lørdag 17. oktober 2009

Lyder om natta

Om kvelden bysses/rugges/ammes det lille nurket i søvn, og så legger vi henne i vognbagen, som bæres ned når vi legger oss. Når hun våkner, logger hun seg på sin mor, og ligger der til neste dag. Hun har det aldeles utmerket - mora ligger mer ubekvemt, for å si det sånn. Så i natt prøvde jeg å legge henne tilbake i bagen etter amming. Og der lå hun, uten å skrike! Det var grynting, hvesing, smatting og murmling (vet ikke om det er et ord, men jeg synes så tydelig at hun drev med litt murmel). Men altså, ikke noe som kunne minne om sutring. Dette holdt på en time, mens jeg lå og lyttet og lurte på om hun kanskje hadde forvandlet seg til en middels stor grevling der i mørket. Lydene var veldig grevlingaktige. Så ble det brått stille, og da måtte jeg ihvertfall ligge og lytte - hadde hun sovnet? Pustet hun? Jepp, hun sov! Godt! Så da lå jeg våken og ventet på at hun skulle våkne igjen. Resultatet er vel at jeg ikke har sovet noe særlig bedre i natt enn de andre nettene, men slapp ihvertfall å tilbringe ti timer i senga låst i en posisjon.
Og til de av dere som har gladhistorier å komme med, sånn som "alle mine har sovet hele natta fra første stund", eller "min sov treogførti timer fra han var to uker gammel" - jeg vil IKKE høre om akkurat det.
Ellers - ha ei fin helg!

4 kommentarer:

 1. Huffda...du, da kan jeg fortelle deg at min ramp sov ikke en pøkk fram til han var 10 mnd.
  Og de 12-13 minuttene han faktisk sov i slengen, var han fastklista til en pupp. Konstant. Våkna så og lette hysterisk etter neste pupp i et slags hyl-og-skrik-for-livet oppgjør.

  Takk gud for push ups!

  Ha ei fin fin helg!

  SvarSlett
 2. Akkurat sånn er det her og. De sier man må prøve å nyte det, for snart er de stor og har flyttet fra sin mor. Men ikke bare, bare å se verdien og sjarmen i snøfting og grynting på 2.timen om natta. Har aldri vært bortskjemt med unger som sover hele natten. Min mor sier det er til pass for meg, for jeg var likens. :D

  Så nyt det. ;P

  SvarSlett
 3. Å, jeg kjennermeg så godt igjen - ligge på nåler, enter det er no sånn eller sånn, sjekke om han sover, lytte om han puster, irritere seg når "pålogget". Så takk - for at du minner meg på at det ikke er bare bare med de søte små .. er såååå glad jeg er ferdig med den slags, men nå er det litt sånn... "hvor ble det av den lille deilige kosemosebabyen - nå er de store låk begge to og har ikke tid til den slags. Det har sin sjarm begge deler, men babystadiet helst i tilbakeblikk ;)

  SvarSlett
 4. Slapp av, Pia! Jeg tror ikke på de som sier at deres små har sovet hele natta fra de kom fra føden. Og se på nattevåket som trening til tenåra - når de søte små er store og selvstendige -???- og ikke kommer hjem før det er tid for andre å stå opp på lørdag- og søndagmorgen.Det kan bli litt lytting etter liv igjen da. Kos deg med alle sammen!
  Hilsen Grete

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails