tirsdag 12. januar 2010

Utfordring. Og sitat

Jeg har fått en utfordring av denne kvinnen. Og jeg leiter tilbake til denne kvinnen for å finne ut hva utfordringen opprinnelig gikk ut på.

Jeg skal finne et sitat eller et ordtak, og presentere det sammen med et passende bilde.
Det første som slo meg, var det kjente og kjære ordtaket En svale gjør ingen sommer. Men jeg har ingen bilder som passer til. Og dessuten skjønner jeg ikke helt hva det ordtaket betyr.

Jeg har et bilde som kunne passe til ordtaket Et tre i hånda er bedre enn tre på taket. Men det er jo ikke noe ordtak.

Jeg ble faktisk sittende lenge inne på denne sida - her flommer det over av ordtak og sitater.

Jeg vurderte å velge Nora Ephrons sitat Det er bare friske mennesker som er villig til å innrømme at de er gale. Eller dette, av Lis Byrdal: Barn er utrolig flinke til å imitere. Samme hvor hardt man sliter for å lære dem gode manerer, oppfører de seg som kopier av sine foreldre.
Sammen med dette bildet av en helt tilfeldig familie, tatt for et par år siden. Med selvutløser.

Men så kom løsningen av seg sjøl, i går kveld da jeg var innom for å slokke lyset hos åtteåringen som alltid har et skriveprosjekt på gang.
Her er det han skrev, og da blir jo selvfølgelig mitt sitat noe så enkelt og greit som Eplet faller ikke langt fra stammen.

Jeg har vel nevnt det før, men min sønns fantasi og frodige språk fryder meg som mor. Virkelig. Ok, han velger kanskje ord og vendinger som kan vekke bekymring i enkelte fagmiljøer. Men det kunne jo vært verre.

Siden Barbro droppa det punktet ved denne utfordringa der det sto "Du må sende denne utfordringen videre innen 24 timer til minst 28 kvinner som kan strikke, ellers..!!!!" så dropper jeg det også.

Men jeg sender stafettpinnen videre til herlige Ragaus- Randi, sammen med et lite sitat av Leo J. Bruke : Folk som sier de sover som et barn, er som regel barnløse.

Ha en flott dag, med eller uten sitater!

15 kommentarer:

 1. Hei Pia!
  Ja, nå fikk jeg meg en god latter, og Barbro fikk rett i at du er ei kjempemorsom dame! Men, jeg synes jo du kunne være sporty nok til å sende utfordringen videre til 24 strikke- og heklekyndige damer! :-)) Her i blogglandia flommer det jo over av utfordringer og ideer, og det er jo om å gjøre å være FØRST eller/og STØRST! Jeg vet ikke hva du vinner - kanskje annerkjennelse, heder og ære?

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 2. Hei :)

  Nå har jeg vært innom bloggen din et par-tre ganger, og du får både smil og latter frem hos meg :D

  Utrolig bra skrevet av 8 åringen din!! Jeg skjønner godt at du fryder deg ;)

  Og du har sikkert hørt det før, men jeg bare si det likevel, bildet i headeren din er bare helt fantastisk!

  Håper du har en fin dag :)

  SvarSlett
 3. Jepp, det var IKKE tilfeldig at jeg sendte stafettpinnen videre til deg. Visste jo at det kom til å bli bra - og det ble det! Fikk meg en god latter:-) Skjønner godt at du er stolt av sønnen din, han går tydeligvis i sin mors fotspor når det gjelder språk og fantasi. Det liker vi!

  Klem

  SvarSlett
 4. Fantastisk underholdende lesning! Og teksten til sønnen din, på 8 - WOW - varmer ikke bare et mors hjerte, men også et lærerhjerte!!

  Jeg sitter her og humrer for meg selv - og gleder meg til neste gang din sønn skriver noe du kan vise oss. Jeg begynner jo selvsagt å lure litt på hva som har skjedd på kjøkkenet deres i det siste, som gjør at han skriver som han gjør! Hihi...
  HA en flott kveld!!♥

  SvarSlett
 5. He he. Jeg digger deg! Rett og slett. :)

  SvarSlett
 6. Hehe, herlig! Jeg må si som de andre her, at jeg ler godt av alle innleggene dine :) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Liker godt å ta det beste fra to ordtak som i dette: Det var som å bli dratt mellom barken og veden hvis du skjønner hva jeg mener!

  SvarSlett
 8. Fantastisk, det kommer til å bli en artig tur detta med å følge med på deg og dine.
  Ha en strålende dag.
  Mariann

  SvarSlett
 9. Barbro visste hva hun gjorde. Et festlig innlegg atter en gang..
  Flott familiebilde, forresten;)

  Klem...

  SvarSlett
 10. Takk for flotte sitater og passende bilder:D Skulle likt å være flue på veggen hjemme hos dere;)
  Det ligger forresten noe og venter på deg i bloggen min;)

  SvarSlett
 11. Her var det mange flott sitatet og bildet av en helt tilfeldig familie tatt med selvutløser, var bare genialt!! Haha! Slikt julekort vil en helt tilfeldig familie lage her til høsten!
  Takk for din kjempefine løsning på utfordringen:)
  PS! Jeg har en sønn som også ville ha bekymret fagfolk med slitt ordvalg og det er ikke fordi det snakkes stygt eller noe. Det er bare så utrolig mange ord som jeg ikke har hørt andre 11 - åring kan:)

  SvarSlett
 12. Aaaah, TAKK for utfordring - akkurat sånn som jeg liker! Så får vi se om jeg klarer å hoste opp noe vettugt ;-))

  SvarSlett
 13. Så morsomt det øverste bilde med treet i handa var! Ha en fortsatt fin kveld:)

  SvarSlett
 14. Hahaha... ja, kanskje jeg løste oppgaven mer estetisk, men jammen løste du det på verdens morsomste måte. Ler høyt! Har glemt å legge deg til før, men det gjør jeg ikke nå! Ha en fin kveld!:)

  SvarSlett
 15. Du er et friskt pust, og får meg ALLTID til å flire. :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails