torsdag 25. februar 2010

Thailand før og nå. Og pøking

En gang i forrige årtusen, da jeg og min kjære fortsatt var i tjueåra, dro vi med hver vår ryggsekk til Thailand. Sånn som ungdommen liker. Med pengene godt gjemt under klærne, og med Lonely Planet og Rough Guide som våre reisebibler, levde vi livets glade dager på øde strender.

Noen år seinere hadde det, kanskje ikke på uforklarlig vis, dukket opp tre barn, og vi dro nok en gang av gårde til Thailand. Med kofferter denne gangen, og til litt mindre øde strender. Men holdt oss unna den verste turisthorden. Med tre gutter på 2, 4 og 6 år ble det jo ikke akkurat en gledens flytur, men Thailand og barn er flott, fant vi ut.

Denne gangen, enda et barn rikere, dro vi på den ultimate chartertur, på megahotell med utkledde sjiraffer, vannpoloturneringer, Abba-show om kvelden og knallrøde svenske barn med armringer som var etsa inn i huden. Og vi har hatt det flott. Charter er slett ikke verst. Det er enkelt. Alt er tilrettelagt. De har barnevogner og reine håndklær. Du får kjøpt VG og hotellet har egen doktor som hjelper når 11-åringen får øreverk av all bading.

Før jeg fikk barn, himla jeg med øya over å dra på chartertur, og jeg latterliggjorde det med å reise til Phuket. Jeg så for meg turister som gikk rundt i t-skjorter med skriften "Jag har pøkat i Phuket!". Jeg aner ikke helt hva å pøke betyr, men jeg tenkte at det var noe sånt man gjorde i Phuket, en blanding av sex og fyll, liksom. Nå blei det lite pøking i Phuket, men masse bading, god mat, sol, massasje, frukt, shopping og kos. Bangtao på Phuket kan absolutt anbefales!
Det ble mange runder pingpong. Og mannen min mener at min skryting av mine pingpongferdigheter tidligere her i bloggen, var unødvendig. Ok, så er jeg ikke så god i pingpong. Men jeg fikk ballen over nettet flere ganger. 11-åringen knuste meg, da.

Masse bading!

Elefantridning er liksom obligatorisk. Elefanten gikk ikke amok, og den ble ikke slått. Ikke som vi så.

Vi lånte vogn på hotellet, så hadde vi et kolli mindre å reise med. Legg merke til bleiepose fra Borghild - midt i blinken når du er på tur.

Vesla fikk ikke is. Hun fikk ikke stort, egentlig. Men hun fikk posere. Mye.

Deilig mat som jeg ikke aner hva heter. Sikkert noe med nudler. Og pork. Eller chicken.

Veslas lubne lår skapte begeistring overalt.

Bangtao Beach for 2 dager siden. Godt over 30 grader. Bare sånn for å gni det inn.

Ha en herlig dag, med eller uten ferieminner!

20 kommentarer:

 1. Kjenner jeg blir en anelse misunnelig på dere. Har også lyst til å dra til Thailand igjen. Men jeg vegrer meg så mye til flyturen med to små så det blir nok enda noen år før vi reiser.Det ser i alle fall ut som om det har vært en super ferie.

  SvarSlett
 2. Å, for en herlig ferie! Synes dere er tøffe som reiser så langt med fire barn. Virkelig beundringsverdig. Selv nøyer vi oss med Bergen-Harstad med ungene godt tjoret i baksetet:-)

  Kjempekoselige bilder!

  Klem

  SvarSlett
 3. Artig å både se og høre :-)Thailand har aldri fristet meg, og det er mye pga den lange flyturen...

  SvarSlett
 4. Åh, det ser bare så herlig ut. Og alle sier at de har så god mat i Thailand. Sukk...
  Men helt enig med deg, tror det er lurt med charter når man har småbarn. jeg tror faktisk jeg villa valgt "all inclusive" om jeg skulle tatt med heile ungehurven på sydenferie :)

  SvarSlett
 5. Jeg vet både hva å pøke betyr - og hva et pøk er (som forøvrig også kan bety to ting) *stolt*. Si i fra om du vil ha forklaring - haha. Ellers vet jeg godt hvordan det er å gå rundt og IKKE skjønne slike på-kanten-ord som tilsynelatende "alle" andre forstår. Først når jeg var godt gift med Thormod måtte jeg begynne å spørre og grave om forklaringer til ord jeg hadde lest på russekort etc. Haha. Det er sikkert han som har forklart pøk også, selv om det er jeg som er oppvokst ved siden av Sverige. Det er et litt sånn svensk raggar-uttrykk har jeg for meg.

  Har prøvd å mase litt om å dra til Thailand overfor Thormod - men han har blitt en hjemmets mann. Helst i en juleferie - for jeg er ikke sånn julefrelst. Å reise har han flyttet over i fremmedordboka si. Dvs vi drar på håndballcuper da ;). Joho ;). Etter tre somre i Hellas på rad (2006 - 2007 - 2008) var for så vidt alle fire godt chartermettet. I fjor kom vi oss ikke bort i hele tatt. Til sommeren har vi fortsatt 0 planer. Blir det en by i Norge? Eller Italia? Eller Danmark? Eller kommer vi oss ikke avsted i år heller?

  SvarSlett
 6. Å, det både ser og høres herlig ut. Skjønner at dere har kost dere masse. Hvor lang tid tar flyturen egentlig? Ser egentlig for meg at flyskrekken min gjør at vi aldri kommer oss dit, men man vet jo aldri.
  *klemmer*

  SvarSlett
 7. Det så ut som en deilig tur. Vi skal også på full charter tur til sommeren, til Italia. Vi har ordnet med fly og alt selv. Vi har booket oss inn på denne resorten http://www.jesolointernational.it/
  Gleder meg masse

  SvarSlett
 8. Takk for at du deler ferieminnene med meg.
  "Eia var jeg der"...
  Takker for at du titter innom.

  SvarSlett
 9. Så fin ferie dere har hatt, det tenker jeg gjorde gott i trötte og frysene kropper :-)
  Fine bilder du har tatt. Jeg drömmer om en Tailand tur i fram tiden jeg og, men så lenge får jeg nöye meg med tur til Tyrkia i sommer med hele familien. Har aldrig hvert der så det blir nok toppen.Det viktigste er att det er varmt. Klem till deg!(foresten koselig att du er tillbake igen)

  SvarSlett
 10. Høres ut som dere har hatt en super tur. Må si dere er tøffe som reiser så langt med fire barn, men de er kanskje ekstremt veloppdragne?!
  Deilig med sol og varme i denne lange vinteren i allefall!!

  Klem!

  SvarSlett
 11. Ha ha ha, jeg leser at din mann mener din skryting av pingpongferdigheter var unødvendig samtidig som jeg hører min mann lese høyt fra Kurt Quo Vadis for min eldste sønn. Kurt misstrives på fest med Anne Lises arkitektvenner. Jeg følte plutselig at det smeltet sammen, bloggen din og Kurtboka, det ble ganske komisk, honnør til deg! Har vært på vinterferie på hytta og kjørte forbi det jeg tror må være naolaget ditt. Sendte noen tanker til deg! Hyggelig at du er hjemme igjen. Det blir veldig folketomt på bloggen min uten deg!

  SvarSlett
 12. Så fin og deilig ferie dere har hatt! :) Jeg kjente faktisk igjen BangTao på et par av strandbildene. Var der med familien påsken i fjor, men vi bodde på StarTour-hotellet som ligger rett sør for Ving-hotellet. Vi hadde en glimrende ferie vi også, og lengter tilbake alle mann... :)

  SvarSlett
 13. Åh, ikke misunnelig i det hele tatt nå! Dessuten synes jeg det var på grensa til frekt å ta med bleieposen 'min' til Thailand uten å spørre om jeg ville være med;) Men den passa jo fint på vogna da!!:)
  Jeg og min kjære var også i dette smilets land da storebror var i magen min - i tredje måned. Det var ikke hver dag de thailandske luktene passet en gravid kvinne, for å si det sånn;), men vi ønsker oss likevel tilbake, og jeg hadde ikke stusset et sekund med å ta med ungene. Alle servitørene fungerte jo så og si som barnevakter, etter det vi kunne se, og alle var så vennlige! Og charter er supert med barn. Det er jo hva en gjør det til selv også, for selv om man bestiller fly/opphold-pakke (= mindre stress & større trygghet), så trenger man jo ikke være med på alle turer i turoperatørens regi, eller feste og fylle hele tiden (det er jo det jeg egentlig forbinder med ordet charter;). Det viktigste er jo at ungene har det greit, for da har vi det greit også!:) Bla bla bla...;)
  Ønsker deg iallfall en super helg (snart), og grattis med morsomste mammablogg (du fikk min stemme også:) Klem B:)

  SvarSlett
 14. Velkommen hjem Pia! Du har vært dypt savnet - det har vært så merkelig stille i denne bloggen, jeg har vært innom nesten hver dag og fundert på hvor lang ferie du faktisk hadde tenkt å ta... Jeg fryktet 3 uker, men det høres ut som om dere har hatt 2 fantastisk flotte uker i Thailand.. Thailand ja - jeg må innrømme at jeg aldri har tenkt på det som ett alternativt ferieland - av den grunnen du nevner i innlegget her... Pøkat i Phuket.... Har noen tvangstanker der altså - men jeg må jo innrømme at jeg blir fristet når jeg leser innlegget ditt og ser de flotte bildene :o) Velkommen hjem til det kalde nord - ser frem til daglig action i bloggen din *lol*

  SvarSlett
 15. Hehe, flirer godt her her jeg sitter. Har tråkka opp nesten samme løypa og kjenner meg godt igjen idet du skriver. Men vi enda ikke reist med poden på chartertur. Fortsatt ordner vi oss selv *lol* Det prinsippet ligger an til å bli brutt til neste år, fordi jeg har lovet min kjære mor en chartertur i anledning hennes store (burs)dag. Men så er jo prinsipper til for å brytes :) Godt dere har hatt en strålende ferie i Thailand.

  SvarSlett
 16. Så morsomt å se hvordan Phuket er! Dere hadde sikkert en fantastisk tur. Gratulerer med årets morsomste mammablogg. VELDIG fortjent! Du er en insirasjonskilde. Og JA, du gnidde det inn med det siste varme bildet!!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 17. Velkommen hjem igjen :-) Morro å lese om opplevelsene deres!
  Jeg gleder meg til å ta med jentene mine til varmere strøk...

  Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
 18. Velkommen hjem, men ikke klag over snøen ennå. Du må minst vente en måned før den slags er tillatt.

  Kan tenke meg det er mye du har å lese deg gjennom. Du får ta en slik hurtiglesing i første omgang, og så får du heller skylde på OL hvis det kommer noen feilskjær.

  Du er jo godt kjent med ammetåka, men jeg mener bestemt at det også må være noe som heter OL-tåke.

  Ha en strålende OL-kveld kombinert med klesvask og andre sysler.

  Klem

  SvarSlett
 19. Åh, jeg sitter og ser ut på snøen som bare ikke vil slutte å falle og tenker at en tur til thailand hadde vært midt i blinken. Hørtes ut som om dere har hatt en flott tur med unger og alt. Vi har tenkt oss på en sånn charterpakketur til sommeren for første gang siden vi har fått barn og er litt spente på det. Du skriver så festlig at jeg sitter alltid og humrer når jeg leser. :D

  SvarSlett
 20. Hei!
  Jeg synes du beskriver Sunwing-livet så bra. Vi har nok fulgt samme reise-linje- fra det rustikke-student- oppleve, til full-pakke.
  Jeg har tatt meg den frihet å tipse bekjente i Ving om dette blogg-innlegget, og om 11-åringens også! Hører du noe fra den kanten, så kan det være min skyld.

  Selv skal vi til Sunwing Cala Bona i sommer, prøvde Alcudia i høst. Lettvint og topp for barna!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails