søndag 16. oktober 2016

Netflix and chill. Med mor

Jeg og et par sønner var aleine hjemme en lørdagskveld, og jeg skulle prøve meg på kvalitetstid.

"Hei, gutter, blir dere med på litt Netflix and chill, eller?" ropte jeg.
"Æsj, mamma, du vet hva Netflix og chill betyr?!" ropte en tilbake.

Oh yes, jeg veit det. Men jeg tenkte faktisk at vi kunne se på en eller annen serie på Netflix. Og så kunne vi chille. Da synes jeg Netflix og chill var innafor.

"Kom igjen a! Jeg har kjøpt brus og chips og greier!"
"Kutt ut mamma! Du er ikke morsom!"
"Jeg mener ikke å være morsom! Kan dere ikke bli med a?"
"Mamma! Du vet hva det betyr!!"
"Ja, men jeg tenker sånn seriøst at vi skal se på Netflix! Og så kan vi chille sammen!"
"Mamma! Gi deg!"
"Ja, men herregud! Jeg prøver bare at vi skal ha det koselig sammen! Det er jo bare oss tre i huset, vi kan vel gjøre noe sammen?"
"MAMMA! Du er ekkel! Gi deg!"

"Ok. Da får jeg ta Netflix og chill helt aleine."

"MAMMA!!! ÆSJ!!"

Kvinne, som chiller og ser på Netflix. Aleine.

7 kommentarer:

 1. Høres kjent ut. ;)

  SvarSlett
 2. Hahaha! Så herlig. Digger tightsene dine. Her var det også Netflix og chill på egenhånd (no pun intended) i går. Funker det! ;)

  SvarSlett
 3. Nå lo jeg godt! Du er en artig dame :)

  SvarSlett
 4. Sånn er det her i huset også - om det skulle vise seg at jeg og tenåringen skulle være alene ei helg. Kan ikke sitte på stua sammen med mammaen sin og se noe sammen på TV eller en film, ha "kvalitetstid". Neida, vi sitter i hver vår ende av huset. Mor med fjernkontrollen og eget snop, og chiller. :-)

  SvarSlett
 5. Herlig lesning! Du er så flink å formulere ting! :)

  Det er en ting å sitte sammen og se Netflix.
  Det går greit her i huset. Men å bli enige om hva man skal se?
  Her i huset har vi en datter. Og mor og datter blir alltid enige. Så det ender ofte med at mannen i huset må se damefilm :D

  SvarSlett
 6. I forrige uke måtte jeg forklare sønnen min på 13 at det ikke var særlig smart å surfe på nettporno på den skoleIpaden de har fått utdelt(ja, de har fått hver sin IPad utdelt til skolearbeid, og blitt OPPFORDRET av rektor til å søke/laste ned hva de enn trenger). Noen har da ikke skjønt at all internetttrafikk blir overvåket og sporet direkte til IP-adresse og bruker(noen ganger er det lurt å ha en mamma som er IT-ingeniør ). Poden hadde skjønt dette, men det hadde endel av kompisene ikke fått med seg. Ok. Jeg ba han om å si ifra til dem, slik at de ikke ble oppdaget.
  Er jeg da en skrekkelig mor som da ikke forteller foreldrene til disse kompisene hva de holder på med? I mine øyne; nei. Min sønn deler alt(nesten) med meg, det være seg dette, eller annet som de driver med. Han har tydelig behov for å snakke om dette, diskutere og vurdere om hva som er greit eller ikke. Spørsmål om sex kommer nå på løpende bånd.

  Han og lillesøster bor fast hos pappaen sin, og de er hos meg annenhver helg, og diverse ukedager. Pappa har en helt annen holdning til det meste, noe som har ført til at 13-åringen har lukket seg helt, fordi pappa sier at alt er feil, han truer med å fortelle om ting han har oppdaget,evt blitt fortalt, til andre foreldre i klassen. Og da kommer sønnen i en skvis; han blir en tyster, samtidig som han forstår at han ikke kan fortelle noe til pappaen sin(noe som han lengter etter å gjøre uten at det skal få represalier ), så han velger å holde tyst om alt som er viktig for ham.

  Så da får jeg alle historiene, alt han/de driver med - helt usensurert, uten en eksmann å diskutere dette med. Men, dette var ikke hovedpoenget. Poenget mitt var at så lenge en forelder er åpen og er villig til diskutere, men allikevel har trygge rammer/grenser vil en tenåring komme til en med undring og spørsmål. Og selv om man vil filleriste tenåringen så er det lurt å tenke på alt det man selv har gjort.... Og innleggene dine får meg til å tenke videre til mine barn blir eldre, takk for mange spot-on kommentarer!

  Det eneste jeg tenker og håper for mine barn er at de ikke følger i mine fotspor - enn så lenge så ser det trygt ut. Bortsett fra yngstedatter på 9 som lurte på hvorfor hun ikke fikk vin til middagen når barna i Frankrike fikk vin....

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails