tirsdag 15. desember 2009

Julegribben. Og en lama.

Jeg som for tida KUN er hjemmeværende, burde egentlig ikke klage over alt stress før jul. Så da skal jeg ikke gjøre det. Men må få si at det er godt det bare er et par grøtfester, en håndballkamp og et par spilletimer igjen før vi kan ta ferie fra ettermiddagsrushet. Og kanskje få litt ettermiddagsro.
Vi prøver etter beste evne å pynte litt før jul, og nå har vi sannelig funnet fram julegribben. Eller julekrybben, som sikkert de fleste andre sier. "Krybbe" er tydeligvis ikke et høyfrekvent ord her i huset - vi bør kanskje ta det ordet i bruk litt hyppigere.


Vi er litt uenige om det er en lama med i julekrybben. Jeg mener det ikke var særlig mange lamaer som tuslet rundt i Betlehems gater på den tida, mens de spyttet på esler og jomfruer som satt i lønn. Det finnes dessuten ikke noen gode, gamle julesanger med tittel "En enslig lama stråler i natt". Vår lama SLASH geit (?) er rosa, og det er vel like realistisk som vårt lille, bleke Jesusbarn med knall gul hanekam. (Det er ikke vår datter som her blir omtalt som et lite, blekt Jesusbarn med gul hanekam. Hun er riktignok blek. Og har hanekam. Men der stopper likheten)
Deilig med litt julekrybbe på morrakvisten

6 kommentarer:

 1. Hi, hi, artig "julegribbe":-) En litt modernisert form for julekrybbe dere har fått i hus. Herlig!

  Og det er stress med jul - selv om man er hjemmeværende!

  Grattis med nytt sinkhus, forresten! Du skal vel bloggifisere det??? Nydelig dandert med litt grankvister og kongler...tji,hi...Har sett noen sånne i det siste:-)

  Ha en fin dag!

  Klem

  SvarSlett
 2. He-he....du skriver utrolig levende og herlig!!!!

  Og nyt de 7 serinakakene ;)

  Klem fra Anett:)

  SvarSlett
 3. He, he herlig. For en artig julekrybbe.:) Apropos nye tolkinger av gamle ord, tenker stadig at jeg må skrive ned sånne morsomme ting ungene sier, men det blir glemt. Hver gang:(

  SvarSlett
 4. Den der har jeg sett i et blad tror jeg,veldig stilig. Synes det er helt fantastisk når det er fri fra ettermiddagsaktivitetene....ha en finuke videre og klem fra meg

  SvarSlett
 5. Julegribbe må jo bare bli et begrep... hos mine foreldre har Jesus brukket armen... helt av faktisk men han stråler like fint og er defitinivt med og åpner plass også for alle dem som kommer med en innpakning litt utenom det vanlige...synes vi da ;o)
  Har hentet kolne i dag og den var nyyyydelig, takk for inspirasjonen og for at du reklamerte for Babros side... uten deg hadde jeg ikke funnet den, så TUSEN TAKK!
  Lykke til med juleinnspurten forresten!

  SvarSlett
 6. kuleste julegribben jeg har set haha, og guri som jenta di vokser, det merkes så utrolig godt når man har små i huset.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails