torsdag 30. juni 2016

Bare hjemme i ferien? Et sommertips!

"Jeg lurer på hvordan ho derre Pia fra Pias verden tilbringer disse nydelige sommerdagene?", er det nok noen som lurer på. "Sitter hun på en fortausrestaurant i Firenze og stirrer sin hjertens utkårede i øynene mens barna flagrer elleville rundt dem med hver sin nystekte calzone i kjeften?
Tar de dykkerkurs på Maldivene hele gjengen? Koser hun seg glugg med verdens herligste venninnegjeng bestående av la oss si 20-30 glade kvinner på SPA i Rømskog?"

Nope. Tidligere i dag sendte jeg denne meldinga til søstra mi, som også lurte på hva jeg drev med. "Mannen på jobb, gutta sover, Henny ser på Galakseparken på iPaden og jeg stirrer apatisk på mobilen" Altså, rein og skjær ferielykke.

Men seriøst, ferie betyr at man har fri, ikke sant? Det må ikke bety hytter og parker og all inclusive. Og vi må kutte ut å tro at det er synd på folk som BARE er hjemme i ferien. Det er faktisk ganske normalt å være hjemme i ferien. Og det er faktisk ganske normalt å ikke ha råd til alt man har lyst til
Så over til mitt eminente sommertips som går til deg som er nettopp bare hjemme med barn i barneskolealder: Ta med deg barnet ditt på biblioteket! Og så registrerer du barnet ditt inne på sommerles.no. Sommerles er Norges største og kuleste sommerlesekampanje (de orda rippa jeg fra hjemmesiden deres). Min seksåring, som dessverre er mye mer opptatt av iPadens gleder enn av det trykte ord, har nå virkelig blitt gira på lesinga. Det å samle poeng, få trofeer og ikke minst få beskjed om at nå har du lest så mye at en premie venter deg på biblioteket, er stas. Stor stas.

Det er mye man ikke rekker i en hektisk hverdag. Nå har jeg hatt tid til å gå rundt på biblioteket med seksåringen min. Vi har plukka ut massevis av bøker, og i min drøm skulle vi sitte sammen med hver vår bok og kose oss. Dessverre skal hun lese hvert ord høyt for meg, og jeg synes jo de bøkene hun har plukka ut er dørgende kjedelige. Mummitrollet og fruktene, for eksempel. Eller Ingrid har plaster. Men hun leser og det er jeg glad for.

Og med hånden på hjertet så synes jeg mye mer synd på de som aldri har satt sin fot på et bibliotek enn de som aldri har satt sin fot i en all inclusive bamseklubb på Kreta. Just saying.

5 kommentarer:

 1. Takk for bra tips! Da blir det bibliotekstur med Gullhår i helgen! Ellers er jeg redd det blir nettbrettavvenning neste sommer... =) Gøy at du er i gang med bloggingen igjen!

  Klem fra Mona =)

  SvarSlett
 2. Hei! Tittet på den orange ytterdøra di, den var fin!!
  Husker du fargekoden? På forhånd takk��
  Hilsen Hilde

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. For Alfred er biblioteket toppen på lykke. Han hadde litt problemer med konseptet å levere bøkene tilbake, men nå er det akseptert.

  SvarSlett
 5. Hæ, syns du ikke Mummitrollet er spennende?? ;-)

  Takk for tips om den lesekampanjen. Mulig jeg må ta 6-åringen her også med til biblioteket. Vi er heldig, og har et kjempefint bibliotek i byen! Men, nå er arvingene hos besteforeldre i to uker da, før jeg og gubbelure tar ferie. Med andre ord, litt ferie på oss gamlingene etter arbeidstid hver dag fremover. Kan gjøre hva vi vil! Altså ligger vi på sofaen og ser repriser av Friends og Two and a half men hver ettermiddag...

  Forresten, Galakseparken er stor favoritt her i gården også. Jiiizes, den sangen går meg på hjernen!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails