fredag 24. juli 2020

Ut på tur!

Jeg tenkte at jeg skulle skrive et av mine vanlige, flåsete innlegg, denne gangen om fjellturer, der budskapet skulle være at det egentlig bare var å stikke opp på en eller annen snasen fjellformasjon, få tatt et spektakulært bilde, og så stikke ned igjen. Kakestykke, lissom. Merka som krevende løype inne hos DNT? Yeah, right. Når jeg kan gå opp dit, kan vel alle.

Men så kom jeg på at det ble litt feil. For du MÅ faktisk være litt forberedt før du legger ut på en eller annen fjelltur. Du må være godt og riktig kledd. Du må vite at du klarer å gå både langt og på ulendt terreng.

På sosiale medier kan man bli blenda av de kuleste bildene på de kuleste stedene, men husk at bak en perfekt fasade kan det skjule seg mye grums.

I sommer kan det se ut som om jeg sprekt og sporty har hoppa meg opp på diverse fjelltopper i Norge. Det er jo for så vidt sant, og jeg kunne godt ha sagt sånn som jeg pleier å si «Æh, Trolltunga! Det vakke SÅ ille, da! Alle kan gå dit!» Og på en måte er det sant. Det var ikke så ille som jeg hadde frykta. Men du må ha gode tursko. Du går på snø, gjennom bekker, på steiner og på grus. Du må ha gode klær. Du kan få sol, og et par timer seinere kan det snø og blåse. Du må drikke og spise og alt det derre der. Du må fikse å bli sliten og få vondt i beina. Og når du etter noen timer er våt av svette, kjenner at en tånegl er løs og higer etter en tur på et vanlig toalett, så må du klare å fokusere, tråkke riktig og gå videre. Vi hører stadig om folk som må reddes ned fra fjellheimen fordi de har ramla, vrikka beinet eller at de rett og slett er utmatta. 

Jeg er så heldig å ha en meget turvant mann med meg på turer.

Så når du nå ser mine spektakulære hoppebilder, så vit at det ligger en del svette mil, støle legger, vonde knær, sutring og løse tånegler bak. 
3 kommentarer:

  1. Et godt poeng! Det er nok endel som lar seg blende av instavennlige bilder og glemmer at det faktisk krever litt å komme seg dit.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails