onsdag 27. januar 2010

Søster. Og Morten Harket

Noen av dere kan nok bli litt forvirra av at jeg rått blander fiksjon og fakta. Så jeg prøver nå å merke innleggene mine med sånne etiketter. Fryktelig mange innlegg blir merket som fjas. Men her kommer noe som er sant. Selv om det sikkert kan virke som oppspinn.

I dag fyller min aller kjæreste søster år! Som jeg før har nevnt, har hun vært litt snurt fordi hun ikke har vært nevnt. Men jeg har da altså tatt hensyn til ditt ønske om anonymitet. Og det at du faktisk er en respektert helsesøster. Og ordførerhustru. Da sømmer det seg ikke å bli kobla til denne bloggen.

Men jeg skal faktisk trå til og oppfylle ditt verste mareritt, nemlig at jeg legger ut et lettkledd bilde av deg. For du skjønner, dette bildet er det eneste av oss to som alltid står framme. Nå er det nok ingen fare for at verken jeg eller søster blir gjenkjent på dette bildet. Men hva med den småfrekke karen i midten?


For ca et kvart århundre siden, var vi på ei lita øy som het Mafia. (Nei, dette er ikke min ville fantasi, dette er sant). Det er ikke så fryktelig mange som reiser til Mafia. Fordi det ikke akkurat er så lett å komme seg dit. Et bortgjemt paradis, ville jeg sagt hvis jeg var i reiselivsbransjen.

Uansett, på åttitallet var vel A-ha og Morten rimelig i vinden, for å si det mildt. Og Morten hadde behov for å komme seg litt vekk fra alt styr og ståk, og dro til dette bortgjemte paradiset. Hvor det nesten ikke var andre gjester. Bortsett fra en familie som tilfeldigvis var norsk. Og hadde døtre som meget godt visste hvem selveste A-ha-Morten var.

Dagene med Morten huskes godt, og jeg rullet rundt i buskene - ikke sammen med Morten, men sammen med mitt kamera for å få tatt noen blinkskudd av Morten. Med den tidens kamera var jo ikke det noen enkel sak. Men jeg har en del lysbilder der vi skimter Morten i det fjerne, klatrende opp en palme. Og vi fikk da tatt noen bilder av oss sammen, og Morten har skrevet noen ord i dagboka mi.

Da vi kom hjem til Dar-es-Salaam (jepp, der bodde jeg), trudde jo alle at det bare var kødd, det der med Morten. Helt til jeg fikk framkalt bildene. Da fikk pipa en annen låt!

Og Morten, jeg har holdt mitt løfte om å ikke publisere bilder, men legger her ut en dårlig gjengivelse av vårt møte. Jeg har faktisk intet ønske om å stå fram om dette noen andre steder enn akkurat her i bloggen.

Og søster, nå ble det visst til at Morten stjal fokuset bort fra deg, men ønsker deg en herlig dag full av pepsimax. Og doodles. Og du verden så skjønt det er å ha en søster som har den samme sinnsyke herlige humor som en selv!

Ha en flott dag, med eller uten søsken. Og gamle minner!

22 kommentarer:

 1. haha, så utrolig! En fantastisk historie, og for en drøm det måtte være for deg den gangen. På en øde øy med MORTEN HARKET!!!

  haha, grattis til den søster!

  SvarSlett
 2. eh, grattis til DIN søster, heter det jo...

  SvarSlett
 3. Grattis til søstera!
  Det hadde nok ikke vært meg imot å være på en øy med Morten Harket i ungdommen....han var jo såååå kjekk:)

  SvarSlett
 4. Hihi...fantastisk innlegg!! Så Morten her om dag faktisk...Hadde jeg bare lest dette først, så hadde jeg nok flirt litt da jeg så ham!!

  Gratulerer med dagen til din søster, da!! Og ha en flott dag!
  Og forresten: Stranda i januar - en herlig, stille opplevelse!!! Anbefales!

  SvarSlett
 5. Wow - for en fantastisk historie! På den tida må jo opplevelsen ha vert himmelsk :) Pass deg så ikke noen stjeler bildet fra bloggen din for å selge til gud-vet-hvem for han var jo skikkelig staut på det bildet, da :)

  SvarSlett
 6. For en historie! :) Og gratulerer så mye med dagen til søsteren din!

  SvarSlett
 7. Gladie: har vært skeptisk til å publisere bildet, ja, men nå er jo dette en dårlig avfotografering av selve bildet. Så en tyv får nok neppe solgt dette til pressen.
  Men det var helt uvirkelig, ja, der tusla selveste Morten Harket rundt i minimal rosa badebukse! Synes jo fortsatt det er fantastisk, men på de tider - jeg var nok i ekstase, for å si det mildt!

  SvarSlett
 8. Hi, hi, helt utrolig! Det må jeg si var litt av en historie, til og med til å komme fra deg:-) Tenk å få stå så tett opp til Morten Harket iført bare en bitteliten badebukse... Jeg hadde garantert besvimt!

  Gratulerer så mye med dagen til din kjære søster!

  Klem

  SvarSlett
 9. Jeg var på russetur til London i 1986. Det var på denne tiden av vinteren og Take on me lå på topp på listene i England. Da vi stoppet for å slippe av noen andre turister ved et hotell kom Morten Harket slentrende med frakken sin, hullene sine (i buksa) skinnremsene, brunkremen, den hvite sjorta og det høye håret. Vi trodde ikke våre egne øyne! Det som er kjernen av historien her at jeg ikke for noen ting i verden ville være noen vannabee eller fjollete groupie. Så mens alle de andre jentene har bilde av seg selv med fårete smil og Morten ved sin side sitter jeg her igjen med to tomme hender, noe jeg angrer bittert på i dag - he he he. Neida, det går greit altså. Men jeg er ikke så sjølhøytidelig lenger. Hadde jeg f eks møtt Elvis, så er det umulig å vite hva som hadde skjedd, altså. God dag og klem! Og PS, min sønn Anton har også bursdag i dag!

  SvarSlett
 10. Herlig!

  Hipp hipp hurra for søstersen!

  SvarSlett
 11. Fantastisk historie, og du får kred for å ha holdt ditt løfte til Morten! Sånne blogger liker vi:-)

  SvarSlett
 12. Fantastisk bilde, den rosa badebuksa topper det hele! Synes det er godt gjort å holde på denne eksklusive historien så lenge. :-) En liten a-ha hilsen herfra også.

  SvarSlett
 13. Oj, så flott og eksotisk. Morten altså, haha! Det var ikkje mange som hadde vore på slike stadar for 25 år sidan. Eg har forøvrig ikkje vore det enno... Gratulerer med dagen søstra til Pia :-)

  SvarSlett
 14. hehe:) Morten ja.Endra seg litt han også;) Har et bilde av ham og meg tatt på Hågå Gård på Vinstra.Jeg var 16 år, og fikk bli med avisa da Morten skulle motta Per Gynt Statuen på vegne av A-ha.Husker det sto i avisa dagen etter " Bente fikk sitt livs største øyeblikk da hun møtte Morten", vel mitt livs største var det nok ikke men helt greit.Selvfølgelig måtte de også brette ut i avisa at jeg var med i A-ha fan club.Det var ikke fullt så kuult for en 16 åring:)

  SvarSlett
 15. Gud bedre så gøy. Jeg ble engang favoritt jenta til en italiensk sangguru som er veldig kjent i Italia men ikke i Norge. Kan tro det var gøy å være sammen med han ute på resturant i Italia, ble behandlet som en dronning.
  Jammen fantastiske steder dere var på ferie på forresten, vi var på sørlandet vi

  SvarSlett
 16. Jeg kjenner INGEN som kan skilte med å ha vært på en øde øy med Morten Harket. Grattis med søstern!

  *og jeg er jo fryktelig nyskjerrig på hvorfor du har vokst opp i Dar-es-Salaam..: kan det være ett blogginnleggtema?*

  SvarSlett
 17. Gratulerer søster :)
  Og takk for herlig historie :)
  Jeg likte den sjarmerende dagboka di jeg da :)

  Klem fra Anett :)

  SvarSlett
 18. Herlig historie:) Gratulerer så mye med dagen til, er det Henriette? :)
  Jeg vil også høre mer om din eksotiske oppvekst. :)

  SvarSlett
 19. Heisann,
  En morsom historie fra virkeligheten ! pluss herlig bilde.
  Hilsen fra her.

  SvarSlett
 20. Hei du Norges morsomste!
  Jeg husker så utrolig godt at dere møtte o store mr.Harket. Er fortsatt misunnelig :)

  SvarSlett
 21. Men du...ja, jeg er nå på gamle innlegg. Litt gammelt i hvert fall. Og jeg MÅ kommentere for, om jeg ikke tenker og funderer nok på deg ellers i hverdagen(!), så stusser jeg nå. Du snakker om en øy som heter Mafia, som jeg umiddelbart ville tro var fantasi, men ok, jeg tar musen over og ser det er en link, tror da på deg (at Mafia faktisk er en øy), selv om jeg ikke gidder klikke for å sjekke. MEN. Det jeg faktisk reagerer på, som gjør at jeg igjen vurderer Mafia til å være litt fantasi...Amani-reiser? Er ikke det ditt nick? Amani altså? Og hva kom først? Ditt nick, eller nettstedet. Er dette nettstedet et sted du/Amani legger ut reiser til dine/deres (who knows?) fantasi reisemål? Jeg vet ikke hva som er mest (u)logisk, men du har fått meg til å tenke litt i kveld, over noe jeg ikke trodde jeg ville tenke på. Ellers? Alt bra? Joda, stemmer, jeg har vært inne i hele dag, merker du det sier du? Tjaha.

  SvarSlett
 22. He he, godt observert det med Amani, Monica!
  Alt om Morten og Mafia er sant! Og Amani tours eksisterer, men har ikke noe med meg å gjøre! Amani er et veldig vanlig navn i Tanzania:)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails