onsdag 6. september 2017

Boktips i sårbarhetens tid

Plutselig fikk jeg tid og lyst til å lese. Og jeg har hulka meg gjennom diverse bøker. Jeg tror at jeg hadde en slags innebygget kjærlighet-, smerte- og håp-radar da jeg tok et raid på biblioteket før sommerferien. Det var voldsomt så mange bøker av og for middelaldrende kvinner i livskrise jeg klarte å raske med meg. Nå var ikke alt jeg fant akkurat gull. Men jeg må få anbefale Sissel Grans bok "Det er slutt" . Der ble det mye hulking, hiksting og en del snørr, men også gjenkjennelse og trøst. Fraser som at man skiller seg for å redde sitt døende selv var jo svulstige ord som traff meg midt i hjerterota. Og jeg hiksta enda mer.

Etter andre mer eller mindre fengende bøker, endte jeg opp i slutten av ferien med Elizabeth Gilberts "Evig din", oppfølgeren til "Spis elsk lev". Her fikk jeg trua på at livet kan endre seg til det bedre, og at man til og med kan treffe sin sjelevenn, etter en skilsmisse.  Ja, jeg ble ganske så optimistisk, helt til jeg googla Elizabeth Gilbert og fant ut at hun var skilt på nytt. Nå hadde hun riktignok funnet den store lykken enda en gang, med sin beste venninne. Som var døende av kreft. Det var lissom ikke den happy endinga jeg var ute etter.

Men altså, Sissel Gran, folkens! Både for dere som skal skilles og dere som absolutt ikke skal det.

Ha en lesende kveld, med eller uten samlivsbrudd!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails