søndag 27. mai 2018

Bønnas fotballkarriere

Til Bønnas gymlærer!

Jeg vet ikke hvem andre jeg kan henvende meg til. Det gjelder Bønnas fotballag, men siden jeg ikke aner hva hverken laget eller treneren hans heter, ber jeg deg om å ta saken videre.

Bønna kom fortvilt hjem en ettermiddag og uttrykte misnøye fordi han ikke var tatt ut på førstelaget.
Og mammahjertet blør over å se ham så trist, han er jo vant til at vi legger til rette for ham og gir ham det han vil ha. Slik er det jo med disse vidunderlige øyenstenene våre, vet du.

At Bønna sjelden møter opp på trening, har sin naturlige forklaring. Han går en del på skolen, dessuten er han opptatt i sosiale sammenhenger med gode venner. Han spiller også dataspillet Fortnite, så å møte opp fysisk til treninger er vanskelig. Dessuten legger ikke laget opp til transport til og fra treninger, det kan virke som om de mener at ungdommen skal sykle eller gå! Jeg skulle likt å se HMS-planer, forsikringsavtaler og annet hvis de virkelig mener at en tenåring selv må gå eller sykle gjennom både trafikk og ulendt terreng. Vi foreldre er som regel opptatt, og vi trenger dessuten egentid i en ellers så hektisk hverdag, så vi har ikke mulighet til å stille opp med transport.

Bønna har også fått en del ufortjent negativ tilbakemelding de gangene han har møtt på trening eller kamp. At han i forrige uke beklageligvis kom til å skade dommeren, synes jeg det er ufint å kommentere. Tenk deg selv hvis du blir hardt dyttet, mens du har munnen åpen? Det sier seg selv at du vil bite tennene hardt sammen når du plutselig kjenner en annen persons kroppsdel i din munn. Jeg tror neppe Bønna bevisst gikk etter dommerens halspulsåre i den hensikt å skulle skade noen. Heldigvis gikk det bra denne gangen. Bønnas tenner er like fine som før, han har kun opplevd litt ømhet i øvre gom.

At Bønna stadig får tilsnakk for språkbruk synes jeg blir helt latterlig. Vi snakker fotball! Og tenåringer! Vis meg den tenåringen som ikke æreskrenker eller skjeller ut med- og motspillerere! Dette er da en naturlig del av det å være tenåring! At han kan finne på å kaste drikkeflasker eller kjegler etter trenere er jo bare hans måte å få ut litt frustrasjon på. La ham rase litt fra seg, og så bør dere ha en iskald Red Bull og en pose Sørlandschips lett tilgjengelig, så tror jeg Bønna vil roe seg rimelig kjapt. De andre på laget må heller ikke le, sende blikk eller si noe slik at Bønna kan føle seg mobbet. Samtidig er det viktig at han blir inkludert og får være en viktig del av fellesskapet.

Uansett, jeg lurer på om du kan ordne opp slik at Bønna får spille? Og gi beskjed om at han vil være spiss. Han vil selv velge hvilke kamper han vil stille på og han vil gjerne se an hvem andre som er på laget. Ikke særlig gøy å havne på et taperlag med alle de retarderte, som Bønna pleier å si;)

Ha en strålende dag i varmen!

Mvh Pia

P.S: Vi tar oss alle en tredagers denne uka, det er meldt strålende vær og vi vil benytte de varme dagene på hytta på Hvaler.  Jeg er usikker på om Bønna orker å bli med, men siden vi ikke er hjemme, blir det umulig for oss å få ham opp og av gårde på skolen. Dette regner jeg med at skolen har full forståelse for.

2 kommentarer:

  1. Han går en del på skolen, faktisk ! Vi snakker fotball og tenåringer!Jeg kunne fortsatt å trekke frem latterfremmende setninger... glad Bønna også forsøker å være fysisk aktiv og får sove ut en tre dagers 😪Takk Pia

    SvarSlett
  2. Hahaha... hadde en høytlesning for tenåringene her hjemme😂😂😂

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails