torsdag 20. oktober 2016

Skuffet etter første møte med ungdomsskolen

Hei Kristian!

Jeg må si vi sitter igjen med en stor skuffelse etter vårt første møte med ungdomsskolen. På foreldremøtet føler jeg at jeg rett og slett ble nedstemt da jeg tok ordet og la fram mine ideer til russebusskasse. Dere lærere gjorde heller ikke noe for å støtte meg. Og hvorfor ble det ikke avsatt nok tid til å informere om Bønna? De foreldrene med det barnet med Downs ble veldig prioritert, synes jeg. Er det ikke en likhet for loven? Her burde dere virkelig gå i dere selv og tenke litt på hva slags signaler dere sender oss som foreldre.

Bønna har også kommet hjem med sin første karakter, en ener. Nå er jo Bønna en ener i det meste, men jeg har forstått det slik at 1 på ungdomsskolen faktisk betyr Lite Godt? Dette kan da ikke stemme? Jeg så jo på Bønnas test at han ikke hadde skrevet stort, men dere forventer da ikke store greiene på den aller første testen? Hva hvis Bønna ikke forsto spørsmålene? Hvordan var blodsukkeret hans? Og inneklimaet? Var klasserommet dekket av pollen? Hadde noen av elevene i klassen enten gluten eller hasselnøtter i sekkene sine? Du vet vel at det kan være mange viktige faktorer som gjør at en elev ikke får vist sitt potensiale. Jeg krever at Bønna får ta testen på nytt, i trygge og sterile omgivelser.

Vi beklager at Bønna har kommet en del for sent disse ukene, men han er tenåring, vet du, og vil heller sitte oppe i nattens mulm og mørke og kose seg med et nettspill i steden for å legge seg. Jeg regner med du har forståelse for dette, det heter vel ikke ungdomsskole uten grunn;) Jeg vet at det er flere skoler og arbeidsplasser som opererer med fleksitid, kunne det ha vært noe for dere? Å ha kjernetid mellom 12 og 13, for eksempel?

Angående forslag fra Bønnas fransklærer om å bytte fra fransk til engelsk fordypning: Her kan du bare gi beskjed om at det ikke er aktuelt. Bønna vil trenge fransk før videre studier, og Bønnas onkel har en penthouse-leilighet i Lyon, så da sier det seg vel selv at det ikke er engelsk han bør fordypes i. Hvis en fransklærer har så lite kompetanse i fransk at hun ikke en gang klarer å lære bort språket, undrer jeg meg veldig over hva en slik lærer gjør i norsk skole i dag.

Mvh Pia

P.S: Bønnas tannemalje har begynt å forvitre, og jeg mistenker at jusen i skolekantina kan være synderen. Kunne verneombud på skolen tatt saken videre?

3 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails