fredag 1. januar 2010

Bokidè. Og søvn

Mens jeg lå og amma for kanskje tiende gang i natt, (eller var det kanskje da jeg var oppe og skifta bleie den tredje gangen?) kom jeg på en idè til en bokserie. En trilogi, faktisk, sterkt inspirert av en viss avdød svensk forfatter.

Bøkene ska hete "Barn som hater søvn", " Jenta som lekte med alt annet enn ilden" og "Rakettene som sprengtes." Med underteksten  "Og barnet som absolutt ikke ville sove".

Hmmm, ikke særlig spennende, tenker du nok. Og det har du helt rett i . Bøkene skal være så innmari dørgende kjedelige at selv et barn på, la oss si 4 måneder (en helt tilfeldig nevnt alder), vil falle i søvn i løpet av det første kapittelet.

Skal denne siste natta bli trenden for det nye året, modererer jeg meg fra et strålende nytt år til et godt nytt år.

Ha en riktig så flott første januardag, med eller uten søvn!

Hilsen kvinne som jo vet at ting går seg til. Og som satser på et mer uthvilt innlegg i morra:)

16 kommentarer:

 1. He, he. Ungene mine var ganske rolige i natt. Det var verre med karene som absolutt ikke ville legge seg. Nei, de ville spille Patti Smith, The Doors, m.m. Og snakke dypt om musikk. Dette var rundt 03.00 i natt. Jeg fant ut at det var like greit å stå opp igjen, ta en pils, snakke dypt om musikk. Og håpe på et sovemirakel, at de søte små plutselig bestemmer seg for å sove til langt på dag. Det skjedde selvfølgelig ikke noe mirakel. Så vi er vel ganske trøtte i dag vi også:)
  Men kjenner jeg får litt futt i hodet når jeg kommer inn hit til deg.
  Tusen takk for at du er til, Pia! Jeg skal kjøpe boka di. Garantert!
  Klem:)

  SvarSlett
 2. Håper du får en god natts sövn i natt! Jeg er også trött men har ingen liten baby som har holt meg våken. Ha nå en fortsatt fin dag! Klem Rachel

  SvarSlett
 3. Godt nytt år! Det spørs om jeg kjøper triologien din, jeg føler meg så ferdig med sånt... Men jeg kan godt anbefale den (ulest) kun fordi det er deg :) Håper dagen i dag blir rolig og natten enda roligere. Her gikk det bra. Ungene var i seng før midnatt og våknet ikke en eneste gang, sånn har det faktisk vært hvert år så vi håper det er en god trend *bank i bordet* :)

  SvarSlett
 4. Godt nyttår! Den serien - hvis det er du som skriver ville jeg neppe klart å legge den fra meg, og da hadde det gått utover MIN nattesøvn. Så tror jeg står over, men ideen er knall ;) Tjueti sier jeg, totusenogti insisterer minstemann, så her i huset er vi også delt ;)

  SvarSlett
 5. Koselig at du la igjen en kommentar hos meg:)
  Godt nyttår!

  SvarSlett
 6. Hei og godt nyttår til deg og dine søte "små".
  Det har vært artig å følge deg på den fine bloggen din.
  Lykke til videre i 2010 og måtte du få nok søvn til å kunne fortsette din kreativitet.
  Nyttårsklem Berit

  SvarSlett
 7. Hei og godt nytt år :)
  Så tøft headerbilde...

  SvarSlett
 8. Det er nesten så jeg kjenner blodet mitt FRYDE seg! Hele meg FRYDER meg faktisk, over at heller ikke DU får søvnen din i fred! Hohooo, jeg har ikke tall på hvor mange netter jeg har mumlet i pludringen "jaja, det gåååår jo over..."! Og annenhver natt TVILER jeg på disse ord. Gud, som jeg ønsker å sooooove en hel natt nå. Og GUD, som jeg ønsker å være våken en formiddag. I hele jula har jeg nemlig sovet hele formiddagen, mens papps og svigers har stullet med lisja. Når hverdagen kommer med et svoooosj, kommer jeg til å ... (to be continued)!

  SvarSlett
 9. Randi - søvn er oppskrytt! (Eh, vel, ikke helt,da...) Men du verden så mye bedre jeg takler det nå enn med nr 1 - da var jeg konstant trøtt. Og så har jeg jo lært at ting går seg til. Så da tåler jeg noen netter/uker/måneder/år(...) med dårlig søvn...

  SvarSlett
 10. Takk for koselig kommentar og godt nytt år til deg og dine også!

  Håper at du har hatt en fin dag og at du kanskje har fått deg en time på puten.

  Klem

  SvarSlett
 11. Hei og godt nyttår!
  Takk for fin kommentar!
  Masse fine bilete her, òg!
  Ha ein fin kveld!

  SvarSlett
 12. Uff, kjenner så altfor godt til den følelsen der.... Vi har heldigvis passert det stadig for ikke så lenge siden. Det er GRUSOMT når det står på, men det blir SNART bedre:-) Lover deg!

  Og hvis du går med tanker om å gi ut bok en gang: "Pias samlede (blogge)verker - det hadde garantert blitt en suksess!!

  Håper veslesnuppa sover i HELE natt!

  Klem

  SvarSlett
 13. Sånn kan det gå ja - når man får en skjønn prinsesse inn i livet sitt.

  Som du sikkert vet like godt som meg, så vokser de seg til å bli murmeldyr - i hvert fall når de når pubertetsalder. Tobias er født B-menneske - som sin mamma, mens mammaen er for gammel til å være B-menneske lenger. Vi sliter med å få han i seng om kvelden og tilsvraende opp om morgenen (mitt eget liv i reprise). Jeg har blitt mer slik B pluss - eller B/A når jeg måte presse meg inn i denne familielivet. Det mer mindre A en A minus i så fall, for det kan jeg ikke skryte på meg. Vilde er nok født med B/A som utgangspunkt. Vilde har jo begynt på u-skolen og er litt opptatt av hvordan hun framstår, så hun glir relativt enkelt opp av senga på skoledager - for å ha nok tid til å se i speilet. Hvilken sovebokstav Thormod er vet jeg egentlig ikke, for han har en håndballskade i ryggen som gjør at han ikke kan oppholde seg i en seng så veldig mye mer enn 6 - 7 timer. Var fint for meg når ungene var små ;).

  Jeg er innom bloggen din rett som det er nå og leser meg opp - og bidrar flittig til at besøkstelleren din vokser for tida ;). En rett fra levra blogg som er vannvittig befriende innimellom slike hvite og stivede dameblogger.

  Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år - og så stas at du fant meg. Uten Tore på Sporet eller Frelsesarmen til og med - haha.

  Klemklem

  SvarSlett
 14. Klarer du å utgi en slik bok kommer du til å bli veldig rik i 2010 og kan ansette en natt au-pair.

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 15. Søvn er oppskrytt!!!
  Riktig godt nyttår til deg!
  Klem Hege

  SvarSlett
 16. Ja jeg venter bare på bøkene

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails