onsdag 6. juni 2018

Bridgewalking!

*Fortsatt den sponsa turen, i regi av Visit Lillebælt*

Vi skjønte ikke helt hva bridgewalking var, bortsett fra at vi antok at vi skulle gå på ei bru. Stor var gleden da vi ble hjertelig mottatt av hele tre kjekke menn, som skulle være til vår disposisjon. Vi fikk utdelt de flotteste outfits, en slags fengselsaktig onepiece med reimer og belter. Og hjelm.

Så begynte vi å klatre. Oppover selveste Gamle Lillebæltsbro, som binder Fyn og Jylland sammen.

Som de første norske kvinner (ifølge guiden Jesper. Eller var det Jonatan?) skulle vi få bli med under brua for å se hvordan den var konstruert. Og når jeg sier under brua, var det under brua. 30 meter under havoverflaten.

Dansk er jo ikke akkurat verdens enkleste språk å forstå. For eksempel synes jeg at MEST og MINST høres helt likt ut. Og tenk deg at du har klaustrofobi og akkurat er på vei inn i en minimal, trang og bråkete heis som skal føre deg ned i noen celler under brua og under havet. Så sier den joviale Jesper (eller het han Allan?) kjekt: «Nu er I på det MINST trygge stedet i Danmark!». Da fikk vi nesten en synkront panikkanfall, men guiden reddet seg inn ved å gjenta MEST litt mer tydelig.

Vi kom oss trygt ned, fikk foredrag om stålkonstruksjoner og brubygging, og akkurat der må vi innrømme at vi falt litt ut, sånn mentalt. Men vi fikk med oss noe med 2,5 ganger Eiffeltårnet og en som het Thorsen, og så var det opp igjen. 

Og vel der oppe, starta den ekte bridgewalkinga, som faktisk er en stor turistattraksjon der ved Lillebælt. Du må være over 1.40 høy og så må du kunne gå. Ellers passer dette for de fleste, vil jeg tru? Vi hadde en fin tur med fantastisk utsikt, og vi fikk vite litt både om Lillebælt, Fredricia, Carlsberg og andre danske greier. 

Det er ikke mange steder i verden du kan være på Bridgewalking. I tillegg til Lillebælt, kan du gjøre det i Australia og på New Zeeland. Så det er jo enklest å komme seg til Danmark.

Etter vår VIP-guiding, følte vi det litt vanskelig å gi slipp på våre tre nye danske venner. Men vi måtte bare ta farvel.
Helmet is the new black, som de sier på Lillebælt.
Og så syklet vi glade videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails