torsdag 6. august 2015

Dar-es-Salaam

Etter ei uke nord i Tanzania, dro vi ned til Dar-es-Salaam, som er den byen vi bodde i for tretti år siden. Dar-es-Salaam er en pesete og masete by for turister, og det er vel ikke det stedet jeg ville anbefalt å besøke hvis du drar til Tanzania for første gang. Men vi liker nå byen. Dar-es-Salaam har flotte strender, varme netter og et yrende folkeliv.

Høydepunktet for oss var å treffe de gamle naboene våre. Sammen var vi ungene gatas skrekk, mens nå var vi blitt voksne, alle sammen. At våre unger kunne treffes og knytte kontakt, var stor stas.
Noe som gjorde inntrykk i Dar-es-Salaam, var trafikken. Jeg synes jo den var vanlig, mens min mann og svoger holdt på å le seg ihjel. For den er så vanvittig at den blir latterlig. En by med hvor mange millioner mennesker? 4 millioner? 6? 8? Og et veinett beregna på en brøkdel. Det var bare kaos. Så noe av ulempen med å være i Dar-es-Salaam er jo at du bruker laaang tid på å forflytte deg fra et sted til et annet. Men det går fint an å gå rundt i nærmiljøet. Jeg tok med meg eldstemann på en sightseeing til fots. Jeg eier jo ikke retningssans, og alt var forandra og det hadde blitt bygd massevis av nye bygg, så jeg hadde jo ikke peil på hvor vi gikk eller hva jeg egentlig skulle vise fram. Men vi fikk nå sett den gamle skolen min.

Her illustrert med et tretti år gammelt bilde av en meget ung Pia som spør læreren om et eller annet. Det som er fascinerende med dette bildet, er leggene. Sjekk DEN brunfargen! Jeg gir meg ende over!

1 kommentar:

  1. Lekre legger, Pia. Hadde du blitt et par uker til denne gangen, hadde de nok sett ut sånn igjen.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails