torsdag 7. mai 2015

Mammahjertet?

Mammahjertet. Sånne ord gjør meg uvel. No way in hell at jeg kommer til å bruke et sånt ord. Skulle jeg begynne å skrive "Akk, mammahjertet!" pluss pøse på med et par hjerter, så bør jeg inn til mental undersøkelse. Snarest.

Så kjører jeg hjem fra jobb i dag. Og ser noe på veien. Som får meg til å stoppe opp, bli veldig rørt, og jeg tror jeg tenkte nettopp ordet "Mammahjertet!" (Kanskje ikke med utropstegn. Og nå husker jeg ikke helt om det var akkurat ordet mammahjertet jeg tenkte. Men det var liksom noe i den banen.)

Her er synet som nesten tok knekken på meg, sånn emosjonelt:

"Eh, okei? Hvis du blir rørt av synet av våt asfalt, har du kanskje et problem, Pia? Og du burde vurdere den mentale undersøkelsen." 

Nei, det er ikke asfalten! Ei heller den flotte frontruta! Og det er absolutt ikke vegetasjonen i nærmiljøet som fikk meg til å fundere over hvor sterkt det kan oppleves å være mamma.

Hvis vi zoomer inn, ser vi nemlig dette: 
En av gutta mine, på vei hjem fra skolen, har gått innom barnehagen og henta søstera si. Helt uten at jeg har bedt om det. Og der går han og leier trygt på hun lille plagsomme.

Flate, ass! Unger. De glimter til noe så voldsomt innimellom. Og jeg blir rørt.

Opplever du noen ganger sånne helt små greier som får deg til å føle takknemlighet?

8 kommentarer:

 1. så herlige!!!.... det DER øyeblikket er kvalifisert til å tenke både mammahjerter og andre søte tanker. Heldige du som har en så fin herlig gutt som passer på lillesøsteren sin. Vi mammaer er heldige!!!

  SvarSlett
 2. Helt berettiget tanke

  Regner med det er stas å bli hentet av storebror i barnehagen.

  SvarSlett
 3. - Det gjør så vondt i mammahjertet når lillebror gråter så fælt, kom jeg en gang til å si til treåringen.
  - Nei, svarte hun, det gjør ikke vondt i hjertet, det gjør vondt i ørene.
  Første og siste gang jeg sa mammahjertet høyt.

  SvarSlett
 4. haha.. har samme forhold til "mammahjertet" som deg, makan til fjollete fjas!

  lurer forresten på hva fedre har og hva folk uten barn har?

  SvarSlett
  Svar
  1. De har vel bare vanlige hjerter... ;)

   Slett
 5. Ja, denne her: http://barbarellaswantitall.blogspot.no/2015/05/martyren.html

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails