søndag 3. januar 2010

Hybelbeboer. Og kranser

I min runde i bloggvirrvarret, er det jo sånn at noen blogger fenger deg umiddelbart. Jeg snublet over en blogger som presenterte seg selv som 38 år og lærer og håndballmamma/bassgitarmamma. Dette er interessant tenkte jeg. Mens jeg så på bildene av denne modellvakre kvinnen, slo det meg at henne hadde jeg sett før! Vi har jo bodd sammen!

En gang i det forrige århundre - årtusen faktisk - bodde vi på en stusselig liten hybel på Elverum, der vi delte kjøkken og sto og viftet foran røykvarsleren hver gang vi laget mat.

Nina satt på hybelen sin og sydde. Og hun, den tålmodige og elskverdige personen, prøvde å få meg til å mestre noen av håndarbeidets gleder.  Hun introduserte meg for kranser. Og jeg satt i gang. Nina sydde tre pølser av stoff, jeg brukte ca 2 minutter på å stappe dem fulle av vatt, Nina tok diskret og jevnet til min uvørne stapping, jeg flettet pølsene sammen, og Nina sydde pent igjen og danderte ei sløyfe rundt, sånn at kransen kunne henges opp. Og jeg var så stolt!

Jeg har ikke laget denne. Men det var sånne jeg laget. Sikkert 2-3 stykker. Men av en eller annen grunn, har de ikke blitt med meg på flyttefot seinere i livet....Og her finner dere oppskriften for de av dere som nå higer etter å lage noe lignende..

Dessverre ble denne nye hobbyen min veldig avhengig av hjelp fra Nina. Så da lærte hun meg en annen kransvariant - jeg klippet opp stoff i små firkanter, og stappet inn i en isoporkrans. Og dette fikk jeg til, helt av meg selv!

Dessverre ble ikke kranser en evigvarende hobby - etter at jeg hadde laget kranser til alle i familien, ble det liksom stopp. Behovet for isoporkranser er ikke stort, har jeg innsett. Og dere vil aldri finne "Pias kreative kranser" inne på epla.no.

En hobby jeg hadde i de dager som jeg faktisk mestra, var en hobby jeg delte med han som seinere skulle bli Ninas mann. (Nei, det var ikke scrapping). Så kan vi jo kjøre en quiz på hvilken hobby det var? Og kanskje Nina dukker opp for å gi oss svaret?

Besøk forresten Ninas blogg - en imponerende blogg med alt det en imponerende blogg skal inneholde - flotte bilder, tips og linker til masse lekkert, velskrevet - og så har hun egen nettbutikk der hun legger ut mye av det flotte hun syr. Garantert kransefritt!

Ha en flott dag, med eller uten kranser!

P.S: Har hatt en lengre diskusjon med min mann - han nekter å tro at jeg har laget mer enn én krans i hele mitt liv. Makan til frekkhet!

14 kommentarer:

 1. Haha - disse har jeg også laget, men også mine er borte for lengst! Tror kanskje det har noe med møte å gjøre....

  SvarSlett
 2. Hi, hi, ja, de kransene hadde jeg nesten glemt:-) Har laget noen sånne jeg og. Tenk at dette var noe vi pyntet med og syntes var FINT! Tror faktisk jeg har en sånn julekrans liggende ennå...

  Og så morsomt å treffe gamle kjente gjennom blogging! Bloggeverden er jammen ikke stor. Nok en blogg jeg må sjekke ut:-)

  Klem

  SvarSlett
 3. Hi hi, ja disse kransene husker jeg godt...hadde et par sånne jeg også:)

  Var forresten mye fint i bloggen hennes.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Hahahahah! Nå ler jeg meg i hjel! Først så jeg denne flettekransen i bloggrollen min og ordet som slo meg var interiørkrise - haha. Vet jo at jeg lagde slike en gang tidlig på 90tallet. Og slike isporkranser! Au-au-au. Her har nok alle spor gått i søpla i en av flyttingene.

  Jeg har elendig hukommelse. Budre så absolutt vært av de som skriver dagbok. Husker ikke at jeg introduserte deg for hverken den ene eller andre kransen. Og hadde glemt dette med røykvarsleren også, men det virker jo sannsynlig. Det eneste som manglet på det kjøkkenet var mus tror jeg. Ikke en gang de ville ha kost seg der tror jeg.

  Noen ganger er det så irriterende å ha dårlig hukommelse - men desto mer gøy at noen husker...da kan jeg nemlig begynne å erindre.

  Du kjente Thormod før meg gjennom denne felles aktiviteten deres.

  Jeg har tenkt litt - og er det ikke slik at du flyttet ut etter et halvt år eller noe - og så kom Cornelia inn. Også en dame som kjente Thormod.

  Kanskje faktisk dere teatralske jenter påvirket meg med samboerskapet deres - slik at endorfinene mine skrek etter et substitutt i teatergruppa når våre veier skiltes. Thormod og jeg fikk nemlig øynene opp for hverandre i 2. klasse. Hm - kanskje er det slik det var ;)?

  Og modellvakker - jo jeg takker ;).

  SvarSlett
 5. sånne kranser lagde jeg og ja, og heldigvis er de ikke mer her heller *fnise*

  SvarSlett
 6. Jeg måtte titte innom bloggen til Nina. Ble veldig misunnelig på gården hennes. Elsker gamle bygninger. Ang. kransene dine, jeg fikk sånne isoporkuler av søsteren min for mange år siden. Det er vel en av få ting hun har laget også:)
  PS! Har sendt deg mail
  Klem:)

  SvarSlett
 7. Takk for hilsen, og en ting er ihvertfall sikkert: Slike kranser har jeg ALDRI laget, og det vil heller ikke skje i fremtiden.

  Jeg kom i mål med smykket, og er klar for nytt prosjekt, men vet ikke hvilken farge jeg har lyst å jobbe med. Tror sannelig jeg tar meg en tur i tenkeboksen for å se om det kan avstedkomme noe.

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 8. Fantastisk flott krans, hehe:) Det er jo litt gøy å se tilbake på hva vi likte den gang, og synd å kaste det. Men en kan jo ikke ta vare på alt.

  Se for deg 15 år frem i tid...da sitter vi og ler av alt dette fine som vi liker så godt i dag....eller??

  Ha en fin kveld...klem..-)

  SvarSlett
 9. Måtte le når jeg leste innlegget ditt, for hvem har ikke laget slike kranser?

  Jeg var "ekspert" på disse isoporkransene og jeg så til min store fortvilelse at mor fortsatt henger den opp hver jul. Men det er vel sånn vi mødre er forpliktet til å gjøre, det vil si å sette pris på det barna lager.

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 10. Vel ov erstått jul, og godt nytt år til deg og dine:D Tusen takk for hilsen på bloggen min. Var en hektisk førjulstid, og i romjulen var vi på Gran Canaria, så det har blitt alt for lite tid til scrapping og blogging. Kjekt å lese det du har skrevet. Takk for at du deler:D

  SvarSlett
 11. Hei,

  Fryder meg over å lese bloggen din. En dag skriver du vel noe sånt som, "skulle ønske mannen min leste dette av og til"

  Mannen din.

  SvarSlett
 12. Ha-ha-ha! Morsomt innlegg som brakte meg laangt tilbake i tid gitt. De der lagde jeg og, i et heslig julestoff og ga bort til gud og hvermann i julegave. Godt tidene forandrer seg...
  Klem, Yvonne

  SvarSlett
 13. du og du så "artige" kranser! Jeg mener å erindre at jeg satt med en tagge saks og klippet små firkanter som ble dyttet i en isoporkrans jeg også! Men akk - de har blitt borte under en eller annen flytting her også.

  Jeg lover å tute når jeg kjører forbi deg og vesla... Håper dere vinker iherdig *lol*

  SvarSlett
 14. Hehe, nydelig krans. Kan ikke forstå at de ikke ble med på flyttelasset ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails