tirsdag 1. desember 2009

Vidunderbarn. Og kalendere.

Vi foreldre synes jo selvfølgelig at vesla er et fantastisk og vidunderlig barn. Akkurat som brødrene. Men brødrene overgår faktisk oss foreldre i sin beundring av lillesøster. Klynker hun, løfter gutta henne opp. Eller de roper "GRIP INN!" hvis de selv er opptatt med noe veldig viktig. Som legobygging eller TV-spilling.

Storebror synes det er gøy å gjøre lekser med vesla på fanget, eller ha henne på ryggen mens han øver inn nok ei rockelåt. Mellombror har sett at hun kan krabbe. Og Brage har helt tydelig hørt at hun har sagt sine første ord. Det var "en gås". Så i løpet av et par måneder regner jeg med at hun både kan fugledansen og spikke sine egne leker.

Noe gutta synes er blodig urettferdig, er at lillesøster ikke skal få noen kalender nå i desember. Vi vasser i kalendere her, legokalendere, sjokoladekalendere, barne-TV-kalendere, Ponuskalendere og reklame-drit-kalendere. Jeg gidder ikke i tillegg å pakke inn 24 smokker eller bleier. Jeg strever nok med å få de produktene ut av emballasjen.
Vi har også en familiekalender, der det alltid legges en nyttig liten ting til maks 20 kroner. Noen ganger legges det lapper med opplevelser i familiekalenderen, sånn som "i dag går vi på kino" eller "i dag baker vi pepperkaker".  Men i dag ble det til at Brage fikk en liten kortstokk i kalenderen. Kunne ikke starte desember med en gladlapp der det sto "I dag skal vi ta svineinfluensavaksine, hele gjengen!" Gjerne med et smilefjes. Da har du liksom lagt lista for resten av kalendertida.

Ha en flott desemberdag, alle sammen, med eller uten kalender!

7 kommentarer:

 1. Ja, hun skal nok bli passet godt på veslesnuppa opp i gjennom årene:-) Virkelig ridderlige storebrødre hun har fått. De kommer nok til å vokte henne med falkeblikk. Tenk å ha tre sånne staute kar til å passe på seg...Skjønne unger du har!

  Og det bildet du har lagt ut: herlig, herlig!! Her er det en som virkelig tar storebror rollen på alvor:-) Regner med at det gjerne dukker opp en LO av dette bildet?? Virkelig et blinkskudd!

  Kalendergnålet er i gang her i huset og, og lille prinsesse lå omtrent klar med saksen og våknet grytidlig i ren spenning...

  Ha en flott dag!

  Klem Barbro

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Og hva skjedde her? Men, ønsker deg altså BÅDE en flott dag og en fin dag:-)

  SvarSlett
 3. Å så heldig hun er med så omsorgsfulle storebrødre! Dette bildet var jo bare helt herlig - smelter totalt her jeg sitter :)

  SvarSlett
 4. Herlig! Du den awarden, skal kjeg bare blomstre litt med den, kopiere den inn og sende til ti????

  SvarSlett
 5. Tusen takk, Pia for koselig kommentar på bloggen min:)
  On nå fikk jeg tittet på din også:)
  Et herlig familieprtrett du har tatt der:)

  Anett :)

  SvarSlett
 6. Haha, du skriver så levende, og jeg digger bildet av eldstemann med vesla i den nydelige mt din.
  Jeg kan se for meg at hun kommer til å slite når hun får "friere" på døra som må godkjennes av 3 storebrødre.. hihi

  SvarSlett
 7. He, he kalender erfaringer har vi gjort våre av vi også for å si det slik... i år er det for første gang trekking 4. hver dag i pakke/opplevelse kalenderen vår.

  Og gjett om 5 åringen ble blid når han oppdaget at det var minstebroren som skulle få begynne å trekke i går!! Den Ø?"23#2¤@ julekalenderen kunne jeg bare #€6%6£# og hyl og grin. Men vi ble nå venner før han sovnet og i dag åpnet han stolt sin første pakke i kalenderen.....

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails