mandag 11. januar 2010

Strikking. Og lue

Dette kommer sikkert som et sjokk, men jeg er ingen kløpper til å strikke. Til min mors store fortvilelse. For hun strikker. Det samme gjør svigermor. Farmora mi. Tanter. Selv sønnene mine kan strikke. Mannen min kan helt sikkert strikke, kjenner jeg ham rett. Og slenger jeg en rundpinne til vesla, produserer hun nok en liten bolero på 1-2-3.

Det er supert å ha strikkefolk rundt seg. Ungene mine er velutstyrte med ullbukser, gensere og sokker. Ellers ville de nok gått barbeinte ute i snøen, stakkars, kun i ført truse,t-skjorte og slips.

Til jul fikk jeg ei kul lue fra min spreke farmor. Hun hadde til og med lagt ved et bilde av lua og skrevet "Dann der lua slik". (Nei, hun har ikke tyske aner). Etterfulgt av en pil pekende mot lua. Så etter litt øving trur jeg at jeg har fått det til.


Ha en gledens dag, med både lue og skjerf!

23 kommentarer:

 1. Hei!

  Hvis det er noen trøst, så er ikke jeg noen kløpper til å strikke jeg heller. Jeg kan sånn helt vanlig strikking, men der stopper det. På lørdag skulle jeg begynne å strikke kjøkkenkluter, men da stoppet det opp når jeg skulle skulle strikke annen hver rad med rett og vrang. Jeg gikk inn på internett for å sjekke ut de ulike "strikkeskolene", men til ingen nytte. Jeg klarte det fortsatt ikke, måtte til og med spørre mannen i huset. Men selv han kom til kort.

  Så i når vi skulle i besøk til bestemori går, tok jeg med meg strikkepinner og garn. Jeg fikk en rask innføring av min mor, så nå går det som det suser. Jeg kan endelig skryte av at jeg kan strikke både rett og vrang. Men jeg tror jeg holder meg til lapper og kluter, til min datters store fortvilelse. For hun vil også ha en mamma som kan strikke luer og tunikaer. Men det er vel mye man kan lage av lapper, er det ikke?

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Så fin du var i lua! Jeg er heller ingen klöpper på strikking men jeg kan. Mitt problem är att jeg aldrig blir klar..suck!
  Ha en fin dag min blogg venn!

  SvarSlett
 3. Kjære Pia!

  Du kan så utrolig mye annet. Hvorfor skal alle kunne strikke? Du har jo folk som strikker rundt deg, altså ikke noe poeng i å lære seg det heller.....

  Stilig lue du har fått deg! Du kledde den veldig godt. Heldig du som kler hodeplagg. Det kunne jeg også tenkt meg i denne kulden:-)

  Og mens jeg sitter her og ser på bilde av ditt blide åsyn, så slår det meg at du minner meg om noen - meg selv.... Guri, vi ligner faktisk litt... Tor jeg må legge ut bilde på bloggen, så du får se:-)

  Ser du har oppdaget utfordringen inne hos meg. Jeg innrømmer at jeg er veldig spent på sitatet fra deg...

  Klem

  SvarSlett
 4. Har jo bilde oppi hjørnet der, men der er det ikke så godt å se. Får prøve et luebilde, så skal du se...

  SvarSlett
 5. Haha.. fantastisk med bruksanvisning.
  Her er det heller ikke jeg som står for strikke produksjonen, det er svigermor så vi er heldige der.

  SvarSlett
 6. Flink farmor du har:-)(De kan det de gamle damene)
  Og du var kjempefin med den luen..

  SvarSlett
 7. Lækker danndering, et fantastisk ord! Ja, ja, jeg kan strikke men det er måte på hva man skal få tid til - jeg scrapper jo! Kjøpte en superfin mariusgenser på fretex til 149 kr nettopp. Det er en tid for alt, tror jeg! God dag til deg !

  SvarSlett
 8. Hei!
  Tøff hua...Sprek farge!
  Kjekt med så mange rundt deg som kan strikke, då...la dei berre ta seg av strikkinga;) Sjølv har eg strikka sidan eg var fem...er berre det...at det i det siste berre har vorte med tanken...eg har vanvittig mykje halvferdig liggande...kanskje eg skal la ei/n i min strikkande familie adoptere dei uferdige arbeida..;)
  Ha ein super dag!

  SvarSlett
 9. Ikke verst med forklaring på hvordan lua skal brukes!! Den var jo kul da!
  Kan forsåvidt strikke - dvs. at jeg kan legge opp, jeg kan trikke rett og vrang og ribbe og perle og jeg kan felle av. Det er bare det at hvis jeg mister ei maske - så er den tapt for alltid. Hvor blir den av? Og jeg skjønner ikke en døyt av en oppskrift. Så vår lillegutt må nok sette sin lit til at andre kan strikke til han gitt!!

  Klem!!

  SvarSlett
 10. Syns den var kul jeg! Jeg er jo litt strikkedame jeg da. Men skulle önske jeg kunne ta paa meg litt större prosjekt enn luer og pannebaand, men alt til sin tid. Jeg liker egentlig veldig godt naar det er ting jeg blir fort ferdig med. Har ikke allverdens taalmodighet nemlig.
  Ha en fin og varm dag da med ny lue:)
  Heidi.

  SvarSlett
 11. WOW! Så utrolig blå øyne du har! Fargen på lua var jo perfekt på deg. Så fin du er!:) Jeg ser snål ut i lue, men det dri.. jeg i. Kan ikke fordra å fryse på ørene. Kanskje jeg skal gjøre som Barbro, lage et lueinnlegg. Jeg har ganske mange rare luer... :)

  SvarSlett
 12. Halaien,
  Du skriver så artig.Koser meg med bloggen din.
  Fortsatt vinter og lue her og, en stor diger en med masse pels merke: Bavac. Den holde kulden ute og jeg kan gjemme meg helt bort.
  En gyllen god mandag til deg.

  SvarSlett
 13. Effektiv som jeg er (haha) synes jeg at strikking kan utføres av omtrent annenhver generasjon. jeg har endelig lært min mor mønsterstrikk, men ser at det bør jeg ta meg av selv. Og du kan jo mye annet, så la dem strikke!

  SvarSlett
 14. Jeg strikket kjempemasse før, men aldri nå lenger. Har jo ikke tid til det når en driver med scrapping hihi.
  Lua var fin!!!

  SvarSlett
 15. Ja, den var du veldig nydelig i!!!!!
  Kult å få et vakkert ansikt til navnet Pia:)

  Anett:)

  SvarSlett
 16. Digger bildet,Pia!! Fiiiin uke til deg og gjengen:)

  SvarSlett
 17. Hohooo, dann der!! KONGE! :-)) Ellen og jeg er først og fremst naboer. Opp en bakke eller ned en bakke. Avhengig av hvem som går til hvem. Det er Ellen som må gå opp bakken. Men det finnes en omvei. En flatere vei. Kolleger har vi også vært. Men først og fremst bor vi på ei lita øy og jobber i samme BRANSJE, hehe, så det er vel derfra vi kjenner hverandre :-)

  SvarSlett
 18. NYDELIG!! Også den flotte fargen. Helmaks. Flott at du legger ut bilder av deg selv.

  Jeg kan strikke, og har strikket mye, men det er lenge siden jeg tok i et strikketøy. Har rett og slett ikke interessen lenger.

  Du er jo vel forsørget når det gjelder strikkeklær, så hvorfor bry seg?

  Det er vel ikke helt sammenlignbart, men jeg har kjørt bil i over 40 år, men har aldri skiftet hjul - kan selvfølgelig ikke. Jeg har absolutt ingen planer om å lære det. Da må noen hoste opp en veldig god grunn, forresten, den finnes ikke.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 19. Jeg syntes du er innmari flink jeg Pia!

  SvarSlett
 20. Strikke, strikke, strikke her skal det strikkes! Strikk, strikk! (fritt fra putti putti plott...)

  Jeg liker å strikke jeg, men det blir mest småplagg som sokker, luer og halser. Og det går veldig i bølger! nå er jeg på en bølgetopp, har strikket to ponchoer/store halser, to luer, to par laaange strømper på en måned. Korte prosjekter som gjøres unna i en fei, det er nok derfor jeg liker scrapping så godt, små prosjekt som blir ferdig raskt ;) Tolmodighet er nemlig ikke min sterkeste dyd....

  SvarSlett
 21. Eller var det plutti plutti plott???? Aner ikke, har aldri sett forestillingen.... ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails