tirsdag 22. desember 2009

Kinasko. Og kjole. Og bursdag!

For 39 år siden i dag, gikk mora mi til Askim sentrum iført kinasko. Og om kvelden ble jeg født. Dette var kun kortversjonen av hvordan jeg kom til verden - mora mi ELSKER å fortelle meg om dette i timesvis. Så mamma, du får bare ringe og fortelle meg, nok en gang, om denne magiske, spesielle dagen for 39 år siden. Kanskje jeg har glemt noen detaljer siden i fjor? Var det 4 eller var det 5 kuldegrader? Var klokka sju da du kjente riene, eller var det nærmere kvart over?

Jeg har lovt Ellen, og meg selv, at jeg skulle stå fram i bloggen min i dag. Det er mest kjolen jeg vil skryte av da, synes den ble så flott. Jeg hadde vel tenkt til å vente på Ellens vårkolleksjon, men da ho kunne friste med en kjole med ammeåpning, especially for you, my friend - vel, da klarer jeg ikke å motstå. Jeg så litt for meg hvordan Ellen med litt store øyne leste mine vitale mål, at hun måtte dobbeltsjekke for å se om tallene virkelig stemte, og at ho måtte sitte og sy en Quasimodo-lignende kjole, stakkars. For jeg var nok ikke helt stø med den målinga. "Skulder til bringe", sleit jeg litt med. Stor var gleden da ho la ut bilder av en perfekt kjole i bloggen sin. Og enda større var gleden da jeg fikk den i posten. Og nå blir det en gledens dag for alle, for her er jeg!
Synes jeg ser riktig så sprek ut. Tror ingen ville ha tippa at jeg er mer enn ca 37. Ser det er noen rynker i panna der, men det trur jeg bare er på grunn av dårlig lys. Eller blitzen.


Sønnen er fotograf for anledningen.

Dropper å demonstrere ammeåpningen - blir kanskje litt for voldsomt nå rett før jul. Men den funker!Ha en gledens dag, med eller uten kjole!

17 kommentarer:

 1. Heisan..Så kos at du valgte å "stå fram" hehe. Tøff kjole, den kledde deg godt. Bildet hvor du former hjerte var kult. Ønsker deg en fin bitte lille julaften ;) Klem

  SvarSlett
 2. Kjære, kjære Pia. Du er bare så nydelig, fin. Det er en ÆRE!! at du går rundt i min kjole! Jeg håper du får en super, duper, fantastisk bursdag og juleferie. PS! Er du lik på moren din, kan jeg tenke meg det er morsomt å høre henne fortelle om litt av hvert. Det er i all fall morsomt å høre deg. Synes liksom jeg hører deg når jeg leser innleggene dine nå, sjø:)

  SvarSlett
 3. WOW!! Så flott kjole.Digger den knallblåe farger. Måtte jo være en knallfarge til deg *lol* Forresten så syntes jeg absolutt ikke at å vise ammeanretningen er for volsomt nå før jul, show it!! hihi.

  Ha en fortreffelig jul og jeg gleder meg allerede til nye krumspring over livets mange meninger, retninger osv hehe. Jeg ser med glede at mange har oppdaget ditt supertalent for journalistikk!! ME LIKE.

  Klem Ann-Christin/Lula

  SvarSlett
 4. Så gøyal kjole, kanonstilig farge - og så lekkert den ammeløsningen var laga - genial design - og så flott til deg! :D :D :D Gratulerer så mye med dagen - og god jul :)

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye med dagen!!!! Du var knallfin i kjolen! Satt som et skudd den! Utrolig flott til deg! Og så gøy å få se bilde av deg:-)

  Ha en strålende dag, min venn! Kos deg masse! Måtte du få alt du ønsker deg:-)

  Mange bursdagsklemmer fra Barbro

  SvarSlett
 6. Gratulerer så mye med dagen! Du er bare toppen fin i kjolen :-)
  Koselig og se deg,vi er vist samme års modell du og jeg. Håper du får en toppen bursdag og blir orntlig oppvarta. Klem fra Rachel

  SvarSlett
 7. Først av alt - GRATULERER med dagen!! Du er av samme fiine årgang som meg, ser jeg;o) Og kjolen var kjempeflott til deg - hun andre Ellen er flink altså! Flotte detaljer. Ha en koselig bursdag og bittelillejulaften *klem*

  SvarSlett
 8. Hei du sene-desemberbarn ;). Jeg fikk den eneste søstra mi i julegave 21. desember en gang jeg var liten og blond - så jeg har for vane å feire bursdager tett opptil jul.

  Gratulerer med dagen din, Pia - og så flott å se åsynet ditt igjen. Kjole med ammeåpning hadde jeg også vært lynrask ute med å sikre meg om jeg hadde vært deg. Blir mer og mer kjolete. Er vel noe med at det strammer mindre enn disse olabuksene??? ;) Kongeblått er veldig trendy - igjen. Husker forrige runde. Da gikk jeg på u-skolen - og hadde kongeblå kjole fra InWear på skoleballet. I år er det datteren min som skal på skoleball. Kjolen din havner i hvert fall rett i kategorien mys-pys-fin.

  Vil også passe på å "ÅHHHH-e" av julekortet av ungene dine. Det var et veldig, veldig fint firkløver-bilde.

  Her er det endelig juleferie. Vi har ikke så store juleplaner. Holde oss mest mulig hjemme og gjøre minst mulig...noe i den duren. På julaften kommer søsteren min med fam. Mormor skulle også kommet, men hun ligger på sykehuset med brukket lårhals. Svigermor ramler inn 1. juledag. Thormod har jo seff en spillejobb, og så skal han skal juletrene unger i håndball + ha overnatting i idrettshallen med Vilde og de andre jentene som spiller i J14. Intet nytt under solen ;). Musikk og håndball.

  Nyt dagen din!

  SvarSlett
 9. What's cookin' good lookin'?
  Happy birthday Pia!!!
  Thank you so much for sharing the true adventures of Pia. There are not many places one can go for inspiration and interesting examples of the true meaning of courage. When my husband is not around to translate, the stupid google translator makes it a bit more interesting. Of course the scrapping and the cleaning make for a well-rounded mother. (sorry, I don't mean "rounded" as in the shape ') (Google that!)
  Enjoy the rest of your special day, if you're not in bed by now, and have a wonderful Christmas with your lovely family.
  Big hugs,
  Nora

  SvarSlett
 10. Gratulerer med dagen, Pia:-))
  Kjolen var knallfin til deg...

  Hilsen fra Randi, som befinner seg langt uti havet...og har tatt pause fra bloggingen.
  (Kommer sterkt tilbake;-)

  SvarSlett
 11. GRATTIS MED DAGEN! SÅ kul kjole du har kjøpt deg,skikkelig misunnelig! Men ammeåpninger trenger ikke jeg lenger har vi bestemt ;)
  Kos deg i jula! :)

  SvarSlett
 12. Gratulerer med dagen!Flott kjole, herlig farge og snitt!!
  Var sikker på at du var blond, men det var jo feil :0)
  Ville ikke trodd du var en dag over 25 faktisk, det er sikkert ikke værst å få høre når man tør å stå frem:)
  Jeg vil få ønske deg en riktig god jul!
  Juleklem fra Kjersti

  SvarSlett
 13. Hallo Pia.

  Gratulerer med dagen. Tenk at en firebarnsmor har tid til å være fotomodell i hektiske førjulsdager. Det står det STOR respekt av.

  Kjolen er bare rålekker. Fargen er fortreffelig, og skikkelig flott med røde strømper til.

  Skal vi be Jan Thomas om terningkast?

  Jeg gir deg en sekser!!!!!

  SvarSlett
 14. FlorasFrue: Jeg er blond, innimellom. Skifter hårfarge når jeg har lyst på litt forandring...
  Smykkas: Vet ikke om Jan Thomas er den rette å trekke fram her...
  Alle: har snakka med mamma - jeg har visst glemt detaljer fra tiden da jeg ble født - ho gikk til Askim sentrum iført kinasko DAGEN FØR jeg ble født. For guds skyld! Dette MÅ jeg bare huske.

  SvarSlett
 15. Gratulerer så mye med dagen - på etterskudd!!
  Nesten samme fine årgang som meg ;) Håper du hadde en en kjempefin bursdag.

  SvarSlett
 16. Gratulerer så masse med gårsdagen - håper du hadde en flott bursdag ☺

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails