søndag 27. desember 2009

Jul. Og jubel. Og veldig bleik

Julaften ble en suksess. Jeg fikk risset juleevangeliet inn i ribbesvoren, og samtlige julekaker Ingrid Espelid Hovig i sin karriere har laget, sto selvfølgelig på vårt trendy julebord. Lillesøster svevde som en liten kjerub over bordet i sin hvite kappe og englevinger, mens gutta hadde kledd seg ut som de tre vise menn. Og det ble en gledens kveld.
Det siste der er ihvertfall sant, og vi følte oss ufattelig stolte over at vi både hadde fått til ganske sprø svor på ribba OG at vi hadde klart å lage riskrem. Minstemann delte broderlig ut sine sju serinakaker som han hadde bakt på skolen, og vi trallet muntert i vei rundt juletreet.

Julegaveåpning gikk også strålende, og jeg jublet meg hes etterhvert som gavene ble pakket opp - sokker og marsipangriser får like mye jubel som alt annet, og når jeg først begynner å juble må jeg for syns skyld fullføre. Så det ble noen timers jubel.

Vesla var skjønn i sin nye kjole fra Barbro, men dessverre gikk det som det egentlig alltid går - trenger ikke å gå i detalj - men fullskift måtte til etter at body og strømpebukse hadde fått en creme bruleeaktig farge og konsistens.


Når jeg ser på de julebildene jeg har klart å ta av hele gjengen, er jeg jo sjeleglad for at jeg fikk litt eksperthjelp før jul. Farmora mi var en av de heldige som fikk bilder tatt av Tanja/Charlotte til jul. Hennes første kommentar var at vesla så så bleik ut på bildene. Vel, farmor, vesla ER bleik. Her snakker vi om en nordisk baby på fire måneder som knapt har sett sol i hele sitt liv. Men om et par måneder drar vi til sydligere strøk, så da får vi sørge for å smøre henne inn med babyoil og legge henne ut i solsteika.

Ha ei fortsatt god jul!

15 kommentarer:

 1. Pia du er underbar,jeg ler som bare det når jeg leser ditt inlägg. tusen takk for koselig komentar, det varmer.Barna er så nydelige så. Klem fra Rachel

  SvarSlett
 2. Hahahahaha....herlige bilder av herlige barn! Tusen takk for hilsen hos meg ;o)
  Ha en fortsatt strålende romjul.
  Juleklem fra Gro :o)

  SvarSlett
 3. Hi, hi, du kan få sagt det, Pia:-) Det er bare en fornøyelse å lese innleggene dine!

  Det er et herlig firkløver du har! Det er nok ikke kjedelig et sekund hjemme hos dere.

  Kos dere videre i romjulen!

  Klem

  SvarSlett
 4. *ler* herlig innlegg og herlig bilde av barneflokken:o)

  Ha en fortsatt god jul:o)

  SvarSlett
 5. Ler høyt her!!! Du er herlig og får alltid sagt det alle andre føler og tenker. hihihihi.

  Ha en fortsatt flott jul!

  Klem Ann-Christin

  SvarSlett
 6. Jeg synes du kar tatt et knall bilde av alle fire. Dette burde henge på veggen:)
  Jeg lurer på om det er sånn at jo eldre man blir, jo mindre tenker man over hva man sier. :/ Du får prøve å få nr. 5 på rett årstid sånn at bebisen får sommeren til å brune seg på:)
  Vi hadde faktisk en ganske rolig julaften siden bare 50% av barneflokken var her. Og Eimund kasta opp bare en gang:)
  Klem Ellen:)

  SvarSlett
 7. Så morsomt å lese om julefeiringen deres ;)
  Fortsatt god jul

  SvarSlett
 8. Du Pia, du Pia. Du har sannelig ordet i din penn, for å si det slik. Alltid gøy å se innom bloggen din.

  Fortsatt gledelig jul!

  SvarSlett
 9. Takk for hilsen på Barbros blogg. Prøv igjen, Pia. Det er så gøy med kommentarer.

  SvarSlett
 10. Tusen takk for koselig hilsen igjen ;o) Nå ble jeg akkurat din følger nr.30 :o) Artig!
  Ha en fortsatt strålende romjul og kos deg med dine.
  Romjulsklem fra Gro :o)

  SvarSlett
 11. Så herlige bilder!! Jeg må forresten smile hver gang jeg ser bildet i headeren din, et skikkelig blinkskudd:) Dessuten så skriver du alltid så gøyale innlegg! Fortsatt god romjul! Klem B:)

  SvarSlett
 12. Fantatiske bilder! Ser ut som du har hendene fulle med den flokken. Nydelig bilder under der det ser ut som du har englebarn som ikke gjør noe galt.

  SvarSlett
 13. Haha, jeg koser meg like mye hver gang jeg leser hos deg..
  Det høres ut som dere har hatt en knallbra julaften..

  SvarSlett
 14. Det er så typisk at akkurat den dressen du vil pynta ungane med, vert skitnast fortast. Å vere bleik i desember veit eg alt om. Og i år er eg i tillegg prega av søvnlause netter, ustelt hår, usminka og genserar full i gulp. Not nice.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails