torsdag 1. desember 2016

Nedtur på nedtur

Kjære Else- Beth!

Jeg skriver til deg i stor og bunnløs fortvilelse. Det vi trodde skulle bli en gedigen opptur for oss alle, viser seg å være et helvete, for å si det rent ut. Overgangen fra barneskolen til ungdomsskolen har vært som å gå fra pest til kolera. Ungdomsskolen viser null vilje til forståelse eller vennlig kommunikasjon. De er tydelig ute etter å ta Bønna. På samtlige prøver de har hatt, jeg gjentar PÅ SAMTLIGE! har Bønna kun fått enere bortsett fra i trommespill der han fikk en sterk toer.
Vi var inne til samtale med læreren i KRLE fordi Bønna angivelig hadde skrevet noe tull og tøys på en prøve. Det var kun uskyldige tenåringsstreker, men læreren virket helt mentalt syk der han bablet om rasisme og hets og truende ytringer. Herregud, de er tretten år! Det er sånn de skriver i den alderen! Dessuten har Bønna aldri vært interessert i hverken K, R eller LE, og jeg regner med at det er dette læreren reagerte mest på. Jeg etterspurte læreren hva slags kompetanse han egentlig har innen KRLE. Har han master i K eller R kanskje? Nei, det hadde han visst ikke. "Men jeg har en kvartårsenhet i sløyd!" sa han og blunket jovialt til meg, og da ble jeg helt satt ut. Prøvde han å være morsom eller var han bare rett og slett frekk?

Jeg håper du kan ta kontakt med skolens ledelse for å sette dem litt på plass. Forklar dem også om Bønnas situasjon, at han er en sårbar og god, men også særs kvikk og intelligent gutt.

Vi har virkelig stilt opp dette skoleåret (bortsett fra de to første ukene da vi var i Syden. Og den turen til New York i forbindelse med høstferien.) Bønna kommer ofte på skolen, han er ren og flott i tøyet, han går til byens beste frisør hver fjerde uke, og han har med seg de nydeligste skolelunsjer. Med dessert. Dette er en gutt som rett og slett har alt. Og så behandles han , og vi, på denne måten. Det er en skam for velferds-Norge.

Jeg håper, Else-Beth, at du kan ta saken videre. Jeg makter ikke mer. Vi har vært positive og imøtekommende fra første stund, men nå sier kroppen stopp. Både jeg og Roar er høysensitive, og vi bør ikke stille på flere møter med negative vibrasjoner.

Mvh Pia

P.S: Vi har hørt rykter om en slags toleransetur som vil finne sted i 10.klasse. Det synes jeg høres flott ut, og vi ønsker at Bønna skal lære å vise større toleranse for grønnsaker. Han tolererer godt ketsjup, hvetemel i vaffelform og det meste av kjøttdeig. Jeg vet om et All-Inclusive hotell på Ibiza der lunsjbuffeten er glimrende for de som sliter med ulik intoleranse, og mitt forslag er at toleranseturen legges dit. Jeg kan gjerne bli med, men har ikke kapasitet til å ta ansvar for noen elever.

5 kommentarer:

  1. Haha, herregud det gjør så vondt å lese og så godt å le ������

    SvarSlett
  2. Er sååååååå glad for at jeg ikke er lærer påbønnas skole😧😂

    SvarSlett
  3. I dag var det så godt å kose seg med en Bønna-historie :) Go helg :)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails