søndag 26. mars 2017

Utydelige rutiner på ungdomsstrinnet

Til lærerne på ungdomstrinnet.

Vi har ikke vært særlig fornøyde med oppstarten på ungdomsskolen, og det viser seg at dere fortsetter med å gjøre Bønnas skolehverdag til en ubehagelig opplevelse. Jeg mistenker dere for å ha snakket med lærene på barneskolen, og dere har sikkert tatt infame beskyldninger fra ustabile lærere for god fisk. Hva med å se Bønna som han er? At noen av lærene på barneskolen hadde problemer med å takle Bønna rent mentalt, sier vel mer om dem enn om ham. Jeg kunne tenke meg å bringe dette videre til menneskerettsdomstolen i Haag. Det ville være interessant å få høre deres syn på hvordan falske rykter kan spre seg fra en skole til en annen, falske rykter som ikke gjør annet enn å ødelegge en velfungerende elevs skolehverdag.

I tillegg til elendige karakterer som dere prakker på ham, har han nå fått såpass mange anmerkninger at dere truer med nedsatt karakter i orden og oppførsel. Jeg blir rystet. Hvorfor gjør dere dette? Hva vil dere, egentlig? Knuse et barnesinn i sin mest sårbare periode, i overgangen fra barn til voksen? Les litt psykologi så kan dere kanskje lære at det er i disse årene at hjernen dannes og at man noen ganger kan finne på litt tull og tøys. Dette er en naturlig prosess! At han har trykket på brannalarmen ved et par anledninger, knust ei toalettskål og punktert dekkene på rektors bil er ikke mer enn man bør regne med blant gutter i denne alderen. Å nedsette en ordenskarakter vil da ikke hjelpe ham?! På barneskolen fikk elevene klare og tydelige beskjeder om hva som var lov og hva som ikke var lov. Jeg har sett i skolens reglement og der står det intet om punktering av bildekk eller toalettskålknusing. Hvordan forventer dere at et barn skal vite forskjell på rett og galt når dere er så lite konkrete?! Hvordan skal en fjortenåring forstå hva dere mener med uønsket adferd? Ønsker dere ikke at Bønna skal snitte hull i medelevers boblejakker, så må jo dette nevnes i forkant! Vi har heller ikke lest hva konsekvensen kan bli hvis skolebøker tas med på gokart-banen og ved et uhell blir innsmurt i gjørme og overkjørt gang på gang til bøkene rett og slett smuldrer opp. Skal Bønna straffes for dette? Nei, her bør dere gjennomgå skolens utydelige rutiner og reglementer.

Et lyspunkt i denne ytterst grå skolehverdagen, er at Bønna har kommet hjem og fortalt at mattelæreren skal ta kontakt med oss angående å få et annet matematikkopplegg for Bønna. Det gleder oss at en av lærerne endelig ser Bønnas potensiale, og vi regner med det er videregående pensum det er snakk om?

Mvh Pia

P.S: Etter en rask telefonsamtale med trinnets matematikklærer, ønsker jeg nå å politianmelde henne. Hun foreslo frekt og freidig at Bønna kanskje burde jobbe med mattebøker fra 4.trinn, siden hun mente at han hadde store hull i basiskunnskapen.  Hva med å tette de hullene, isteden for å plage oss med provoserende samtaler?  Å ringe til oss for å klage og spre ubehag kan hun lett gjøre, mens å lære ham forskjell på pluss og addisjon, nei, se, det tar hun seg ikke tid til! Hva gjør dagens lærere, egentlig, i tillegg til å ha ferie halve året?

7 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails