lørdag 11. juli 2009

Indisk film

Her kommer et lite innlegg om indisk film. Jeg er absolutt ingen blodfan, ei heller noen ekspert innen området. Men jeg har sett langt flere indiske filmer enn gjennomsnittet her i Norge, som jeg tipper er på rundt 0,7 film pr (etnisk norske) innbygger.

Jeg tilbragte deler av barndommen/ungdommen her, og et av mine beste minner derfra er kino-kveldene. Foreldra mine kokte ei stor gryte lapskaus, og så dro vi av gårde på Drive-In kinoen, rigga oss til med tepper og puter på og foran bilen, og så spiste vi lapskaus og så på film. Og filmene som ble vist, var jo som regel Bollywood-klassikere (klassikere og klassikere - hva vet jeg om det...). Det som er fascinerende med indisk film, er jo at de inneholder absolutt alt - det er action og romantikk, dans og drap, komedie og grøsser i ett. Ikke så mye sex, men det dukker alltid opp ei pen jente i våt sari, enten i en vannspreder eller i ei elv, og det er et tegn på..,ja, du vet. Det som ikke er, eller var, så gøy, var at filmene var uendelig lange. Og det meste foregikk på hindi. Så etter at vi hadde spist opp lapskausen, og fått se at helten reddet sin ukjente tvillingbror ut av et brennende hus, mens han sang og danset, etter at han hadde kjempet mot 14 karateeksperter og før han ble bitt av et rabiesbefengt esel, vel, da dro vi. Så jeg har sjelden sett en slutt, for å si det sånn. Dessuten gikk ofte strømmen etter et par timer, så da dro vi uansett hjem.

Men jeg har en indisk film jeg absolutt vil anbefale, og det er Slumdog Millionaire! Danny Boyle er regissør, så den er vel ikke hel-indisk, men så absolutt en indisk film. Og legg merke til at "min" helt, Amitabh Bachchan, dukker opp i en liten rolle!

1 kommentar:

  1. Jeg må tilstå at jeg aldri har sett en Bollywoodfilm, til tross for at jeg er selverklært filmnerd. Likte Slumdog godt da :D Skikkelig fiffig fortalt.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails