fredag 15. mai 2015

Hjelp før eksamen?

Dagens tiendeklassinger kommer opp i et av tre følgende fag til skriftlig eksamen: matematikk, norsk eller engelsk.

Vår eldste sønn har kommet opp i matematikk. Og han ble ikke akkurat hæppy. Men hvem ville vel blitt det.

Jeg har prøvd å komme med gode råd og tilbud om hjelp, men det jeg kommer med, bidrar ikke akkurat til at forholdet vårt blir noe bedre, for å si det sånn.

Jeg tenker nå litt at har man ikke lært seg prosentregning eller å løse likninger når man har kommet til slutten av ungdomsskolen, så lærer man det vel neppe de siste to-tre dagene før eksamen. Samtidig er det jo lurt å bruke tida før eksamen på å regne litt og tenke litt - kanskje går det opp et lite ekstra lys sånn i den siste innspurten.
Gradskive og linjal er kjekt å ha til en matteeksamen...Dette flotte settet har jeg kjøpt i en bokhandel, og deretter dandert det på ei snasen pute for å få fram et bloggvennlig og flott bilde.

Vi forventer at vår tiendeklassing skal jobbe litt med tidligere eksamensoppgaver nå før eksamen. Men vi synes ikke at han skal sitte i timevis og få matteoverdose.

Det vi foreldre kan gjøre før en eksamen, er å støtte og hjelpe så godt vi kan. Til de som er nervøse og livredde før eksamen, får vi foreldre roe dem ved å fortelle at en eksamen ikke har med liv eller død å gjøre. Det er noen timer med en test, lissom. Samtidig er det viktig å motivere dem som tar litt for lett på det - nå får du en karakter som havner på vitnemålet, og det er jo kjekt at du får vist hva du kan.

Vi får sørge for at eleven er uthvilt før eksamensdagen, og at han har med seg det han trenger av hjelpemidler, mat og drikke. Selve eksamen er det jo faktisk ikke vi foreldre som skal ta.

En genial nettside som kan hjelpe dem som har kommet opp i matematikk, er denne siden der du får eksamenstrening. Her ligger de siste årenes eksamensoppgaver ute, pluss alle løsninger er forklart og filmet. Genialt for oss som gjerne vil hjelpe, men som ikke helt klarer å forklare alle oppgaver som har med geometri eller algebra å gjøre..

Har du et barn som skal ha eksamen i disse dager? (Hvis ja, lykke til!)

1 kommentar:

  1. Ordentlig mat og ikke altfor søt drikke er viktig. Hvis jeg hadde vært i skolen nå ville jeg nedlagt forbud mot brus og godterier på heldagsprøver. Blodsukkeret stiger for mye og mange mister konsentrasjonen.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails