mandag 30. november 2015

Black Friday!

Du måtte jo være blind hvis du ikke fikk med deg selveste Black Friday. Nå blir det vel litt feil å trekke inn blinde og svarte fredager. Er du blind, er vel alle fredager mer eller mindre svarte. Men nå roter jeg meg bort igjen. Greia er at det var enormt med Black Friday-propaganda i dagene før, etter og ikke minst under selve fredagen. Alt og alle kjørte HELSPRØE og VILLE priser, sånn à la 25 % på alt på Cubus eller alle bukser 50 kroner avslag og det ser vi jo aldri ellers, lissom.

Men man lar seg jo påvirke. Selvfølgelig gjør man det. Selv om man egentlig ikke vil. Jeg sneik meg ned på kjøpesenteret for å få tak i en julekalender med 20 % rabatt og noen lilla lys på -nille til halv pris. Jeg har veldig dårlig impulskontroll, derfor klarte jeg jo å handle en god del som jeg ikke hadde planlagt. Og så fylte jeg ut en sånn lapp der man var med på trekninga av et gavekort.

Siden ikke så mange hadde spotta meg med elleville roser i kinnene og kjøpelyst lysende ut fra mildt skjelende øyne, dro jeg hjem for å forfatte et litt sånt sarkastisk innlegg om Black Friday. Sånn "Føy, for en kvalmende og materialistisk trend!" lissom. Sånn at alle kunne se på meg som den fornuftige og idealistiske kvinnen jeg tross alt tror jeg er langt der inne. Akkurat da jeg hamrer ned setningen "La oss boikotte denne grådige fråtsedagen!", ringer telefonen. Og en jovial fyr presenterer seg kun ved fornavn. Og jeg blir kjempebisk, for jeg hater sånne joviale fyrer som presenterer seg kun ved fornavn, for jeg vet at han enten skal prakke på meg et eller annet slags mobilabonnement. Eller så er det noe med Go`boken. Men så sannelig! Jeg hadde vunnet et gavekort! Og da fikk pipa en annen lyd! Vekk var alt hat mot Black Friday! Jeg dro ned på kjøpesenteret med hevet hode, fikk ukas høyeste resultat på skrittmåleren og fikk tømt det gavekortet uten skrupler.

Black Friday, ass! Gleder meg allerede til neste år!

Hvilket forhold har du til Black Friday? Elsk eller hat?

P.S: I dag er det Cyber Monday. Det er noe stort tull.

3 kommentarer:

 1. Ler..eller rettere sagt flire:))
  Herlig igjen;)

  SvarSlett
 2. Siden eg mista både mobilen og visakortet den dagen - før eg i det heile tatt fekk komt meg til noen av dei fantastiske tilbudene, så hater eg den dagen.
  Virkelig ein svart fredag...

  SvarSlett
 3. Jeg stilte på nærmeste kjøpesenter med sønn og kort og fikk kledd ham opp i klær han vil gå med, for en noe rimeligere penge enn jeg ville gjort torsdag eller lørdag. Selvsagt er det det sykt og materialistisk og markedskrefter og det der, men det er også en dag hvor man kan spare penger på gode tilbud. Og det liker jeg.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails