fredag 22. januar 2010

Status fra hjemmefronten.

Tenkte det var på tide med en statusrapport fra hjemmebanen. Jeg er ikke så hypp på å utlevere meg sjøl, men de rundt meg utleverer jeg gjerne.

Tiåring: Har nå blitt hekta på skøyter. Hvis han begynner med enda flere sportsgrener eller starter opp med nok et instrument, vet jeg ikke mine arme råd. Vi må nok snart ta han ut av skolen, for å rekke over alle fritidsaktiviteter.

Åtteåring: Jobber ivrig videre med sine aviser. Holder nå på med tegneserien "Pløse-pappa". Mannen i huset er litt snurt over at han blir framstilt som pløsete, mens jeg synes det hele er fantastisk morsomt.

Seksåring: Kan dessverre ikke få bli med på noen fritidsaktiviteter, siden alle ettermiddagstimer allerede er fullbooka på grunn av storebrødres aktiviteter. Foreldres dårlige samvittighet døyves ved å tillate så og si fri tilgang til playstation. Og vi vet jo alle hva playstationspilling kan føre til? Ja, ja, lykkes vi med tre av fire barn, så.

Lillesøster: Når de andre er hjemme, ligger hun der og pludrer og sier ga-ba. Akkurat som om hun skulle ha vært en vanlig baby på ca 5 måneder. Når hun er alene med meg, er det full fart. Hun prøver trommesettet, hun hopper i guttas senger og gulper (uten å tørke opp etter seg), hun prøver ut Nintendo ds og gjemmer spillene i bleia. Det med at hun fortsatt kun får pupp, er selvfølgelig bare tull. Hun drikker brus og spiser smør direkte fra pakka. Og hvem er det som har tømt ut all Star Wars legoen oppe? Jo, vesla.

Vesla chiller med en pepsimax etter å ha løpt rundt og gjort ugagn inne på brødrenes rom.

Mannen: fortsatt den samme gamle Mr Fårikål Himself. Jeg har ikke byttet ham ut i en yngre, høyreist og danseglad mann fra Uttar Pradesh, selv om det kunne se sånn ut på denne filmen. Og så har han virkelig vist seg som en glimrende valgkampanjør. (Hvis det hadde vært et ord)

Min mor: I ekstase over at datteras skriftlige talenter endelig får skinne. Hun har prøvd i dagesvis å stemme på meg her, men tviler på at hun har klart det. Og mamma, det er ikke akkurat Brageprisen jeg er nominert til.

Min bror: Synes at denne bloggen minner om en litt overivrig PowerPoint presentasjon, der jeg peiser på med ulike farger og størrelser, bilder og filmer. Vel, bror, bare vent til jeg skal teste ut ulike fonter. Og få satt inn smilefjes, hjerter og stjerner. Og så skal jeg ha en animert katt som løper rundt på skjermen. Bølger som slår. Snø som faller. Og en liten ugle oppe i hjørnet som synger klassikere med Bettan og Jan Werner. Så bare vent!

Min søster: Litt snurt over at hun ikke nevnes. Men bare vent: Søs, coming up!

Min far: en hyggelig mann.

Ha en hyggelig dag, med eller uten familie!

33 kommentarer:

 1. Det MÅ ha vært en drøm og være læreren din Pia- hadde hatt det såå gøy med å lese stilene dine:-)
  Du ER et skrive-talent(ikke bare din mor som mener det lenger!)!
  Jeg lers å jeg nesten t... på meg:-)
  Har selvsagt stemt på bloggen din!
  Ha en fin, fin dag- klem Hege(også 4 barn..!)

  SvarSlett
 2. Haha, forstår godt at du er nominert til årets morsomste mammablogg! Synes forøvrig du også har noen gode tips til adhoc-løsninger i en hverdag med flere barn. Skal notere meg dem på minnet!

  Takk for hilsen, forresten:-)

  SvarSlett
 3. Dere får ta en del av tipsene mine med ei klype salt. Det hadde jeg gjort....

  SvarSlett
 4. Du skulle laget standup-show!!!! Ha en herlig helg! Heidi

  SvarSlett
 5. Ja du Pia....herlig lesing igjen fra deg.
  Blir alltid blid og glad av å lese bloggen din:)

  Ha ei super helg da!!

  SvarSlett
 6. Jasså, du har begynt med GODKJENNING av kommentarer? Er det for å sikre at Mannen ikke legger igjen slibrigheter eller Sannheten Om Pia...?! Hehe, stakkar Mannen, har ikke ytringsfrihet heller lenger nå ;-)

  SvarSlett
 7. Hi, hi, jeg ler like godt hver gang jeg leser bloggen din! Ser at du er i tet inne på foreldremanualen:-) Dessverre fikk jeg ikke lov å legge inn flere stemmer fra denne maskinen her. Fikk beskjed omat jeg hadde stemt før....Men jeg skal nok finne andre maskiner og andre Ip-adresser å stemme fra:-)

  Ha en fin dag!

  Klem

  SvarSlett
 8. Fine familien din! Mammaen din kan ta kontakt med meg så skal jeg gjerne hjelpe henne med stemmegivningen... Du fortjener jo hennes stemme også selvsagt, -Bragepris eller ikke ;o)
  og jeg GLEDER meg stort til alle disse flashy elementene du skremmer din bror med kommer på siden din... det blir sikkert RÅKULT! Spesielt den med den animerte katten... he he

  SvarSlett
 9. Du er rett og slett en oppkomme av ord og formuleringer.

  Brageprisen? Kan vi ikke kalle det for bloggemammabragepris eller noe sånn. Prisen henger høyt, den.

  Klem

  SvarSlett
 10. Bloggen din er bare herlig! Har lest den lenge, og gleder meg hver dag over nye morsomme innlegg. Det hele startet med at jeg digger LO'ene dine, men nå digger jeg også humoren din :) Har selvfølgelig stemt på deg :)

  SvarSlett
 11. Den ensomme sliteren blir forfatter og tar allerede som 8 åring et oppgjør med sin far. Så Pløse-pappa vil vi nok se mere til ja!

  SvarSlett
 12. En herlig familieportrett:)
  Har vært og stemt på deg !!
  Du leder jo :)
  Takk for herlig kommentar :)
  Klem fra Anett:)

  SvarSlett
 13. Heia,Pia! Dette går jo riktig så bra!!Du MÅ bare vinne årets morsomste mammablogg:-)STEM PÅ PIA!! Er imponert over hva du får til;-
  skulle gjerne ha hatt noen av dine talenter;)
  Ha en superfin helg små og store....og et lite tips fra ei med kjoledilla,-har du sett på randidesign.no?
  Slår ikke helt Tulip og Tatamo sine kjoler, men mye fint der også:-)

  SvarSlett
 14. Heisann Pia,
  Du skriver så artig !!
  Ønsker deg en knall helg.
  Knip fra her.

  SvarSlett
 15. Hvis du skriver en bok, får du helt sikkert Brage-prisen! :)

  SvarSlett
 16. Like underholdene som alltid!

  Jeg kan levende se for meg familiemedlemmene dine, og det er kun på grunn av måten du skriver på!!

  Og jeg ler like mye hver gang!!

  Ha en fin helg, Pia!

  Klem

  SvarSlett
 17. Takk for koselig kommentar!Koselig blogg du har:)4 barn ja,gamle er de?

  SvarSlett
 18. Ja - kan du ikke lage bok av bloggen din - her er en kjøper!!

  God helg:-)

  SvarSlett
 19. Hi, hi, jeg bare ler :o)
  God helg til deg!

  SvarSlett
 20. Jeg sier bare: UTROLIG ARTIG!!!!

  God helg til deg og hele din gjeng!! Klem!!

  SvarSlett
 21. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 22. Jeg sletta Kristins andre innlegg. Nei, ikke fordi hun kom med slibrigheter, men fordi kommentaren kom to ganger.

  Jeg har lagt inn sånn kommentarmoderering fordi jeg fikk inn noe spam-greier, fra et ukjent land, på et ukjent språk.

  SvarSlett
 23. Tassar förbi o tipsar om 3st pågående tävlingar hos mig:

  http://uj76.blogspot.com/2010/01/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart.html

  http://uj76.blogspot.com/2010/01/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart_19.html

  http://uj76.blogspot.com/2010/01/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart_22.html

  ..som jag tror passar dig!

  Trevlig helg =)

  SvarSlett
 24. For søte barn du har :)) Takk for koselig kommentar!
  Hilsen fra Pillepalle

  SvarSlett
 25. *lol* jeg satt akkurat og lurte på hvor mange kommentarer har jeg lagt inn på det forrige innlegget - for jeg skjønte jo ikke hva jeg hadde trykket på for noe galt siden den ikke ble publisert, men jeg ser jo det nå :o)

  Herlig lesing igjen, jeg leser så øynene blir store og våte og krampen i magen sitter i! Herlig Pia!

  SvarSlett
 26. Hehe, herlig!! Fortsatt god helg til dere :)

  SvarSlett
 27. Haha! Tenk at noe så trivielt som en familieoppdatering kan skrives så fantastisk festlig; noe av det morsomste jeg har lest!

  Jeg kommer garantert tilbake: følger deg nå, bare så du vet det ;-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails