søndag 9. august 2015

Zanzibar!

Den siste uka på turen vår, skulle vi tilbringe på Zanzibar. Tanzania er jo en union mellom fastlandet Tanganyika og øygruppa Zanzibar. Zanzibar skiller seg litt ut fra fastlandet. Du får mer sånn 1001-natt-følelse her. Trange smug og gater i hovedstaden Stone Town. Flotte bygg.
Zanzibar er der peppern gror, bokstavlig talt. Alt vokser her, og ungene synes det var gøy å være med på en såkalt Spice Tour.
En frukt med maling inni!

Noen minutter med båt ut fra Stone Town ligger Prison Island. Men det prisonet der er ikke så spennende. Derimot er skilpaddene spennende! Digre slamper! "BØH BØH BØH!" roper noen av dem, men når vi følger lyden, ser vi at akkurat disse bråkete skilpaddene var opptatt av samlivets gleder. "Er det MAMMAEN som løfter PAPPAEN?" undret femåringen på? At faren var øverst var liksom litt merkelig. Og vi gikk bare videre. Men vi fikk tatt mange skilpaddebilder, da.
Ellers er jo strendene på Zanzibar fantastiske. Og sjøen.

Er det rart jeg vil tilbake?


1 kommentar:

  1. Jeg har ikke kommentert noen av reisebrevene dine, Pia, fordi jeg er stum av beundring . De inspirerer og jeg vet at jeg bare må komme meg avgårde snart igjen. Takk for at du deler!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails