mandag 13. april 2015

Uka

Det verste på jobben, er når jeg har uka.

Uka innebærer at jeg må rydde ut og inn av oppvaskmaskinen. Det har jeg god erfaring med, og tar både fire og fem asjetter om gangen. Men så er det kaffekokinga. Der sliter jeg. Jeg drikker ikke kaffe sjøl. Jeg lager aldri kaffe. Jeg er ikke interessert i kaffe. Jeg anser meg sjøl som et ganske oppegående menneske, men sånn kaffemessig er jeg på grensen til moderat retardert. Jeg klarer ikke å huske om det er fire skjeer med topp eller fem skjeer uten topp, og blir ikke egentlig det akkurat det samme? Mens fire skjeer uten topp blir jo noe helt annet enn fem skjeer med topp. Og noen nevner seks skjeer! Og da aner jeg ikke om de skal ha topp! Dette gjentar seg gang på gang - jeg får det ikke inn i hodet!!

Selv om jeg ikke er en kaffekvinne, må jeg si at lærere som helhet er ekstremt opptatt av kaffe. Mange lærere heter for eksempel Grete eller Gro og er født med en kaffekopp i hånda. Koppen er liksom klebet fast inni håndflata. De slipper ikke taket. I den ene hånda har de stablet lærerveiledninger og skrivebøker og en PC på toppen. I den andre hånda - en slitt kaffekopp. Som en slags sutteklut knuger de fast, og slipper aldri taket. Bortsett fra hvis koppen må i oppvaskmaskinen. Og det må den innimellom. Av hygieniske årsaker.

Og der står jeg altså parat. Ekle, kaffeskitne kopper inn, nydelige, rene kopper ut.

Eller nydelige og nydelige. De er rimelig trauste og kjedelige de kaffekoppene. Så for å illustrere dette mega-artige blogginnlegget, fant jeg heller disse snasne kaffekoppene.

Bilde lånt fra Linnosaurus.

Ha en kvikk kveld, med eller uten koffein!

7 kommentarer:

 1. Ha, ha, Pia, du er verdens beste! Jeg er også en lærer som alltid har hatet ryddeuka av samme grunn som deg: Jeg drikker ikke - og har aldri drukket kaffe, og har ikke peiling på hvordan en god kaffekopp skal smake! Og heller ikke jeg klarer å få inn i hodet hvor mange og hva slags skjeer som skal oppi trakteren. Til slutt skjønte kollegene tegninga, og lot meg slippe kaffekokinga. Til gjengjeld har jeg stilt opp på litt ekstra rydding innimellom. Vær så snill å fortsette med blogginga - du er et så herlig motstykke til mye annet som finnes i bloggverdenen, selv om du er både kul og trendy. Du byr på deg selv, og det er utrolig flott!

  SvarSlett
 2. Hvorfor ikke kaffemaskin som lager kaffe rett i koppen etterhvert som folk vil ha?

  SvarSlett
 3. Jeg sier som Åshild, skaff dere en kaffemaskin med sånne kapsler man putter inni. Å rense en sånn en eller fylle melkebeholderen er også kjedelig.

  SvarSlett
 4. Når jeg har nattevakter, står det faktisk på avkrysningsskjemaet vårt at vi skal lage kaffe på kanne til de som kommer på dagen. Jeg drikker heller ikke kaffe, og aner ikke hvordan en god kaffe skal smake, men jeg får nå til en kanne til de kaffetørste. Om jeg er flink eller ikke, er en annen sak. Fem skjeer til full vanntank. Og så fikk vi kaffemaskin i fjor. Da den største begeistringen ga seg etter noen uker, kom de fleste (men riktignok ikke alle) til at de ønsket vanlig filterkaffe fra trakteren fra nattevaktene. Mindre fett, visstnok. Den er jo filtrert, må vite.

  Men kommer foreldrene mine på besøk hjemme og skal ha to kopper kaffe hver, må jeg hver gang instrueres i den mystiske kaffekokekunsten. Enten det, eller så får far min beskjed om å gjøre det selv for sikkerhets skyld. :)

  SvarSlett
 5. Jeg føler med deg! Jeg er også en ikkekaffedrikkendelærer, og har ingen planer om å begynne. Her på skolen har de forstått at jeg er en smule svak når det gjelder kaffelaging, og de har derfor tatt seg bryet til å lage en egen målekopp til meg. Et engangsglass i plast, som er tegnet med sprittusj hvor mye kaffe jeg skal ha i en trakter. Så nå lager jeg kaffe av hjertens lyst. (Nesten... Jeg synes også kaffe lukter utrolig vondt!)

  SvarSlett
 6. Jeg greier ikke forestille meg et liv uten kaffe, og det på tross av at jeg ikke begynte med det før jeg var 26.... :)

  SvarSlett
 7. Jeg får det heller ikke til ! Hver foreldresamtale-høst har jeg lært det. Etter den 7. eller 8. samtalen. Men så...til jul...så er jeg like grønn igjen. Kan det ikke bare henge en prosedyre ved siden av trakteren ?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails