tirsdag 6. september 2016

Foredrag, faktisk!

I løpet av de åra jeg har blogga, har det dukket opp diverse forespørsler. Avis. TV. Foredrag. Jeg sier alltid nei. Som oftest fordi jeg ikke har lyst. Eller så tør jeg ikke. En sjelden gang har jeg tenkt "Åh, akkurat det hadde jo vært litt spennende, da!".  Men så feiger jeg ut.

Jeg ble spurt om å holde et foredrag under Østlandske Lærerstevne, som finner sted i november. Jeg hadde bittelitt lyst, men samtidig tør jeg jo ikke. Så jeg svarte nei. Jeg ble bedt om å vurdere det litt mer. Men hva var vitsen i det? Jeg tør jo ikke. Og når det er ting som man har litt lyst til, men samtidig er redd for, er det jo tryggest å si nei, ikke sant? For tenk om man dummer seg ut. Tenk om alle stirrer på deg og tenker KOKO! Tenk om ingen skjønner at jeg prøver å være morsom. Tenk om folk klapper litt sånn høflig, reiser seg underveis, sukker høyt, stiller ubehagelige spørsmål? Nei, da er det bedre å feige unna først som sist.
Veldig stolt av den kursbeskrivelsen der.
 
Så hørte jeg om en mannlig kollega som også hadde blitt spurt om å holde foredrag. Han sa selvfølgelig ja med en gang. Så gøy! Tenkte han sikkert. En erfaring rikere. En utfordring. Sjansen til å prøve noe annet. Det er så mange menn som bare hopper i det. De er ikke nødvendigvis flinkere enn oss damer. Men de bare tør, de, uten de dumme hvahvishvorfor?

Greit. Han turte. Da skal jaggu meg jeg også tørre. Så jeg sa JA.

Nå skal jeg da holde et foredrag om samarbeid hjem-skole. Et underholdende et. På to timer. Jeg trodde vi snakka sånn et kvarter. Det hadde jeg fiksa. Men to timer blir sikkert flott. Og jeg skal jaggu meg klare det.

Og det hadde vært veldig hyggelig om noen av dere kom. Så dere kan utstråle varme og vennlighet, lissom.
OMG

Til de av dere som seriøst kommer - det skal bli et bra foredrag, altså. Jeg tenker så det knaker. Bønna-quiz og et rykende ferskt Bønna-brev blir det i hvert fall.

8 kommentarer:

 1. Oi!! Så spennende! Masse lykke til!

  (Jeg kan relatere meg til følelsen. Jeg var på God Morgen Norge og Tv2 Nyhetskanalen i går. Ble spurt på fredag, og var på i går, nervevrak mesteparten av helga - men det gikk veldig bra altså!! Og veldig gøy etterpå!)

  SvarSlett
 2. Så spennende Pia!! I sånne situasjoner sier jeg alltid til meg selv: Tenk som en mann!! Han hadde sagt ja, som du skriver. Og takk deg selv rett før du skal holde foredraget for at du ikke er en mann også.. for han hadde mest sannsynlig forberedt seg mye mindre.. Og han hadde holdt på mye lenger enn nødvendig.. Heier på deg! Hilsen Maria E.

  SvarSlett
 3. Så spennende, Pia!!! Jeg er sikker på at du klarer det der med glans. Masse lykke til!!

  SvarSlett
 4. Så bra at du sa ja! Dette kommer til å bli SÅ bra! Lykke til! :)

  SvarSlett
 5. Dette kommer du til å takle helt STRÅLENDE!
  Skulle gjerne vært der og hørt på deg.
  Lykke til

  SvarSlett
 6. Lykke til! Det går helt sikkert bra!!

  Jeg leste gjennom katalogen for ØL for et par uker siden, så ikke deg der, tenkte bare at her var det mange altfor seriøse foredrag på en fridag ...

  Dessverre er jeg opptatt, ellers skulle jeg gjerne tatt turen og hørt på deg! :-)))

  Hilsen lærer som digger Bønna og moren hans!

  SvarSlett
 7. Så kult at du valgte å tørre. (Ja, for ikke å undervurdere angst, noen ganger er det et valg).
  Og Bønna... love it!

  SvarSlett
 8. Så kult at du valgte å tørre. (Ja, for ikke å undervurdere angst, noen ganger er det et valg).
  Og Bønna... love it!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails