lørdag 2. januar 2010

Nyttårsaften

Til de av dere som trodde at det sto Grandiosa på nyttårsbordet vårt, så tar dere dugelig feil!
Det er bare å sette ungene i arbeid, så blir det fart på sakene.

Hvis mor hjelper til å skille ut 4 eggehviter, så klarer tiåringen resten


Resultat: Pavlova-kake! Enkelt, godt, og veldig mektig!

Seksåringen kan lage stuffing til kalkunen.

Det er ganske lurt - og veldig kult- å bruke solbriller når man skal steke løk.
(Og sammen med bacon, sopp og rømme ble det en alldeles nydelig stuffing!)

Gutta boys, de salige tre engler, i kjent positur. Slik satt de faktisk stille helt inn i det nye året, kun avbrutt av små pauser.....Eller kanskje ikke....

Dagen derpå. Vesla er trøtt. Kan ikke skjønne hvorfor. Men endelig ble det såpass mildt at hun kunne trilles ute! Yi-haa!!

Og dermed ønskes dere en riktig god start på det nye året!

23 kommentarer:

 1. Ja, barnearbeid er tingen!;) De har ikke vondt av å hjelpe til litt, og det går jo faktisk mye fortere! Iallfall hvis ikke hjelperen er 2 1/2 år og vil gjøre absolutt alt selv; kutte, smake, piske og blande... Da tar det faktisk dobbelt så lang tid enn hvis mor får kokkelere i fred og ro, regner med 'you've been there';)

  Figurene fra barnerommet har jeg kjøpt på en Accessorize-butikk vi har i byen. Mulig de har nettbutikk også, men jeg har aldri sjekket. Ellers så har de ofte butikker på de litt større flyplassene også, vet de har på både Gardermoen og Kastrup.

  Men nå skal vi ut og handle litt. Det ble en heller dårlig frokost her uten melk eller brød:S Ha en fin helg! Klem B:)

  SvarSlett
 2. I bakgrunnen på Pavlovabildet, er det en grønn sak (ikke grønnsak) som ser ut som en knivholderfigur?? Er det det? Skikkelig voodoogreier? U-huuu! ;-)

  SvarSlett
 3. Jeg må si att dine barn er verdens mestre på og få till artige fjes :-))
  Men så har de en mor som har humor og det hjelper Önsker deg en kjempe fin helg vennen! Klem Rachel.

  SvarSlett
 4. Ååååå....det er vel herlig å få hjelp!!!!
  Og morsomt for ungene:)

  Og da smaker det ekstra godt.
  Ønsker deg en herlig helg:)
  Klem Anett:)

  SvarSlett
 5. Så herlige bilder av hjelpsomme små og store barn.
  Kaken ser eventyrlig god ut, tenker den fikk bein å gå på?
  Klem Berit

  SvarSlett
 6. Ja, det er godt å ha små hjelpere:-) Pavolakake er kjempegodt! Flinke barn du har! Ikke dumt med det solbrilletrikset heller når man skal steike løk....

  Og Pia, du må registrere bloggen din på Bloggurat med så mange lesere som du har:-)

  Klem

  SvarSlett
 7. Hei!
  Kjekt når ungane kan vere med å hjelpe til både på kjøkkenet og elles i huset. 5-åringen min er den som viser størst interesse på kjøkkenet her heime...elskar å kokkelere og ta oppvask; står på stol ved oppvaskkummen og skyller, skrubbar og gnikkar...og skyller, skrubbar...Rett som det er kjem han inn til meg og spør på klingande bergensk: Kan eeeg få hjelpe deg, mamma? Eg smeltar med ein gong og gjev han sleiv eller oppvaskkost, trass i at eg veit det kjem til å ta myyykje lenger tid;) Vert nok meir effektiv med tida, tenker eg.
  Er nokså kaldt her i Bergen òg, no...brr! Sjølv er eg vant med opp mot 30 minus der eg opprinneleg kjem ifrå...men likevel, nei, det frista ikkje å gå ut nett i dag...var kaldt nok på tørkeloftet:)
  God helg til deg!

  SvarSlett
 8. Godt med hjelpsomme barn! Regner med at dere hadde en utmerket nyttårsfeiring!

  Ønkser dere godt nytt år alle sammen!

  SvarSlett
 9. Den kaken så nydelig ut. Hvordan lager du den??? Og du har nok de kuleste guttene i verden! Virker det solbrilletrikset??? Da må jeg i så fall prøve:)

  SvarSlett
 10. Nam nam sånn kake er sååå godt:)
  Flinke og søte barn du har!

  SvarSlett
 11. Pavlova er kjempegodt, lager det innimellom jeg også. Vakre barn du har!

  SvarSlett
 12. Det er kjekt med gode hjelpere på kjøkkenet og så tror jeg jammen det er sunt for ungene å kunne kokkelere litt ☺ Pavlova er min yndlingskake over alle kaker ☺☺☺

  SvarSlett
 13. Godt nyttår!♥ Har ikke vært her på en stund, og sitter her og ler meg i hjel av innleggende dine- helt herlig! Klem fra Heidi

  SvarSlett
 14. Hei igjen!
  Bloggurat er en slags offisiel bloggliste over de mest populære bloggene i Norge. Den teller hvor mange besøkende du har i uken, og angir utifra det hvilken rankingplass du har. De fleste "kule" bloggedamene har det på bloggen sin, så du kan gå inn og sjekke for eksempel Hvit stil eller Emmeline. Tipper de har en sånn teller på siden sin. Klikker du på den, kommer du inn på Bloggurat sine sider.

  Jeg har ikke registrert meg. Vet ikke om jeg kommer til å gjøre det. Tror jeg hadde blitt litt stresset av det....

  SvarSlett
 15. Heidi over her har ihvertfall en sånn sak på siden sin...

  SvarSlett
 16. Hei Pia! Så koselig at du besøkte bloggen min og la igjen hyggelige kommentarer. Gøy å lese bloggen din så jeg kommer tilbake ;)

  SvarSlett
 17. Haha, åh det er skikkelig sjarmtroll du har. Noe sier meg at ungene våre, i hvert fall guttene, kan være litt like av natur - eller er det hattene og solbrillene som gjør at dette føltes veldig kjent ut. Vi snakker jo lærerbarn som bedriver håndball og musikk.

  Tobias går rundt med bare en "hanske" for tiden. Konsekvent. På skolen, til trening. En rosa vante som egentlig er Vilde sin. - For Vilde bruker nemlig ikke noe som kan minne om vinterklær - og jeg har gitt opp å innbille henne at hun fryser like mye som mammaen sin. Når jeg spør hovfor Tobias bare bruker en vante, svarer han: Michael Jackson har stjålet den andre. Konsekvent.

  Når han ikke bruker Blues Brother-hatt bruker han andre alternative hodeplagg som mammaen ikke vet om hun skal le eller gråte av ;).

  Jeg vet ikke om du husker Thormod sin innmari, innmari uvanlig stygge Bula-lue fra lærerhøyskolen. Kåret til skolens styggeste lue. Rød med hawaimønster på, kunstig pels inni og til å knytes under haka. Den også bruker Tobias - med den rosa vanten. Eller en ull-lue jeg fant på mormors loft med verdens største dusk. Haha. Jeg bare spør: Hvor er den Benetton-gutten jeg egentlig så for meg at jeg skulle få *S*. I marine bomullsgenser og med skipperjakke i ull?????

  SvarSlett
 18. Den ene finere enn den andre!! Også så flinke:) Dette blir drømmeektefeller!!
  Klem klem og god helg videre

  SvarSlett
 19. Hallo der.

  Herlige bilder av nydelige unger.

  Som du vil skjønne av bloggen min, så har jeg det forrykende travelt. Gøy at du er innom hos meg. Fortsett med det.

  Ha en kjempefin kveld.

  Klem

  SvarSlett
 20. Vi fortsetter i det interne hjørnet, Pia.

  Besøkstelleren får du ved å gå inn på www.susnet.se. Der klikker du deg inn på "bli medlem", og så registrerer du deg der og velger teller. Da får du en kode som du kopierer og setter inn i bloggen din. For å gjøre det går du inn på "legg til gadget" og finner den gadgeten hvor det står HTML/Java script. Legg denne til i bloggen og lim koden inn her så skal besøkstelleren virke. Håper du får det til:-)

  Klem

  SvarSlett
 21. Åhh så flinke barn du har!! Tror jeg må prøve meg på Pavlovakake engang!

  Tusen takk for alle koselige hilsner i bloggen min Pia! Jeg har fulgt bloggen din siste 2 ukene jeg også :) Men via mobil, og da er det så klønete å skrive en liten hilsen. Ser ut til at dere har kommet dere igjennom julen friske og raske hele gjengen. Og jeg håper virkelig at vi får mulighet til å treffes i RL ila 2010! Vi bor jo ikke SÅÅÅÅÅ langt unna hverandre så det burde være en realistisk målsetning.

  Og jeg lover å kjøpe bøkene dine om du velger å gjøre en realitet ut av det *lol*

  SvarSlett
 22. Barnearbeid er supert!!
  Gøy at dem liker å hjelpe til da:)

  Ønsker deg en flott søndag:)

  SvarSlett
 23. Hei,

  Min første kommentar "ever!!!!" og den er til deg..

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails