tirsdag 20. desember 2016

Jul på ungdomstrinnet

Til lærerne på ungdomstrinnet.

Ja, det er så mange av dere at det er umulig å vite hvem man skal henvende seg til. På barneskolen hadde Bønna en trofast lærer som vi kunne forholde oss til, mens på ungdomsskolen er det kun kaos.
Forrige uke oppdaget jeg at Bønna hadde tentamen. Det hadde ikke blitt sendt ut noe varsel om dette på forhånd. Ingen mail ventet på meg og ikke en skarve SMS hadde dere tatt dere bryet med å sende ut. Hva hvis eleven hadde tenkt til å ta fri for å handle julegaver akkurat den dagen? Eller hva hvis eleven hadde planlagt en velfortjent egenmeldingsdag? Jeg synes virkelig dere bør forbedre rutiner når det gjelder å informere oss foreldre. Dere kan ikke forvente at en trettenåring skal holde styr på disse dagene, og vi har aldri fått noen opplæring på fronter, så hvordan tror dere at vi får vite om disse heldagsprøvene, egentlig?

Noe av gleden med heldagsprøver, er jo at man kan få ha med seg potetgull og at man kan få gå tidlig hjem. Siden vi ikke fikk vite noe om heldagsprøven før jeg kjørte Bønna ned på skolen, fikk vi heller ikke tid til å handle inn noe snacks. Før jeg dro på yoga-timen med min private coach, rakk jeg å bestille en pizza uten løk og sjampignon. Da pizzabudet fra Peppes troppet opp på skolen, ble han avvist ved døra! Bønna måtte gå ut på gangen for å spise pizzaen sin! Jeg finner ikke ord for å beskrive den krenkelsen dette må ha vært! Hvordan har dere hjerte til å la en stakkars anemisk tenåring sitte på gangen, alene, mens han spiser en pizza og skyller ned med Red Bull? Alle de andre fikk sitte i klasserommet og kose seg med potetgull og sjokolade, mens min sønn ble brutalt skjøvet ut fra fellesskapet.

Jeg lurer også på hvorfor dere har kuttet ut juleverksted og andre juledager? Dette har vært koselige tradisjoner Bønna har satt stor pris på, og jeg håper virkelig dere viderefører dette også på ungdomstrinnet. Og når er klassens juleavslutning? Har Bønna fått en rolle i årets juleskuespill? Hvem har vært castingansvarlig ? Jeg ønsker å ta direkte kontakt for å formidle ønsker om Bønnas rolle.

Vi vet av erfaring at de siste dagene kun brukes til tant og fjas, og ønsker at Bønna kan få bruke tiden til noe fornuftig. Vi sender derfor med ham et kredittkort, og ber om at han får gjort ferdig julehandelen i løpet av de siste skoledagene.

Mvh Pia

P.S: Vi må også få si at vi har store forventninger til Bønnas første karakterutskrift, og minner dere om at vi er en ressurssterk familie både når det gjelder økonomi og advokattetthet, så vi ber dere tenke dere om flere ganger før dere setter de endelige karakterene. God jul.

3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. :) Herlig ny historie om Bønna! :) Go jul, Pia :)

    SvarSlett
  3. Korleis gjekk det med karakterkortet?

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails