fredag 11. desember 2009

Julefrokost. Og stress

I havet av alle trivelige førjulsaktiviteter, finnes også julefrokostene på skolen. Og i dag skulle vi på en sånn frokost. Det er ikke bare bare for meg å få fire barn og en mann velkledd ut av huset innen klokka åtte.Pluss meg sjøl, da. Særlig ikke når den lekre Luciakjortelen jeg hadde funnet fram kvelden før, plutselig ikke passa lenger fordi førsteklassingen må ha vokst tjue centimeter siden han gikk Lucia i barnehagen. Og det var da i går? Eller var det i fjor? En annen i her huset hadde tegna seg meg rød tusj rundt øyne og munn i går kveld, i håp om å ligne en rocke-stjerne (Nei, det var ikke mannen i huset). Tusjen hadde vi delvis fått bort, ved hjelp av baby-oil. Så resultatet i dag tidlig var en lett rosa gutt med veldig fett baby-oil-hår.
Åtteåringen ville gå med kompiser som vanlig, så han hadde mirakuløst nok fått kledd seg, spist frokost OG laget matpakke i løpet av ti minutter. Sa han. Og jeg så jo at han hadde på seg klær. En litt artig fargekombinasjon, kanskje, med den røde joggebuksa og den oransje og grønne genseren til broren sin. Jeg så også at han hadde med seg en matboks, men nå vet jo ikke jeg hvor lenge den boksen har fått godgjort seg oppi sekken. Eller hva som egentlig lå inni matboksen.
Men vi kom oss av gårde i tide, med sekker, barn, vogn, skiftetøy og en bassgitar. Julefrokosten ble fortært, barna sang for full hals, og det ble en gledens dag.

4 kommentarer:

 1. Det er garantert ikke kjedelig hjemme hos dere, og det må jo være befriende i en hektisk hverdag å klare å ta alle hendelser - planlagte og ikke fullt så planlagte - med en god porsjon humor! Morsomt å lese bloggen er det i alle fall!
  Hilsen Grete

  SvarSlett
 2. Uff, ja, vi skal på en sånn frokost i barnehagen kl.08.00 mandag morgen....Føler det kan bli litt armer og bein før hele familien kommer seg avgårde, men det blir sikkert koselig:-)

  Kjenner meg veldig godt igjen i beskrivelsen. Man bør helst ikke kle på ungene før det er maks 5 minutter igjen til take off....Spesielt ikke når de skal stille i hvite klær:-)

  Ha en riktig god helg, Pia!

  Klem Barbro

  SvarSlett
 3. hahaha -jeg er stadig importert Pia! Herlig lesning.

  SvarSlett
 4. Jaa du, Det skjer ting i de tusen hjem hever bidige morgen. Well done! Min yngste sønn var lykkelig i dag: Endelig fikk han ha på seg kjole som han sa!!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails