fredag 20. november 2009

Reiserapport - del 1

Først til meg selv: Istedet for å bruke de siste ti minuttene på dataen før du skal ut å reise, burde du heller tatt en titt ut, og funnet ut at JA, det kan regne mye på  Østlandet også. Og eplekjekk som du er, som pakka regnjakka nederst i sekken - vel, da blir du klissblaut på vei ned mot togstasjonen.

til dere som jobber på Gardermoen : Jeg ville sjekke inn vogna. Men fikk beskjed at jeg bare kunne ta den med til gaten. Altså må jeg gjennom sikkerhetskontroll med bilsete, megavogn, megaveske og megababy. Som akkurat da skreik megamye. Og så må dere altså begynne å "strippe" vogna, som dere kalte det. Jeg kan bare fortelle dere her og nå at jeg, innimellom all amming, bleieskift, klesvask og blogging på formiddagene, IKKE har hatt tid til å konstruere en fiffig liten bombe som jeg siden har gjemt i vogna. Og jeg har MINST like lyst som alle andre til å komme meg trygt fram når jeg er ute og reiser. Jeg har ingen interesse av å sprenge meg sjøl og barnet mitt i lufta ca rett over Haukeli.

til alle dere andre: Jeg kom meg gjennom sikkerhetskontrollen. Men så var det toalettbesøk. Som ikke er lett når du triller og bærer rundt på vogn, bilsete, veske og baby. Dessuten bar jeg på jakka mi - jeg svetta nok som det var, trengte ikke jakke i tillegg. Så skal jeg inn på toalettet, og blir stadig minnet på, både i form av skilt og via høytalere, at man IKKE skal la bagasje stå uten tilsyn. Men hvordan i huleste ska jeg få ca fem kubikk håndbagasje inn i et avlukke som har ei grunnflate på ca 1,2 kvadratmeter? Vogna måtte jeg jo bare la stå utafor døra. Men fikk arrangert bilsete med baby litt sånn skeivt oppetter veggen, hang veska rundt halsen (min altså, ikke rundt babyen), og stabla resten i høyden.  Da jeg kom ut, sto min allerede sikkerhetklarerte vogn og ventet på meg. Jeg tok ikke bryet med å sjekke etter om noen hadde plantet ei bombe der i løpet av det halvannet minuttet vogna hadde stått uten tilsyn.

Ellers gikk alt bra, bortsett fra at flyet til Haugesund ble ti minutter forsinka pga den hersens vogna som var for stor for posene jeg hadde fått tildelt i innsjekkinga. Men jeg kom meg ombord, med alt mitt.

Til slutt - til dere tre komikere på flyet som satt og dikta høylytt på sanger og show: Lykke til med julebordet! Særlig rimet "spy på duken" og "en sekretær på kuken" slår helt sikkert an.

16 kommentarer:

 1. Haha, herlig skrevet!
  Håper du får en fin helg! :)

  SvarSlett
 2. Hahahahaha, du er råååå til å skrive!!!

  Ønsker deg en flott helg Pia

  SvarSlett
 3. Jeg sitter her og ler så jeg får vondt i magen! Utrolig bra skrevet!

  Kjenner bare jeg blir svett ved å lese det du skriver...Håper du får noen fine dager i Haugesund, og at det regner LITT mindre der enn det gjør i Bergen...
  God helg!!

  Klem

  SvarSlett
 4. Ha, Ha, ha. Det er det morsomste blogg innlegget jeg har lest på lenge - fikk meg virkelig en god latter mens jeg så for meg hvordan du balanserte bagasje og barn for å komme deg på tur ☺

  SvarSlett
 5. Pia, I envy you more and more each day ')
  Big hugs - and hilsen to all in Haugesund, my third home.
  Nora

  SvarSlett
 6. Hihihihihi ;-) Du skriver så jeg detter av stolen her.... Håper allikevel at du får en hyggelig tur og at tantebarnet er nyyyyydelig!!!
  Ønsker deg en stålende helg ;-)

  SvarSlett
 7. Heheh - høres ut som du har en fin tur!:o) Takk for bloggkommentar - jeg tar imot besøk ved seinere vestlandsturneer også, jeg.
  Kos deg med resten av helga!:o)

  SvarSlett
 8. hahaha - hvis du noengang gir ut en bok - så LOVER jeg å kjøpe den! Garantert! Ler så tårene triller her.

  det er kanskje ikke pent å le av deg i den svette situasjonen du har befunnet det i, men man har faktisk ikke noe valg - du beskriver bare situasjonen så utrolig bra. *ler enda* Tusen takk for latteren!

  SvarSlett
 9. Ler høyt sammen med de andre her, men svettet litt også. Har også hatt gleden av å reise alene med baby og masse baggasje, og det er IKKE artig på Gardermoen - spesielt ikke hvis man har dårlig tid..

  SvarSlett
 10. Ha ha, lurte på om jeg skulle sneise de rimene, men så kom jeg på at vi er nesten bare damer på jobben, og at den ene herren er assistent. Så det tar seg nok ikke så bra ut. Men mulig jeg kan få litt ekstra oppmerksomhet på min manns jobbs julebord. De har bare en dame. Blir jo litt ekstra trøkk på henne da!!

  SvarSlett
 11. flyplasser er et pes ja...
  men velkommen hit vest da, kos deg, jeg bor på karmøy og det regner her og :-p

  SvarSlett
 12. Hjelpe meg... du skriver så jeg kjenner svettebygene nedover ryggen her... Jeg føyer meg til horden med fans... gir du noen gang ut en bok... så løper jeg og kjøper!!! Håper forøvrig at svetten har lagt seg og at du har funnet hvilepulsen igjen. En skikkelig hverdagsheltinne er du!

  SvarSlett
 13. Herregud, for en start på turen! Kjenner svetteperlene renner nedover ryggen her! Og så "forventer" folk at man skal være smilende, god og omsorgsfull når man reiser med de søte små...! Skal ivertfall ikke gå rundt og banne og frese! Bra vi har god trening i å smile gjennom samenbitte tenner.... ;)

  Håper dere koste dere når dere var framme da, og at turen tilbake ikke blir/var slik!

  SvarSlett
 14. HAHAHAHAHAHA. Nå sitter jeg her kl.06.22 en onsdagsmorgen og ler så jeg tisser nesten på meg HAHAHA. Er du journalist?? Du er rå!!

  SvarSlett
 15. Hahahahahaha!!!! Ler høyt her!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails