onsdag 13. januar 2010

Minner . Og album

I går, da jeg var i sitatmodus, kom jeg over dette sitatet av Sydney J. Harris. Det beste du kan gi dine barn, nest etter gode vaner, er gode minner
En måte å bevare gode minner, er å ta bilder. Og lage album. Som da blant annet kan kalles scrapping. Scrapping er bare en måte å pynte litt ekstra på albumsidene. Leike litt. Få ut litt kreativitet.

Da jeg starta med scrapping, blei det mange sider med tittelen "Gullgutt", "Vakre øyne" og "Godgutten vår". Med tilsvarende tekst. Og nydelige bilder. Det er helt greit.

Men etterhvert som du lager mange sider (eller layouts som det også kalles), så kan alt det nydelige bli kjedelig å se på. Så jeg begynte å bruke helt vanlige bilder også. Og morsomme bilder. Jeg begynte å variere titlene. Jeg begynte å skrive mer.

Gutta mine elsker sine album. Og de morer seg veldig over å se bilder av seg sjøl som mindre, lese tittelen og det som mamma (altså jeg) har notert ned. Det er med på å bevare minner.

Mer om scrapping skriver jeg ikke, for jeg veit at noen av dere som leser, er eksperter, mens andre ikke har peiling. Dere får heller spørre hvis dere lurer på noe.

Jeg har endelig fått litt tid til å lage et par sider, og legger de herved ut her.

Dette ble jo ikke akkurat noe godt eksempel på hvordan man lage kan en artig tittel. Men om et par år husker vi kanskje ikke at det var akkurat i starten på 2010 som var så vanvittig kald. Så derfor.Dette er et bidrag til Scrappehuset der man skal bruke en skisse pluss ordet ønske. Ikke blinkskuddbilder, bare en helt vanlig situasjon hjemme hos oss i dagene ukene månedene før jul.


Et bidrag til skissedilla. Et bilde tatt av en liten gutt som tappert har holdt ut hele nyttårsaften. Og jeg ser jo at jeg har datert denne feil - riktig dato må jo bli 01-01-10!

Ha en flott dag, med eller uten minner!

27 kommentarer:

 1. Likte sitatet. Herlige LOer, jeg har gjort som deg, endret litt scrappestil ift bilder og titler/tekst etterhvert. Det tror jeg er veldig naturlig. I hvert fall hvis vi har som mål å dokumentere hverdagen litt. Men er du virkelig så himla ajour at du er på januar 2010 nå??? Kjenner jeg får en blandet følelse her nå, litt irritasjon (les:misunnelse) og litt imponert, nei veldig imponert. Og sist men ikke minst; jeg ble inspirert. Til å scrappe. Det er kompliment. Takk. Klem.

  SvarSlett
 2. Kompliment til deg altså. Hvis det skulle være noe tvil siden jeg skriver takk. Takk'et er "takk for inspirasjon". Liksom. Egentlig er jeg på jobb. Til info. (joda jeg har mye å gjøre her, helt sant).

  SvarSlett
 3. Du skriver (og scrapper selvfølgelig!) helt fantastisk!!! Har ikke tid til grundig lesing akkurat nå, men jeg ble helt bergtatt av måten å skrive på. Og så arti det må være å ha en 8åring som har samme skriveglede... Min sønn skriver mer slik: VI SÅ NISEN. HAN VAR SNIL OG GJIDE ÅS PAKER. Tror min santen jeg må drille litt med ham..nå når jeg har sett hvordan en 8åring kan skrive:)Må løpe nå, men kommer plutselig tilbake kjenner jeg.

  SvarSlett
 4. Flott sitat!
  LOene dine stråler, jeg misunner deg som klarer å bruke masse farger...det er råfint.
  Jeg prøver innimellom, men blir aldri fornøyd.

  SvarSlett
 5. Utrolig fine "scrappinger" du har laget, jeg har ennå ikke slengt meg på den biten ennå.
  Det ser jo så utrolig innviklet ut...

  Ha en fin dag!

  Klem

  SvarSlett
 6. Et flott sitat. Foruten de album jeg lager til hele familien(som stort sett er reisealbum) lager jeg egne til guttene. Da eldstemann ble konfirmert i 2008 fikk han to 12x12 album (mangler noen sider der ennå men....) og jeg er i gang med minstemann. Kjekt å ta med de daglige tingene også, det er jo det som er virkeligheten liksom;) Flott dokumentasjon på alle tre:D Scrap mer Pia;)
  Flotte LOer du hadde laget. Og selv om tittelen på den første etter ditt utsagn ikke var morsom, så var den flott laget og plassert;)

  SvarSlett
 7. Jeg har ikke scrappet så mye. Har laget et par bøker til mine søsken ved spesielle anledninger og litt små kort og sånn, og så har jeg lenge tenkt at jeg skal lage bøker til ungene. Mer en sånn "ja, til konfirmasjonen kan de jo få en minne-scrappe-bok, god idé, da har jeg laaaang tid på meg".

  Jeg synes det er utrolig gøy å holde på, men er jo nødvendigvis helt grønn, og har bare brukt litt fint papir, en vanlig saks, ei fin bok, litt sjablonger og sånn. Samtidig har jeg forstått at det finnes en hel enorm verden av scrappe-greier som jeg overhodet ikke har peiling på!

  Så hvis jeg bestemmer meg for å ta fatt, og kanskje begynne på de bøkene noen år tidligere enn jeg hadde tenkt, kanskje til og med lage mer enn ei bok til hver datter (siden det helt sikkert blir alt for liten plass i ei bok til alt jeg vil ha med), kan du foreslå noe utstyr jeg bør kjøpe? En slags start-kit for inspirerte, grønne scrappere?

  For dette er jo noe du virkelig kan! Jeg blir helt imponert, og berømmer deg for å bruke situasjonsbilder og hverdagsøyeblikk! Akkurat slik som livet er... :)

  Dette ble en laaaang kommentar, du får bære over med meg ;)

  Håper du har en fin dag, Pia!

  SvarSlett
 8. Et klokt sitat og helt sant også. Liker godt overraskelsesmomentene i LOen dine - "WOW - sånn kan det gjøres ja". Jeg må øve meg på å ikke være så firkantet, slippe løs litt.

  SvarSlett
 9. Ikke bare scrappedonning, men nå også sitatdronning:-)

  Minner er viktig å ta vare på. Heldig dine barn som har en mor som lager sånne flotte scrappesider til dem. Du er flink, du!

  Klem

  SvarSlett
 10. Tusen takk for at du fortsatt bidrar med flotte LOer!! KNALLhærlig bidrag til "ønske"!!! Digger fargebruken!!!
  Hærlig!

  SvarSlett
 11. Du er jo bare så UTROLIG flink. Det gnistrer jo fra LOene dine.

  Jeg har aldri scrappet, så der er jeg enda mer grønn enn med bloggingen.

  Har nettopp lagt dere inn på nytt, for jeg hadde jo klart å slette Min bloggliste.

  Klem

  SvarSlett
 12. Herlige LO'er Pia. Og jeg ble faktisk veldig inspirert til å scrappe om den iskalde perioden vi akkurat har vært igjennom. For DET kommer garantert til å gå i glemmeboken! Montro om jeg ikke må ta med meg noen scrappesaker på hytta i helgen :) Jeg har fullstendig tørke, men jeg blir utrolig inspirert når jeg ser sånne utrolig lekre LO'er som du tryller frem :) Så tusen takk for at du deler - ha en solstrålende flott dag/kveld... ehh... litt sent å skrive om sola for den har jo gått ned for idag, men i morgen er atter en dag :)

  SvarSlett
 13. Ja det er herlig med hverdagsbilder, men ikke alltid så lett å finne på banebrytende titler uansett.
  Fy flaten hvordan du soper inn fans her altså. Nye følgere nesten hver dag. Kjenner nesten jeg blir litt jaluzzzz. Men jeg forstår det godt altså, det er virkelig vel fortjent!!!! God aften og klem

  SvarSlett
 14. Hei! Eg er INGEN scrappar ;) Flotte ting du har laga! Kjekt at du ville vere med på GiveAwayen min!

  Ha ein flott onsdagskveld!
  Klem Elin :)

  SvarSlett
 15. Så fine LOer du har laget! Har et albumprosjekt liggende jeg også...masse bilder som må limes inn. Får vel ta tak i det en dag, er lett å komme litt på etterskudd.

  Klem

  SvarSlett
 16. Skulle ønske jeg var flinkere til å lage album, jeg får fremkalt bildene men de blir gjerne bare satt i album. Men jeg har bestilt bloggen min som bok fra USA, har ikke fått den ennå men den blir jo veldig fin å ha for senere tider

  SvarSlett
 17. Takk for fin tilbakemelding :)
  Har vært innom og tittet her før, og synes du er kjempeflink med ord, og scrappe. Du bruker så herlige farger !!
  Ordtaket bør man ta med seg....... Det er så sant, så sant !

  Toi9

  SvarSlett
 18. Så flink du er:)
  Må være kjempegøy å ha sånne minner å se tilbake på... Mine bilder kommer stort sett ikke lenger enn inn på harddisken. Har jo selvfølgelig laget barne-album, og da min eldste konfirmerte seg fikk han hele oppveksten mellom to permer. Da var jeg fornøyd;)Og det var han også..
  Og som du så har jeg jo laget "film" av vinterbildene. Det var litt gøy, så det blir sikkert flere "filmer"

  Ha en fortsatt fin kveld:)

  SvarSlett
 19. Kjempefine sider. Det er så viktig å gjøre bildene litt mer tilgjengelig for barna, ikke bare ha dem på datamaskinen. Jeg har scrappet et album for hånd, men tror jeg skal digitalscrappe sider med lillegutt, bare for å få dem ferdig litt fortere. Synes det er moro å leke meg litt i photoshop nemlig.

  Ha en flott kveld. Klem!

  SvarSlett
 20. Hei og god kveld i stuen!

  Jeg håper at du leser alle kommentarene dine, for jeg har lagt ut en utfordring til deg i bloggen min. Lykke til!

  klem

  SvarSlett
 21. Hei - og takk for koselig besøk i bloggen min :o) Jeg sier meg helt enig i det du skriver her. Selv har jeg ikke barn, men man tar jo mange "Hverdagsbilder" uansett - og det er minst like viktig å scrappe dem som "blinkskuddene" :o) Morsomme sider du har laget. Skikkelig herlige farger!! Ønsker deg en fin uke videre. Det er visst snart helg!

  SvarSlett
 22. Kjempestilig LO! Blir veldig inspirert av måten du bruker spenstige bakgrunner på. Er litt pysete på det området enda:-)

  SvarSlett
 23. Levende og herlig!!!
  Heldige barn som får minnene Så vakkert innpakket!!!

  Klem fra Anett:)

  SvarSlett
 24. Hei Pia
  Så glade, frodige minnebøker du lager til barna dine!
  Jeg kjenner jeg får en tanke dårlig samvittighet. Var veldig flink til å lime inn bilder og skrive tekst da ungene var veldig små og vi ikke hadde digitalkamers den første tiden. Men nå ligger bildene der på dataen, og vi er altfor lite flinke til å få dem ut. Skjerpings!
  Tipper det blir stor stas å se på de fine bøkene du lager, når de gror til også! Ha en finfin dag, Ida!
  Klem Kaspara

  SvarSlett
 25. Så flotte Loer samla i en post!

  Nydelig og kule alle sammen!

  takk for bidrag!

  SvarSlett
 26. Så utrolig kule LO'r! Skikkelig freshe og fargerike, lekkert! Selv er jeg nok fortsatt på det babyrosa stadiet med "Sover søtt" og "Bollekinn" som headinger, men ser at det ihvertfall begynner å bli litt sprekere utgaver på 4-åringens sider, hehe!

  SvarSlett
 27. Skikkelig festlig og tøff "ønske"-LO.
  Rå fargebruk (typisk deg) og nusselige detaljer og skrift. DIGGER! Kjekt at du lot deg inspirere av utfordringen vår. :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails