, det er deilig å ha noe å se frem til og det skal bli godt å få mannen i huset det året. I fjor endte det med at prinsessen og jeg reiste alene med svigerfar & co og det var litt spesielt. Det gikk fint, men det blir liksom ikke det samme ute han. I hvert fall når det hans familie vi reiste med.

  Det ser nå ut som dere har en fin tur, har så veldig lyst til å reise til Asia en gang jeg også. Herlig bilde av den lille jenten og kompisene, litt lik kroppsfasong..

  Ha en fin fredag i morgen!

  Klem

  SvarSlett
 17. Tusen takk for at du klarer å få meg til å le, selvom jeg har vært opp siden kl 5 med min lille morgenfugl... Godt gjort:)

  SvarSlett
 18. Aww, jeg har alltid ønsket med en buddha-baby. Svigerfar har alle buddha-ene sine i et eget skap. Sært? Neida, bare litt rart. Like rart som å sette babyen sin midt mellom noen andre buddhaer. Tenk om du hadde tatt med deg feil tilbake. Og svømmebilde, gosj, utrolig kul flytemadrass ungene dine har fått, tenker litt sånn "sliten mamma". Hvor er den kjøpt? Play and chat vet jeg ikke hva er. For små unger?
  Btw, jeg har noe til deg i bloggen min :):) Klem

  SvarSlett
 19. Kjenner meg igjen i det du skriver ;) Når vi har reist til syden så har vi vore sammen med andre familier, sånn at ungane har hatt mange å leike med. Det hadde vi ikkje på forrige tur då vi var i USA og var sammen med familien min, og der måtte vi også dele oss meir, for vi (eller rettare sagt våre kjære barn) hadde meir enn nok av ting vi ønska å sjå/oppleve om vi ikkje skulle ta hensyn til dei andres ønsker også ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails