mandag 3. august 2015

Safari!

Noe de fleste turister i Tanzania gjør, er å reise på safari. Safari betyr egentlig "reise" på swahili, så hele turen vår var jo en eneste lang, flott safari. For turister betyr safari å reise for å se og oppleve dyrelivet. Safarier tilbys i alle prisklasser og i alle varianter - det finnes luksussafarier der du reiser i private fly eller luftballong og bor på fantastiske hoteller, det finnes gå-safarier eller sykkelsafarier, man kan overnatte i telt eller i hytter.
Vi valgte en ganske så normal safari der vi hadde biler med sjåfør/guide. I Arusha i nord-Tanzania er turisme en stor greie, og det finnes utallige safarioperatører. Et tips er å leite rundt på nettet, lese på tripadvisor, plukke ut noen som du synes virker ålreite, og så sende en forespørsel der du skriver litt om hva du er interessert i og ber om en pris. Det er store variasjoner, både i kvalitet, service og pris, så det lønner seg å undersøke litt på forhånd. Vår safari ble arrangert av Wild Things Safari, og vi er veldig fornøyde.
I reisefølget vårt var det mange barn, yngstemann feiret toårsdagen i Tanzania, mens jeg hadde de eldste. Vi valgte å besøke to nasjonalparker - Lake Manyara og Ngorongoro-krateret. Skulle jeg ha anbefalt noe, ville jeg ha droppa Lake Manyara og heller satsa på Tarangire eller Serengeti. Ngorongoro er et must - kjøreturen opp fra krateret på hårnålsvinger er en opplevelse! Og så får du se rimelig mange dyr, da. Du går liksom litt i metning etter hvert.

Det er jo ikke dyreparker vi besøker, men nasjonalparker. Vi måtte holde oss i bilen, men vi sto i setene og hadde flott utsikt fra taket. Da vi spiste lunsj dro vi til et trygt område av parken der vi kunne få gått litt rundt, og ungene kunne klatre og herje litt. Når vi hadde sett nok, dro vi til hotellet vårt.
En litt lubben fyr som viser fram sine flotte tenner.
Femåringen synes det var stas å se på dyr. 
"Hvilket dyr gleder du deg mest til å få se?" spurte jeg da vi dro innover mot Ngorongoro. 
"En fisk!" 
Ja ja...
Noen ganger måtte man bruke kikkert for å få øye på dyra...
..mens andre ganger tusla en hel løveflokk rett foran bilen


"Er det ikke innmari varmt i Afrika, a?
Nei, det æ`kke det! I Tanzania har du kjølige områder i nord, og tropehete ved kysten. Da vi var på safari var det sånn typisk norsk sommertemperatur (som betyr at det var ganske kaldt. I hvert fall om morgenen og kvelden)
"Åh, på safari får dere se så mange flotte fugler!
As if I care.... Men trur du ikke jeg begynte å fotografere de små sjarmerende røverne etter hvert. Det ER faktisk mange flotte fugler! 
 Noen ganger var ungene våre venner.

 "Gå litt lenger bortover!" roper fotografen.
"Jammen, mamma, vi skulle jo holde oss ved bilen!" 
Herregud, er det mulig å ha fått så snusfornuftige unger! Det er jo kult med litt sånn actionbilder, da. Barn møter villdyr. Men, nei...
Vår supersøte sjåfør og guide som jeg alt har glemt navnet på.

Da vi var på safari, overnatta vi på Bougainvillea Safari Lodge, en fredelig og frodig plass som vi gjerne reiser tilbake til. Frodig hage, flott basseng og popcornservering om ettermiddagen var populært.
"Men er det ikke veldig skummelt og farlig i Afrika? Finnes det vanlige senger? Og får man vanlig mat?" 
Seriøst, visse mennesker har virkelig ikke peil. For det første er Afrika en diger verdensdel. Kutt ut å tro at Afrika er slanger, Ebola og barnesoldater. 
Og selvfølgelig finnes det "vanlige" senger og "vanlig" mat, hva nå enn det er. 


 Sånn, da har jeg fått blogga om to av i alt tjue dager.


6 kommentarer:

 1. Ååååååååå!
  Var på safari i 2013 (Kenya) og blir mørkegrønn av misunnelse/lengsel når jeg leser innlegget ditt og ser bildene. En fantastisk opplevelse som jeg garantert skal gjenta, og Tanzania står høyt på ønskelisten. Lydene, luktene, lyset, dyrene... *sukk*

  Virker som om dere har hatt en helt fantastisk ferie! Wow!

  SvarSlett
 2. Da gleder jeg meg til de neste 18 dagene. Nærmeste man kommer Paradis det å være i Tanzania skjønner jeg:)

  SvarSlett
 3. For en fantastisk ferie dere har hatt, og for noen fantastiske bilder!


  NB - ny adresse på blogg - www.marianneuteng.blogspot.com

  SvarSlett
 4. Senger og mat er en ting (eller to, da...), men det jeg alltid lurer på, er do-forholdene! Er det "vanlige" doer der? ;) (Det er faktisk ment som et litt seriøst spørsmål!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat det med ymse dokvalitet hadde vi forberedt ungene på, men vi ble veldig positivt overraska. Alle steder vi bodde, var det vanlige, flotte doer. Domessig en opptur, denne turen!

   Slett

Related Posts with Thumbnails